HerNews.gr
Ελλάδα

Ιωάννης Σαρμάς: Ποιος είναι ο Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της χώρας

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς, και έλαβε από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου την εντολή να είναι ο Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, αφού δεν έχει προκύψει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που διήρκεσε μόνο μισή ώρα, ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κλήθηκε να ορκιστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Ιωάννη Σαρμά πως και τυπικά, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, δεν προέκυψε συμφωνία για κυβέρνηση.

Γι αυτό και ο ίδιος επιλέχτηκε ως Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου να είναι ο Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, κάτι που ήταν η τελευταία λύση που προβλέπει το Σύνταγμα, όπως σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ποιος είναι ο Ιωάννης Σαρμάς

Ο Ιωάννης Σαρμάς γεννήθηκε στην Κω το 1957, είναι παντρεμένος από το 1987 και έχει δύο παιδιά 33 και 34 ετών.

Αποφοίτησε με άριστα το έτος 1979 από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με υποτροφίες από τη γαλλική Κυβέρνηση και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και έχει δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών (DEA) από το Πανεπιστήμιο Paris ΙΙ στο Ποινικό Δίκαιο (1980-1981), το Δημόσιο Δίκαιο (1982-1983) και τα δημόσια οικονομικά (1983-1985). Η διδακτορική διατριβή του ήταν στο δίκαιο των ατομικών δικαιωμάτων στο Πανεπιστήμιο Paris ΙΙ (1981-1985).

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις, άνοδος της θερμοκρασίας & βοριάδες

Her News b

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Ραγίζει καρδιές η μητέρα του – «Είπα καλύτερα να τελείωνα μαζί με το παιδί μου»

HerNews ka

Δόμνα Μιχαηλίδου στην παρουσίαση «Η Μεγάλη Περιπέτεια του Μίλτου»: Προτεραιότητά μας η ενίσχυση του θεσμού της Αναδοχής

Her News