HerNews.gr
Beauty

Ο καλύτερος τρόπος για να πλένετε τα σφουγγάρια του μακιγιάζ σας, σύμφωνα με τους Makeup Artists

Ας είμαστε ειλικρινείς: Πότε ήταν η τελευταία φορά που πλύνατε πραγματικά το beautyblender σας; Πολλοί από εμάς θα παραδεχτούμε ότι είμαστε ένοχοι που το αναβάλαμε περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Εκτός όμως από το γεγονός ότι το μακιγιάζ με βρώμικα σφουγγάρια είναι ανθυγιεινό, τα λερωμένα σφουγγάρια αποτελούν επίσης έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων και μούχλας, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν εξανθήματα, ερεθισμούς, και ευαισθησίες του δέρματος.

Αν οι άνθρωποι καταλάβαιναν τι έχουν τα σφουγγάρια τους, ειλικρινά  θα τα καθάριζαν περισσότερο.

Πώς πρέπει όμως να πλένεις τα σφουγγάρια του μακιγιάζ σου;

  • Αρχικά, βρέξτε το σφουγγάρι ώστε να κορεστεί και να επεκταθεί στη μέγιστη χωρητικότητα. Στη συνέχεια, προσθέστε το καθαριστικό της επιλογής σας. Εάν χρησιμοποιείτε μια συμπαγή ράβδο, τρίψετε όλες τις πλευρές του σφουγγαριού με αυτό και πιέστε πολλές φορές για να δουλέψετε το σαπούνι σε αυτό. Διαφορετικά, αδειάστε απευθείας το υγρό καθαριστικό πάνω στο βρεγμένο σφουγγάρι και χρησιμοποιήστε την παλάμη του χεριού σας για να δημιουργήσετε αφρό πιέζοντας και κάνοντας μασάζ το σφουγγάρι.
  • Δημιουργήστε αρκετό αφρό για να καλύψετε ολόκληρο το σφουγγάρι. Επικεντρωθείτε σε περιοχές όπου υπάρχουν σημεία και λεκέδες που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Μόλις το σφουγγάρι είναι καθαρό, ξεπλύνετε το με χλιαρό νερό ενώ το πιέζετε απαλά για να απελευθερώσετε το μακιγιάζ, τη λιπαρότητα και τη βρωμιά. Επαναλάβετε τη διαδικασία για σφουγγάρια που είναι αρκετά βρόμικα.
  • Τώρα, στύψτε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό, σκουπίστε απαλά το σφουγγάρι σε μια καθαρή πετσέτα και αφήστε το να στεγνώσει. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι για να επιταχύνετε τη διαδικασία στεγνώματος, μην το κάνετε. Η θερμότητα μπορεί να λιώσει το σφουγγάρι ή να προκαλέσει παραμόρφωση του σχήματός του. Αντίθετα, τοποθετήστε το σφουγγάρι σε μια καθαρή πετσέτα. Πάντα να τα αφήνετε να στεγνώσουν καλά στον αέρα (συνήθως όλη τη νύχτα) και σε μια περιοχή με καλή κυκλοφορία αέρα.
  • Μόλις το σφουγγάρι σας είναι καθαρό και πλήρως στεγνό, μπορείτε να το τοποθετήσετε σε κουτί.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα σφουγγάρια του μακιγιάζ σας;

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να πλένετε τα σφουγγάρια του μακιγιάζ σας μετά από κάθε χρήση, αλλά αυτό δεν είναι ρεαλιστικό για τους περισσότερους ανθρώπους. Ρεαλιστικά, πλύντε τα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και περάστε το σφουγγάρι κάτω από ζεστό νερό μέχρι το νερό να είναι καθαρό μετά από κάθε χρήση.

Πότε πρέπει να αντικαταστήσετε τα σφουγγάρια μακιγιάζ σας;

Είναι καλύτερο να αλλάζετε τα σφουγγάρια του μακιγιάζ σας κάθε δύο έως τρεις μήνες, ειδικά αν τα χρησιμοποιείτε καθημερινά. Αν δεν πλένετε τακτικά τα σφουγγάρια σας, αντικαταστήστε τα κάθε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες.

Δεδομένου ότι μπορεί να είναι δύσκολο να θυμάστε πόσο χρονών είναι το σφουγγάρι σας, ορισμένες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι ήρθε η ώρα για αντικατάσταση. Για παράδειγμα, αν το σφουγγάρι σας μυρίζει σάπιο ή μουχλιασμένο, πετάξτε το αμέσως. Θα πρέπει επίσης να το ξεφορτωθείτε εάν φαίνεται άκαμπτο, δεν ξεπλένεται ή είναι γεμάτο σκισίματα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τί τύπο δέρματος έχεις; Κάνε το test

Her News b

Korean Blush Nails: 5 ιδέες για να υιοθετήσετε τη μεγάλη μινιμαλιστική τάση!

HerNewskl

Reverse cat eye: Με ποιον τρόπο μπορείτε να το εφαρμόσετε;

HerNewskl