HerNews.gr
Pets

Γαβγίζει ο σκύλος σας κάθε φορά που χτυπάει το κουδούνι; – 5 τρόποι για να σταματήσει

Ενώ οι τετράποδοι φίλοι μας είναι περίεργοι όσον αφορά την άφιξη νέων επισκεπτών, είναι σημαντικό να τους μάθουμε να αντιδρούν θετικά όταν χτυπάει το κουδούνι της πόρτας  και να σεβόμαστε αυτούς που παραδίδουν φαγητό και δέματα.

Πολλά σκυλιά νευριάζουν ή ενθουσιάζονται όταν ακούν κάποιον να πλησιάζει την πόρτα, τον ήχο του κουδουνιού ή ένα χτύπημα στην πόρτα.

Εάν ο σκύλος σας αναστατώνεται με τον ήχο του κουδουνιού, θα πρέπει να τον εκπαιδεύσετε ξανά και να απευαισθητοποιήσετε στον ήχο.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό είτε χρησιμοποιώντας το πραγματικό σας κουδούνι είτε έναν ηχογραφημένο θόρυβο από το κουδούνι, που είναι εύκολο να βρείτε στο YouTube.

  •  ηχογραφήσετε τον ήχο του κουδουνιού και βάλτε τον να παίζει σε άσχετες στιγμές μέσα στην ημέρα. Τη στιγμή που θα ακουστεί ο ήχος του κουδουνιού, πάρτε το αγαπημένο του παιχνίδι και τραβήξτε του την προσοχή. Μόλις σταματήσει να γαβγίζει, και έχετε κερδίσει την προσοχή του, παίξτε μαζί του για λίγο. Αυτό που κάνουμε είναι ανακατεύθυνση προσοχής, και συνδέουμετον ήχο του κουδουνιού με κάτι πιο ευχάριστο για εκείνο.
  •  εάν μαλώνετε και φωνάζετε να σταματήσει κάθε φορά που γαβγίζει ο σκύλος σας, τότε την επόμενη φορά που θα γαβγίσει ξανά, αγνοήστε τον πλήρως και μη του δίνετε καθόλου σημασία. Πιθανότατα θα το σταματήσει καθώς δε θα βλέπει άλλο ανταπόκριση.
  •  δώστε μία εντολή, όπως «κάτσε», «ξάπλωσε», «μείνε» κτλ, την ώρα που χτυπάει το κουδούνι, επιβραβεύοντας τον στη συνέχεια με τις αγαπημένες του λιχουδιές, εφόσον εκτελεί σωστά και δεν γαβγίζει.

  •  δεν πρέπει να πεταγόμαστε, ή να τρέχουμε, να ανοίξουμε την πόρτα, όταν χτυπάει το κουδούνι, γιατί αναστατώνουμε αρκετά τον σκύλο μας, με αποτέλεσμα να γαβγίσει. Σηκωνόμαστε αργά και ήρεμα σαν να μην συμβαίνει κάτι και ανοίγουμε. Επίσης, καλωσορίζουμε τους επισκέπτες με τον ίδιο τρόπο.
  • Απαντήστε στην ερώτησή τους. Αν σκεφτούμε το γάβγισμα των σκύλων μας ως απόπειρες επικοινωνίας και υποβολής ερωτήσεων για το περιβάλλον τους – κάτι που συχνά συμβαίνει, τότε απλά το να μιλήσετε με τον σκύλο σας μέσα από ένα γεγονός μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο, να δημιουργήσει προβλεψιμότητα και να διευκολύνει τα μεγάλα συναισθήματα που νιώθουν.
Λειτουργεί ως εξής: Όταν ο σκύλος σας ειδοποιεί για την μπροστινή πόρτα, πείτε «ναι, ο φίλος μας είναι εδώ, είμαστε ασφαλείς».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να προστατεύσετε τον σκύλο σας από το χιόνι

HerNews ka

Έρευνα: Οι άντρες με σκύλους στα Dating apps είναι πιο ελκυστικοί για τις γυναίκες!

HerNews ka

Η νέα πλατφόρμα του gov.gr για τα ζώα συντροφιάς

HerNews ka