HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Ο Σίμος Κεδίκογλου μιλά στο HerNews: «Η οικογένειά μου είναι το λιμάνι μου, αλλά και η πηγή απ’ όπου αντλώ δύναμη και ενέργειά»

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου είναι ένας πολιτικός που έχει αφήσει το στίγμα του στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στην αγαπημένη του πατρίδα, την Εύβοια. Είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αλλά και σύζυγος και πατέρας.

Ο Σίμος Κεδίκογλου απαντά στα ερωτήματα του HerNews: Ποιοι είναι οι στόχοι της Νέας Δημοκρατίας την επόμενη τετραετία; Ποιες είναι οι προτεραιότητές του; Πώς συνδυάζει την πολιτική με την οικογένεια; 

Ο τόπος καταγωγής σας κ. Κεδίκογλου, η αγαπημένη σας βόρεια Εύβοια, «πληγώθηκε» από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021. Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έθεσε  σε προτεραιότητα την αναγέννηση της περιοχής.  Ποια είναι η δική σας συνεισφορά στην ανασυγκρότηση; 

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε σε πάρα πολλές περιπτώσεις ότι διαθέτει τους κατάλληλους μηχανισμούς ώστε να αντιλαμβάνεται τα προβλήματα και τις προοπτικές των επί μέρους περιοχών της πατρίδας μας, αλλά και να σχεδιάζει και να υλοποιεί τις απαραίτητες πολιτικές με γνώμονα την ανάπτυξη και την πρόοδο. Αυτό συνέβη και με την Εύβοια, η οποία επιπροσθέτως αντιμετώπισε απρόβλεπτες καταστροφές μεγάλης κλίμακας, που όπως ήταν αναμενόμενο δημιούργησαν έκτακτες ανάγκες και απαίτησαν άμεση και αποτελεσματική αντίδραση.

Η Κυβέρνηση ενήργησε άμεσα, τόσο στον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, ώστε να ανακουφιστούν το συντομότερο δυνατό οι πληγέντες, αλλά και μακροπρόθεσμα, με επεξεργασμένα σχέδια και επαρκή κονδύλια ώστε να οδηγηθούμε σε μια πραγματική αναγέννηση του τόπου μας, ειδικά της Βόρειας Εύβοιας. 

Από την πλευρά μου, όπως πάντα, ήμουν στην πρώτη γραμμή, αναδεικνύοντας τα ζητήματα, προτείνοντας λύσεις και δουλεύοντας αδιάκοπα για την εφαρμογή τους. Ως Υφυπουργός ΑΑΤ δε, είχα την τύχη να διαχειρίζομαι ένα χαρτοφυλάκιο ιδιαίτερα συναφές με το παραγωγικό και κοινωνικό προφίλ της Εύβοιας, οπότε και απ’ αυτή τη θέση προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις για την προκοπή του νομού μας, με χειροπιαστά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς – από τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση, μέχρι τα μεγάλα έργα, τον τουρισμό και τις υπηρεσίες υγείας.

Σε δυο εικοσιτετράωρα ανοίγουν οι κάλπες. Ποια η αποτίμηση του κυβερνητικού έργου; 

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εξελέγη με μια ευρεία μεταρρυθμιστική ατζέντα και στην πορεία βρέθηκε αντιμέτωπη με διαδοχικές, πρωτοφανείς κρίσεις. Ανταποκρίθηκε με επάρκεια και αποτελεσματικότητα, χωρίς να χάσει τη μεταρρυθμιστική της ορμή.

Ταυτόχρονα, ισχυροποίησε θεαματικά τη θέση της πατρίδας μας στο διεθνές σκηνικό – το οποίο, όπως όλοι πλέον αντιλαμβάνονται,  διαμορφώνεται ως ιδιαίτερα πολύπλοκο, απαιτητικό, ενίοτε και επικίνδυνο. Στους δύσκολους αυτούς καιρούς η οικονομία μας σταθεροποιήθηκε και μπήκε σε τροχιά ταχείας ανάπτυξης, η εικόνα της χώρας ενισχύθηκε και παράλληλα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των ασθενέστερων ομάδων της κοινωνίας, που δοκιμάστηκαν από τις αλλεπάλληλες κρίσεις.

Μεγάλες τομές δρομολογήθηκαν επίσης στην Παιδεία, την Κοινωνική Πρόνοια και στην Κοινωνική Ασφάλιση. Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους είμαι σίγουρος ότι αναγνωρίζουν το έργο που έγινε και συγκρίνουν με την προηγούμενη, καταστροφική διακυβέρνηση των Συριζανέλ.

