HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να κάνετε το σαλόνι σας πιο πολύχρωμο με την σωστή ισορροπία

Ένας χρωματικός συνδυασμός σαλονιού μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολος για να γίνει σωστός, ειδικά αν προσπαθείτε να κάνετε ταχυδακτυλουργικά σε πολλούς φωτεινούς τόνους και χρησιμοποιείτε το χρώμα ως άγκυρα για να ανανεώσετε την εμφάνιση του δωματίου.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν αρκετοί ενδιαφέροντες τρόποι και σχεδιαστικά κόλπα που μπορούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα για εσάς. Εξάλλου, το χρώμα δεν χρειάζεται να προέρχεται μόνο από το χρώμα, τα έπιπλα, τα φωτιστικά, τα αξεσουάρ και τα έργα τέχνης μπορούν επίσης να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε την κατασκευή ενός σχεδίου. 

1. Κάντε αντίθεση στους τοίχους με την οροφή

Ένα δωμάτιο τυλιγμένο σε ένα πλούσιο, ζεστό χρώμα μπορεί να έχει την αίσθηση σαν μια αγκαλιά. Για ένα άνετο σαλόνι , σκεφτείτε έναν τόνο που σας θυμίζει τη φύση. Η συμπερίληψη του πράσινου ή του κίτρινου είναι ένας υπέροχος τρόπος για να δώσετε στο χώρο μια ευχάριστη και φιλόξενη εμφάνιση. Για να κάνετε το σχέδιο να φαίνεται διαχρονικό και όχι πολύ έντονο, ειδικά αν έχετε βάψει όλους τους τοίχους στην ίδια απόχρωση, σκεφτείτε το χρώμα με γκρι, καφέ ή μαύρο τόνο. Προσθέστε ξύλινα στοιχεία για να ζεστάνετε περαιτέρω το σχέδιο. Για υπέροχη αντίθεση, χρησιμοποιήστε μια ουδέτερη οροφή.

2. Δώστε χρώμα μέσα από τα αντικείμενα και τη διακόσμηση

Θέλετε να αναζωογονήσετε ένα σαλόνι χωρίς να αναδιακοσμήσετε ή να βάψετε; Τα πολύχρωμα αξεσουάρ όπως τα περίεργα βάζα, τα έργα τέχνης και άλλα μπορούν να είναι ο τέλειος τρόπος για να αλλάξετε τον τόνο ενός δωματίου. Επιλέξτε ένα ωραίο, γήινο χρώμα φόντου, όπως γκρι, κρεμ ή μπεζ για ένα κομψό σαλόνι . Ο συνδυασμός ανοιχτόχρωμων και φωτεινών χρωμάτων, μαζί με ιδιαίτερα αξεσουάρ θα δημιουργήσουν ένα μοναδικό στο είδος του σαλόνι.

Ένα υπέροχο χρώμα για αξεσουάρ εσωτερικών χώρων είναι το ροζ – ευέλικτο, διαθέσιμο σε πολλές ενσαρκώσεις και γεμάτο προσωπικότητα

3. Εισάγετε χρώμα μέσα από τα πλακάκια δαπέδου

Μια δόση απροσδόκητου χρώματος μπορεί να μετατρέψει ένα κανονικό δωμάτιο σε ένα συναρπαστικό νέο μέρος. Ξεχάστε για λίγο τους βαμμένους τοίχους ή τα φωτεινά αξεσουάρ και κοιτάξτε τα πατώματα. Σκεφτείτε να δημιουργήσετε έναν παιχνιδιάρικο συνδυασμό χρωμάτων και σχεδίων στο δάπεδο του σαλονιού και δημιουργήστε ένα χαρούμενο σχέδιο από την αρχή.

Τα πολύχρωμα πλακάκια όχι μόνο προσθέτουν χρώμα σε ένα εσωτερικό αλλά μπορούν επίσης να αλλάξουν την οπτική αντίληψη του χώρου, προσθέτοντας περισσότερο ύψος ή βάθος στο δωμάτιο. Τα βαθιά χρώματα όπως το σκούρο μπλε ή το γκρι ανθρακί μπορούν να το κάνουν αυτό. Σε ένα μικρό σαλόνι, το πάτωμα είναι ένα καλό μέρος για να βάλετε κορεσμένο χρώμα. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε έντονες αποχρώσεις στο έδαφος παρά να στριμώχνετε την περιφερειακή σας όραση με αυτό. 

4. Κάντε color block

Οι τοίχοι που μπλοκάρουν το χρώμα είναι ένας τρόπος για να παίξετε με τους τόνους, αλλά ένας άλλος είναι με τα έγχρωμα έπιπλα. Αυτό δημιουργεί ιδιαίτερα ένα εκπληκτικό και αναζωογονητικό τοπίο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με εξαιρετικό αποτέλεσμα στην εσωτερική διακόσμηση. Για ένα εντυπωσιακό σχέδιο, επιλέξτε συμπληρωματικές αποχρώσεις για καναπέδες και  χρώματα που βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο στον τροχό χρωμάτων. Σκεφτείτε κόκκινο και πράσινο, κίτρινο και μοβ, πορτοκαλί και μπλε, πράσινο και ματζέντα.

5. Πηγαίνετε πιο απαλά με παστέλ αποχρώσεις

Ενώ η συμβατική σοφία διακόσμησης λέει ότι ταιριάζει με ουδέτερους καναπέδες και πολύχρωμους τοίχους, οι αρχιτέκτονες αποδεικνύουν ότι το αντίθετο μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά. Σε αυτό το σαλόνι, μια υπέροχη παστέλ παλέτα σαλονιού ρέει σε όλο το δωμάτιο, που συμπληρώνεται από ένα εξίσου ζωντανό χαλί. Το κέλυφος του δωματίου παραμένει ουδέτερο και όλα τα χρώματα αναδεικνύονται με το άφθονο ηλιακό φως που ρέει μέσα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οριζόντια ή κάθετα πλακάκια; – Ποια κάνουν ένα μικρό μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο;

HerNews ka

Γιατί πρέπει να καθαρίζετε πάντα τη σχάρα σας με ένα κρεμμύδι;

Her News

3 οικονομικά διακοσμητικά αντικείμενα που πρέπει να έχεις

Her News b