HerNews.gr
Beauty

Ακμή κατά την εμμηνόπαυση: Όσα πρέπει να γνωρίζετε! Ποιοι είναι οι τρόποι αντιμετώπισης της;

Η ακμή είναι μια πολύ συνηθισμένη πάθηση που δεν έχει συγκεκριμένη ηλικία. Έτσι, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που μπορεί να εμφανίσουν και να παρατηρήσουν ακμή κατά την εμμηνόπαυση.
Πολλοί είναι εκείνοι, ωστόσο, που έχουν συνυφασμένη την ακμή με τους εφήβους, αφού τότε συναντάται έξαρση. Ωστόσο, κάτι τέτοιο αποτελεί μια λανθασμένη πεποίθηση, αφού ακμή μπορεί να εμφανίσουν: τα παιδιά, οι ενήλικες, οι μεσήλικες και οι ηλικιωμένοι. Επομένως, σε όποια περίοδο και αν βρίσκεστε, η εμφάνιση ακμής δε θα πρέπει να σας τρομάζει ή να σας ξαφνιάζει.  

Ποια συμπτώματα μπορεί να έχει η ακμή κατά την εμμηνόπαυση; 

Η ακμή κατά την εμμηνόπαυση δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ή ξεχωριστό σύμπτωμα από όσα συναντάμε στις υπόλοιπες εξάρσεις. Έτσι, από την ακμή αυτή συνήθως δε λείπει ο κνησμός, η ξηρότητα, τα εξανθήματα και τα σπυράκια. Ενώ, πολύ πιθανόν η ακμή αυτή να εκδηλώνεται και ως κυστική ακμή ή ροδόχρους ακμή. Όποιο σύμπτωμα κι αν συναντάτε από τα παραπάνω, το σίγουρο είναι πως το δέρμα σας θα παρατηρήσετε πως είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο την συγκεκριμένη περίοδο και χρήζει ιδιαίτερης σημασίας.   

Ακμή κατά την εμμηνόπαυση και αντιμετώπιση

Τι συμβαίνει με τις ορμόνες μας κατά την εμμηνόπαυση;  

Για να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε με την ακμή κατά την εμμηνόπαυση, πρέπει να καταλάβουμε γιατί το δέρμα μας αλλάζει την συγκεκριμένη περίοδο και τι αλλαγές λαμβάνουν χώρα.  

Η πρώτη και η μεγαλύτερη αλλαγή που παρατηρείται είναι η μεγάλη αλλαγή στις ορμόνες. Οι ορμόνες και οι αλλαγές σε αυτές είναι συνυφασμένες με την ακμή. Αρχικά, η εμμηνόπαυση ισοδυναμεί με λιγότερο κολλαγόνο. Η ελαστικότητα του δέρματος και τα επίπεδα κολλαγόνου πέφτουν κατακόρυφα, έτσι το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και ξηρό. 

Επιπλέον, κατά την εμμηνόπαυση τα επίπεδα οιστρογόνων πέφτουν, πράγμα που σημαίνει επίσης, ότι υπάρχει λιγότερη παραγωγή ελαίου. Ενώ, έχουμε, επίσης, λιγότερο από το χόριο, το οποίο περιλαμβάνει κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ. Καθώς το κολλαγόνο μας εξαντλείται, οι πόροι μας φαίνονται μεγαλύτεροι. Όλες οι παραπάνω αλλαγές μπορούν να προκαλέσουν έξαρση ακμής, γενικευμένη ξηρότητα και αύξηση των λεπτών γραμμών.  

Εξαιτίας της πτώσης των οιστρογόνων, αρχίζουν να αυξάνονται τα επίπεδα της τεστοστερόνης στο δέρμα, προκαλώντας ακμή και την αύξηση αυτής, αραίωση των μαλλιών, τριχόπτωση κι ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο.  

