HerNews.gr
Ελλάδα

Εκλογές 2023: Που ψήφισαν και τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων

Οι κάλπες άνοιξαν και οι επικεφαλής των κομμάτων προχώρησαν στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα.

Ο πρωθυπουργός πήγε στις 10:30 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, στο 361ο εκλογικό τμήμα, τονίζοντας ότι «οι εκλογές είναι η γιορτή της Δημοκρατίας και σήμερα η ευθύνη για την διακυβέρνηση του τόπου περνάει στους πολίτες», τονίζοντας την βεβαιότητά του ότι ξημερώνει μια ακόμα καλύτερη ημέρα για την Ελλάδα.

«Καταρχάς χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες. Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας, ψηφίζουμε για υψηλοτέρους μισθούς, για περισσότερες και καλύτερες δουλειές, ψηφίζουμε για ένα πιο αποτελεσματικό εθνικό σύστημα υγείας, για μία κοινωνία με λιγότερες ανισότητες, για μία πατρίδα πιο ισχυρή με σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη, με προστατευμένα σύνορα»,

»Οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας, η ευθύνη για την διακυβέρνηση του τόπου περνάει σε εσάς, στους πολίτες, αλλά είμαι απολύτως σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει άλλη μια καλύτερη μέρα για την πατρίδα μας. χρόνια πολλά και καλή ψήφο», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα είναι μία μέρα ελπίδας»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 09:30 στο 14ο Εκλογικό Διαμέρισμα, στο 27o & 30o Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, στην Κυψέλη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον λαό να αφήσει πίσω μια δύσκολη 4ετια, μια κυβέρνηση αλαζονική και να ανοίξει τον δρόμο για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης με νέα πρόσωπα αλλά κυρίως νέο ήθος και ύφος επισημαίνοντας πως η αλλαγή είναι στα χέρια του λαού.

«Καταρχάς να πούμε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. Ας ελπίσουμε πως σήμερα το βράδυ θα γιορτάσει και ο ελληνικός λαός μαζί τους. Σήμερα είναι μία μέρα ελπίδας όπου οι πολίτες έχουν στα χέρια τους τη δυνατότητα να γίνει πράξη το αίτημα να αλλάξει πορεία η χώρα. Να αφήσουμε πίσω  μία σκληρή, δύσκολή τετραετία, ανισοτήτων, αδικίας,  αισχροκέρδειας. Να αφήσουν πίσω τους μία κυβέρνηση αλαζονική και να ανοίξουν τον δρόμο για μία κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης για να υπάρξει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Μία κυβέρνηση με νέα πρόσωπα αλλά κυρίως με νέο ήθος και ύφος διακυβέρνησης. Η αλλαγή είναι σήμερα στα χέρια του λαού μας».

«Είναι ικανοί να γίνουν ικέτες των ψήφων της Χρυσής Αυγής»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στην Κρήτη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου την ιδιαίτερη πατρίδα του, τονίζοντας πως εκεί οι κάτοικοι ζουν ακόμα σε κοντέινερ και ζητώντας από τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στην τοξικότητα σε όσους τα κάνουν όλα μόνο για την εξουσία τονίζοντας πως είναι ικανοί να γίνουν ικέτες των ψήφων της Χρυσής Αυγής και από την άλλη να στήσουν ένα παρακράτος σε βάρος της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού.

«Τους καλώ να γυρίσουν την πλάτη στην τοξικότητα, στη διχόνοια, να γυρίσουν την πλάτη σε όσους περιφρονούν τα πραγματικά προβλήματα, σε όσους τα κάνουν όλα για την εξουσία. Είναι ικανοί να γίνουν ικέτες των ψήφων της Χρυσής Αυγής και από την άλλη να στήσουν ένα παρακράτος εις βάρος της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού. Σήμερα ήρθα εδώ στον τόπο καταγωγής μου να ασκήσω τα εκλογικά μου δικαιώματα, στο Αρκαλοχώρι για να υπογραμμίσω ποιο ήταν το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη».