Γι αυτό και θα εμπιστευθούν εκ νέου τον Κυριάκο και θα του δώσουν τη δυνατότητα να συνεχίσει να οδηγεί τη χώρα προς την επίτευξη ακόμα περισσότερων εθνικών στόχων, όπως είναι η συνολική βελτίωση των μισθών, η αναμόρφωση των διαδικασιών απονομής της δικαιοσύνης και της αναμόρφωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες και  οι στόχοι σας για την επόμενη τετραετία; 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας υπεύθυνος ηγέτης, με σχέδιο και όραμα για τη χώρα, που μιλά ανοιχτά και ειλικρινά στους πολίτες και θέτει ξεκάθαρους στόχους. Ο καθένας από μας, που διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών στις περιφέρειές μας, συμπλέουμε ασφαλώς με αυτούς τους μεγάλους, εκπεφρασμένους στόχους εξειδικεύοντάς τους στις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες.

Συμβαδίζοντας λοιπόν, πλήρως, με το πρόγραμμα της ΝΔ, οι βασικοί μου στόχοι για την επόμενη τετραετία, σε περίπτωση που οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους, είναι να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η αναπτυξιακή δυναμική της Εύβοιας.

Με αξιοποίηση των μοναδικών πλεονεκτημάτων της, την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, τη διευκόλυνση της καινοτομικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και τη δημιουργία πολλών νέων και καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, θα δώσω μεγάλη έμφαση στη συνέχιση των μεγάλων έργων υποδομής, όπως είναι οι οδικοί άξονες της Βόρειας Εύβοιας, ο περιφερειακός της Χαλκίδας, η μεταφορά του λιμανιού από την Ευβοϊκή στη Βοιωτική ακτή. 

Έχετε δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια με τη σύζυγό σας Ελισάβετ Κατσαμάκη και τα δύο σας παιδιά. Οικογένεια και πολιτική, πώς συνδυάζονται; 

Η οικογένειά μου είναι το λιμάνι μου, αλλά και η πηγή απ’ όπου αντλώ τη δύναμη και την ενέργειά μου. Δίνω και παίρνω απέραντη αγάπη και τρυφερότητα – κι αυτό μου δίνει την απαραίτητη ισορροπία ώστε να αντιμετωπίζω τα βαριά βουλευτικά και υπουργικά καθήκοντα με σταθερότητα, διορατικότητα και αποτελεσματικότητα. Η Ελισάβετ είναι για μένα στήριγμα και έμπνευση, ενώ τα παιδιά μου, πέρα από τα αυτονόητα συναισθήματα, αποτελούν για μένα μια διαρκή υπόμνηση του καθήκοντός μας να παραδώσουμε μια καλύτερη Ελλάδα στις επόμενες γενιές.

Κύριε Κεδίκογλου, η πατρότητα, πόσο άλλαξε την οπτική σας απέναντι στη ζωή; 

Ακούγεται «κλισέ», είναι όμως αλήθεια: από τη στιγμή που γίνεσαι γονιός, αλλάζει άρδην η οπτική απέναντι στη ζωή και στον κόσμο συνολικά. Αλλάζουν οι προτεραιότητες, αλλάζει η καθημερινότητα, αλλάζει η προοπτική. Έχοντας γίνει πατέρας σε σχετικά μεγάλη ηλικία, ένοιωσα πραγματικά μια έκρηξη συναισθημάτων αγάπης, τρυφερότητας και αφοσίωσης – κι αυτά τα συναισθήματα προφανώς επηρεάζουν συνολικά τον τρόπο με τον οποίο πορεύεσαι στον βίο. Υπάρχει βέβαια και μια πρόσθετη διάσταση για κάποιον που ασχολείται ενεργά με τον πολιτική: συνειδητοποιείς πολύ πιο εμφατικά την υποχρέωσή σου να κληρονομήσεις στα παιδιά σου και συνολικά στη νέα γενιά έναν κόσμο καλύτερο, πιο δίκαιο, πιο ευτυχισμένο.

Ευχαριστούμε πολύ τον Σίμο Κεδίκογλου για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μαρία Λαθούρη: Η γυναίκα του 2021 πρέπει πρωτίστως να σέβεται τον εαυτό της

Her News

Η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη μιλά στο HerNews: «Kαθήκον όσων γυναικών βρισκόμαστε σε θέσεις ευθύνης, να εργαζόμαστε για να ανοίξουν νέοι δρόμοι και ευκαιρίες για ακόμα περισσότερες»

Her News

Η Αναστασία Τσιλιμπίου μιλά στο HerNews: «Όλα ξεκινάνε από την δίκη μας σχέση με τον εαυτό μας»

Her News