HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: Στέλνει το δικό του μήνυμα μέσα από το HerNews με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για τις γυναίκες στη Ναυτιλία

Η Διεθνής Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία (International Day for Women in Maritime) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), που ελήφθη στις 31 Ιανουαρίου 2022.
Το θέμα του φετινού εορτασμού ήταν: «Κινητοποιώντας τα δίκτυα για την ισότητα των φύλων». Η δεύτερη Διεθνής Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία, επιδιώκει να τονίσει τη σημασία της συνεργασίας και της δικτύωσης για την επίτευξη της ισότητας των φύλων στον ναυτιλιακό τομέα.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Γιώργος Βάλλης, στέλνει το δικό του μήνυμα μέσα από το HerNews για τη Διεθνή Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία.

Όσα δήλωσε ο Γιώργος Βάλλης

‘’Σήμερα μια πολύ μεγάλη και σημαδιακή ημέρα, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας στη Ναυτιλία. Περίπου 24.000 γυναίκες σε όλο τον κόσμο υπηρετούνε ως ναυτικοί και η σημερινή ημέρα 18 Μαΐου είναι αφιερωμένη σε αυτές.
Θα ήθελα να πω ότι για εμένα αυτή η ημέρα είναι πολύ σημαδιακή, λόγω του ότι όταν ξεκίνησα τη σχολή ως πρωτοετής φοιτητής ήταν η πρώτη χρονιά που επιτράπηκε στις γυναίκες να φοιτούν στις σχολές του εμπορικού ναυτικού μαζί με τους άνδρες και να ξεκινήσουν ως δόκιμες τα εκπαιδευτικά και τα επαγγελματικά ταξίδια για πρώτη φορά, να παρακολουθούν μαθήματα και να σπουδάζουν την ναυτική τέχνη, ώστε να μπορούν να γίνουν καπετάνισσες είτε μηχανικοί, ως ναυτικοί.

Έχει διπλή σημασία για μένα η ημέρα αυτή, γι αυτό και την θεωρώ σημαδιακή.
Ακόμα θεωρώ τη σημερινή εποχή, το 2023, ότι βάση των γεγονότων που προκύπτουν, γυναίκες και άντρες είναι ίσοι, έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες σε θέσεις ευθύνης.

Οι γυναίκες είναι πολύ ικανές, δυναμικές, έξυπνες, ανθεκτικές και μπορούν να ανταπεξέλθουν πολύ εύκολα σε ένα τέτοιο επάγγελμα και να είναι το ίδιο καλές και καλύτερες όσο και ένας άντρας σε αυτά τα επαγγέλματα.
Το μοναδικό που μπορώ να σκεφτώ ως ‘μειονέκτημα’ είναι πως η γυναίκα γίνεται μάνα, όταν είναι έγκυος και μέχρι να γεννήσει είναι, αλλά και έπειτα στα πρώτα βήματα του παιδιού, είναι πολύ δύσκολο να λείπει από το σπίτι της, να ταξιδεύει και να βρίσκεται κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Εκτός αυτής της χρονικής στιγμής στη ζωή μια γυναίκας, όλο τον υπόλοιπο καιρό μπορεί άνετα να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του επαγγέλματος.

Είναι πολύ θετικό, οι γυναίκες να φαίνονται σε αυτό το επάγγελμα και να προσθέσω πως εμείς στον κλάδο του yachting, έχουμε μεγάλο ποσοστό γυναικών που δουλεύουν ως κατώτερα πληρώματα, είτε καμαρωτίνες, είτε μαγείρισσες, ακόμα και κάποιες ναυτίνες. Υπάρχουν ανθυποπλοίαρχοι, υποπλοίαρχοι και σε ένα μικρό ποσοστό καπετάνισσες.

Λόγω της ημέρας να στείλουμε ένα μήνυμα: Καμία γυναίκα να μην πέφτει θύμα κακοποίησης, καμία γυναίκα να μην εκβιάζεται, να μην παρενοχλείται. Το 2023 και οι γυναίκες και οι άντρες και ειδικά οι μικρότερες ηλικίες να μπορούν να ζουν με ασφάλεια, χωρίς φοβίες, χωρίς bulling, χωρίς όλα αυτά τα άσχημα που βιώνουμε και βλέπουμε καθημερινά.

Να σέβεται ο κόσμος την γυναίκα και να γνωρίζουν όλοι πως από τις γυναίκες ξεκινάμε κι εμείς, κάποια μητέρα μας γέννησε. Να σεβόμαστε τις γυναίκες, δεν είναι αδύναμο φύλλο, είναι δυνατό και ισχυρό φύλλο και πρέπει ο κόσμος, ειδικά οι άντρες και τα αγόρια και τα νέα παιδιά, να είναι απέναντι τους όπως πρέπει να είναι, με σωστή παιδεία, ευγένεια, τρόπους και χωρίς όλα αυτά τα άσχημα γεγονότα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Εύχομαι να είναι όλα καλά, να έχουμε υγεία, καλές θάλασσες, καλά ταξίδια, να μην υπάρχει ανεργία και να γιορτάσουν αυτήν την ημέρα οι γυναίκες και όλοι μας με ένα θετικό μήνυμα και ένα θετικό πρόσημο της ισότητας και της αγάπης των δύο φύλλων.’’

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πατέρας Αντώνιος: Κακουργηματική δίωξη για ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε ανήλικο

HerNews ka

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σε 6 περιφέρειες σήμερα

HerNews ka

Βέροια: Προσωρινά κρατούμενη η 37χρονη που σκότωσε το 6 μηνών βρέφος της

HerNews ka