HerNews.gr
Beauty

Ρουτίνα περιποίησης: Το skincare cocktailing μας δείχνει τον τρόπο να συνδυάσουμε τα συστατικά!

Ορισμένοι ακολουθούν μια απλή skincare ρουτίνα, περιορίζοντας την σε τρία ή τέσσερα προϊόντα. Στη συνέχεια, υπάρχουν οι skincare addict, που χρησιμοποιούν ένα ολόκληρο ντουλάπι με κρέμες, ορούς και masks. Οποιαδήποτε προσέγγιση κι αν επιλέξεις, ένα είναι σίγουρο:

Σήμερα, οι άνθρωποι είναι πολύ πιο ενημερωμένοι για τα συστατικά στα προϊόντα περιποίησης του δέρματος περισσότερο μάλιστα από ποτέ.

Τα social media με τη σειρά τους έχουν επιτρέψει στους καταναλωτές να αποκτήσουν ακόμη περισσότερες γνώσεις για τα συστατικά της περιποίησης του δέρματος. Θα ρωτήσουν λοιπόν για τη νιασιναμίδη και τις κεραμίδες. Πλέον όλοι ψάχνουν τρόπους για να συνδυάσουν τα ενεργά συστατικά και να δημιουργήσουν μια βέλτιστη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος μέσω της τάσης του “cocktailing” των προϊόντων.

ρουτίνα περιποίησης

Τι είναι το skincare cocktailing;

Σε αντίθεση με ένα cocktail ποτό, τα συστατικά στο cocktailing της περιποίησης του δέρματος δεν πρέπει να ανακατεύονται πριν από την εφαρμογή. Αυτό μπορεί να διαταράξει τα συστατικά και ακόμα και να προκαλέσει ερεθισμό, αναιρώντας τον σκοπό της μεθόδου.

Αντίθετα, το “cocktailing” της περιποίησης του δέρματος είναι η διαδικασία της επικάλυψης ή συνδυασμού πολλαπλών προϊόντων στη ρουτίνα σας για να αντιμετωπίσετε διάφορα προβλήματα. Αυτό δίνει σε κάθε άτομο τη δυνατότητα να προσαρμόσει τη ρουτίνα του με καλύτερο δυνατό τρόπο στον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας του.

Η συγκεκριμένη τεχνική επιτρέπει στον καταναλωτή να απολαύσει τα επιπλέον οφέλη από τη χρήση πολλαπλών προϊόντων αντί να χρησιμοποιεί μόνο ένα προϊόν.

Μόλις ξεκινήσετε να εφαρμόζετε διαδοχικά πολλά προϊόντα, ως κανόνας, πρέπει να εφαρμόζετε κάθε προϊόν με τη σειρά της υφής του. Ξεκινήστε με toners ή ορούς και oλοκληρώστε με τα πιο λιπαρά ή τα πιο πλούσια σε υφή προϊόντα.

ρουτίνα περιποίησης

Ποιους συνδυασμούς συστατικών σας προτείνουμε;

Yπάρχουν συστατικά φροντίδας του δέρματος που απλά ταιριάζουν μαζί. Για παράδειγμα, τα προϊόντα με πλούσια ενεργή δράση δράση που περιέχουν συστατικά όπως το α-αρβουτίνη ή το τρανεξαμικό οξύ ταιριάζουν πολύ με προϊόντα που περιέχουν απολεπιστικά συστατικά όπως το γλυκολικό οξύ.

Οι αγαπημένοι μας συνδυασμοί περιλαμβάνουν τα αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C με αντηλιακό. Αυτή η τεχνική αυξάνει την προστασία της επιδερμίδας μας από το οξειδωτικό στρες και την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Επίσης, σας προτείνουμε να συνδυάζετε τα ρετινοειδή με ενυδατικά προϊόντα για extra ενυδάτωση, αφού η ρετινόλη μπορεί να ξηραίνει το δέρμα σας. Ένας εξίσου καλός συνδυασμός είναι η νιασιναμίδη με υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση του δέρματος.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

DIY scrub: Πώς να απομακρύνετε την κυτταρίτιδα με μια γρήγορη συνταγή;

HerNewskl

Beauty: Μύθοι για την πιτυρίδα και πως να την αντιμετωπίσετε

HerNews ka

Πώς θα περιορίσετε τη λιπαρότητα στο δέρμα σας στη ζώνη Τ;

HerNewskl