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ψήφισε στις 10:00 στο 152ο εκλογικό τμήμα του δήμου Λαμιών, τονίζοντας πως ο ελληνικός λαός έχει πλέον τεράστια πείρα καλώντας τον να ψηφίσει.

«Ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει και τα έχει δει όλα και έχει τεράστια πείρα πια. Εμείς καλούμε να πάει να ψηφίζει, δυναμώνοντας το ΚΚΕ για να είναι η δύναμη για να είναι δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα».

«Οι εκλογές εξασφαλίζουν την ελπίδα»

Ο γραμματέας και επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, στο 2o δημοτικό σχολείο Παλαιού Φαλήρου, τονίζοντας πως τα λαϊκά εισοδήματα έχουν μειωθεί στο μισό και πως πολλά νέα έχουν φύγει στο εξωτερικό, τονίζοντας πως η δημοκρατία είναι ατελής αλλά είναι ότι καλύτερο έχουμε και πρέπει να την κάνουμε πραγματική.

«Οι εκλογές εξασφαλίζουν την ελπίδα. Σε έναν λαό που τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα εισοδήματά του είναι, λιγότερα από αυτά που ήταν πριν  μερικά χρόνια. Έχουμε πολλά παιδιά που έχουν φύγει στο εξωτερικό και πολλούς που δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας, δουλεύοντας στα τουριστικά θέρετρα και η εξουσία τους έχει στερήσει το δικαίωμα που εγώ είχε σήμερα, να ψηφίσω. Πιστεύω πως συνάμα η ελπίδα θα ευοδωθεί. Η Δημοκρατία είναι ατελής αλλά είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να έχουμε. Θυσιάστηκαν ολόκληρες γενιές και πρέπει να την κάνουμε πραγματική. Πάντοτε η ζωή έχει plan b».

«Ακαταδίωκτο για εμάς δεν υπάρχει. Ψηλά το κεφάλι Έλληνες»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα  στις 11:30 π.μ  στο 1ο ΓΕΛ Ελευθερίου – Κορδελιού.

«Ο λαός να ψηφίσει Ελληνική Λύση για όλη την Ελλάδα, για να δώσουν τη δυνατότητα να βάλουμε φυλακή όλους τους κλέφτες και όλους αυτούς που τους κορόιδεψαν. Ακαταδίωκτο για εμάς δεν υπάρχει. Ψηλά το κεφάλι Έλληνες, ψηλά την Ελλάδα, θα νικήσουμε. Ό,τι πει η κάλπη, ό,τι πει η Ελλάδα, ότι πει η Μακεδονία».

Οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της ΝΔ Καραμανλής και Σαμαράς αρκέστηκαν σε ευχές.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως «η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει με την ψήφο μας σήμερα».

Οι κάλπες κλείνουν στις εφτά το απόγευμα με αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα από όλα τα κόμματα.

Μήνυση για αλλοίωση εκλογών θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τον «μηχανισμό προπαγάνδας της ΝΔ» καταγγέλλει με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου. Στην ανάρτησή της στο Τwitter αναφέρει:

«Ο μηχανισμός προπαγάνδας της ΝΔ διακινεί «οδηγίες» για να βγουν άκυρα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Έφτασαν στο σημείο να στείλουν και πλαστά SMS. Ο @syriza_gr θα υποβάλει μήνυση και θα προσφύγει στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογών».

Η κ. Τσαπανίδου επισυνάπτει στην ανάρτησή της φωτογραφία από λογαριασμό στο Twitter, ο οποίος παρακινεί τους πολίτες που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών να σβήσουν το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου για να θεωρηθεί έγκυρο το ψηφοδέλτιό τους – κάτι που δεν ισχύει.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

O καπνός από τις φωτιές της Αττικής έφτασε μέχρι τη Λιβύη – Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

Her News

Καιρός: Αλλάζει το κλίμα με βροχές και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας

HerNews ka

Δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία για μαθητές: Ξεκινά από αύριο Πέμπτη 14/10

Her News b