HerNews.gr
Health

Η συνήθεια πριν από το γεύμα που συστήνει ένας γιατρός για να χάσετε βάρος!

Θαύματα δεν υπάρχουν όταν πρόκειται για απώλεια βάρους. Υπάρχουν όμως ορισμένες συνήθειες που βοηθούν στο να τρώτε συνειδητά και υγιεινά για να αποφύγετε τις υπερβολές και να συμβάλετε στην απώλεια βάρους. 

Αρκετοί διατροφολόγοι και ειδικοί στη μακροζωία το εξηγούν, αλλά ας ξεκινήσουμε με τα λόγια του Δρ Olivier Courtin-Clarins.

O γιατρός λέει ότι το μεγάλο του κόλπο για να χάσετε βάρος είναι να πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό περίπου 20 λεπτά πριν καθίσετε στο τραπέζι, αφού σας επιτρέπει να μειώσετε το αίσθημα της πείνας και να μην πέφτετε με τα μούτρα πάνω στο φαγητό.

«Δουλεύει πραγματικά», υπόσχεται. Μάλιστα, δεδομένου ότι η ενυδάτωση στο σώμα είναι επίσης απαραίτητη για τη ρύθμιση των μεταβολικών ρυθμών, ο ειδικός συμβουλεύει να πίνετε τακτικά ένα μέτριο ποτήρι νερό την ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτό μας θυμίζει την ύπαρξη μελετών που ανέλυσαν τη σχέση μεταξύ κατανάλωσης νερού και απώλειας βάρους και έδειξαν ότι οι άνθρωποι που κάνουν δίαιτα και πίνουν μισό λίτρο νερό πριν από τα γεύματα χάνουν περισσότερο βάρος από αυτούς που δεν το κάνουν.

Μία από τις ερευνήτριες που συμμετείχαν σε αυτές τις μελέτες, η Helen Parretti, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, συνόψισε έτσι τα οφέλη αυτής της συνήθειας. «Η ομορφιά αυτών των ευρημάτων είναι η απλότητά τους. Το να πίνετε μόνο μισό λίτρο νερό, τρεις φορές την ημέρα, πριν από τα κύρια γεύματα, μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το βάρος σας», λέει.

Το να πίνεις νερό πριν από το γεύμα δεν αδυνατίζει, αλλά σου επιτρέπει να φτάσεις στο τραπέζι με ένα ελαφρύ αίσθημα κορεσμού που σου επιτρέπει να τρως πιο συνειδητά και χωρίς να κάνεις υπερβολές.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ποιες τροφές σε βοηθούν να κοιμάσαι καλύτερα;

HerNews ka

Το απροσδόκητο ανοιξιάτικο λαχανικό που έχει περισσότερα οφέλη από μια πολυβιταμίνη

HerNews ka

Η επιστήμη εξηγεί γιατί δεν πρέπει να μένουμε ποτέ ξύπνιοι μετά τα μεσάνυχτα

HerNews ka