Ποια είναι τα συστατικά που μπορεί μειώσουν την ακμή κατά την εμμηνόπαυση; 

Οι μη στεγνές μορφές τοπικών αντιβιοτικών, όπως η κλινδαμυκίνη, η μετρονιδαζόλη και η αζιθρομυκίνη μαζί με τα ρετινοειδή είναι χρήσιμες για να διαχειριστούν την ακμή κατά την εμμηνόπαυση. Ακόμα, η σπιρονολακτόνη αναστέλλει τα ανδρογόνα και βοηθάει στη μάχη κατά της τριχόπτωσης στις γυναίκες.  

Η καθημερινή ρουτίνα είναι κρίσιμη και κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης, πράγμα που σημαίνει ότι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε ένα ραντεβού με την αγαπημένη σας Δερματολόγο, Φωτεινή Μπαγεώργου.  

Η Δερματολόγος Φωτεινή Μπαγεώργου θα σας καθοδηγήσει για το πώς να αντιμετωπίσετε τα ανεπιθύμητα συμπτώματα και θα διαμορφώσει την κατάλληλη ρουτίνα περιποίησής σας ανάλογα με τις ανάγκες σας. Μπορεί να αποβεί πραγματικά σωτήριο να χρησιμοποιείτε τα σωστά καθαριστικά, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να καθαρίζουν απαλά χωρίς να αφαιρούν την πολύτιμη υγρασία από το δέρμα και η Δερματολόγος Φωτεινή Μπαγεώργου το γνωρίζει πολύ καλά αυτό!   

Τι γίνεται με την ακμή του σώματος κατά την εμμηνόπαυση; 

Η ακμή κατά την εμμηνόπαυση μπορεί να εμφανιστεί και από το λαιμό και κάτω. Αν, λοιπόν, ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία αυτήν των γυναικών, δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε προϊόντα χωρίς αρώματα και χρωστικές τόσο για το ντους σας, όσο και για την μετέπειτα ενυδάτωσή σας. Τις καλύτερες επιλογές, φυσικά, θα σας τις δώσει η Δερματολόγος Φωτεινή Μπαγεώργου και η κλινική ForBetterSkin. 

Ακόμα, ιδιαίτερα βοηθητικό είναι να κρατήσετε το ντους σας σύντομο από πέντε έως οκτώ λεπτά, χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό και ποτέ καυτό. Όταν ολοκληρώνετε το ντους σας, να σκουπίζεστε ταμποναριστά και ελαφρά με μια καθαρή πετσέτα και στην συνέχεια να εφαρμόζετε την ενυδατική σας κρέμα.  

Αντίστοιχα, αν παρατηρείτε αλλαγές που αφορούν το τριχωτό της κεφαλής σας, καλό είναι να χρησιμοποιείτε απαλά σαμπουάν για να εστιάσετε στον καθαρισμό του τριχωτού σας. Ίσως είναι και βοηθητική η εφαρμογή του conditioner στα μαλλιά πριν από το ντους για ένα επιπλέον στρώμα προστασίας πριν το σαμπουάν και το νερό. Καλό είναι να επιλέξετε και για τα μαλλιά σας προϊόντα χωρίς επιπλέον αρώματα και χρωστικές ουσίες.  

Ακόμα, για επιπλέον προστασία επιλέξτε σε καθημερινή βάση βαμβακερά υφάσματα και πολύ απαλά απορρυπαντικά. Επιπλέον, μην ξεχνάτε να πίνετε περισσότερο νερό και να παρακολουθείτε την κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ, καθώς και τα δύο σε μεγάλες ποσότητες προκαλούν αφυδάτωση. 

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Victoria Beckham: Η ρουτίνα περιποίησης της μπορεί να σας δώσει τη λαμπερή επιδερμίδα των ονείρων σας

HerNews ka

Chiara Ferragni: Το μπλε smokey eye look είναι η τέλεια πρόταση για βραδινές εξόδους!

HerNewskl

MAD VMA 2023: H Ανδρομάχη έκανε το απόλυτο hairstyle του καλοκαιριού!

HerNewskl