HerNews.gr
Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Άλλη μία επεισοδιακή δίκη με τους γιατρούς να κατακεραυνώνουν την 34χρονη

Κρατώντας έναν κόκκινο φάκελο στο χέρι εμφανίστηκε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της Τρίτης 23/5  η Ρούλα Πισπιρίγκου στο δικαστικό μέγαρο.

Μετά τη διακοπή λόγω εκλογών, η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε χθες με την κατάθεση της Γεωργίας Μάρκου, μίας ακόμη παιδιάτρου, η οποία περιέγραψε την κατηγορούμενη ψυχρή και αποστασιοποιημένη.

Για το μέγεθος του δράματος που ζούσε η οικογένεια Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου έχοντας ήδη χάσει τα δύο μικρότερα παιδιά τους, την Μαλένα και την Ίριδα, όταν η 9χρονη Τζωρτζίνα νοσηλευόταν σε βαριά κατάσταση, για την αποστασιοποιημένη συμπεριφορά των γονιών και την αντίδραση της μάνας που δεν μπορούσε να ταιριάξει με το μέγεθος του δράματος που βίωνε η οικογένεια μίλησε στην κατάθεσή της, η εντατικολόγος Γεωργία Μάρκου καταθέτοντας στη δίκη με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Συνδέοντας κομμάτι-κομμάτι το παζλ των δεδομένων η γιατρός αναφέρθηκε στο … καμπανάκι που οδήγησε στην εξέταση του ενδεχομένου η Ρούλα Πισπιρίγκου να πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου και αυτό γιατί όπως εξήγησε η γιατρός από τις εξετάσεις που έκαναν στο παιδί «δεν είχε βρεθεί κάτι παθολογικό».

«Η αντίδραση της μάνας δεν μπορούσε να ταιριάξει με το μέγεθος του δράματος που ζούσε η οικογένεια» είπε η μάρτυρας η οποία χαρακτήρισε τη Ρούλα Πισπιρίγκου «αποστασιοποιημένη και ψυχρή».

Η κ. Μάρκου περιέγραψε όλα εκείνα τα στοιχεία που οδήγησε τους γιατρούς στη σκέψη «μήπως η μητέρα μπορεί να προκαλέσει κάτι κακό» επισημαίνοντας ότι την ίδια στιγμή δεν ήθελαν να είναι άδικοι μαζί της μπροστά στην ανείπωτη τραγωδία που ζούσε και ξαναζούσε.

Η παιδίατρος αναφέρθηκε  στο γονιδιακό έλεγχο, ο οποίος ζητήθηκε και ολοκληρώθηκε ενώ το παιδί είχε φύγει από τη ζωή και ήταν αρνητικός.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Μέσα σε 2 χρόνια έχουμε βγάλει το 40% των παιδιών από τα ιδρύματα»

Her News

Καμπανάκι πολέμου στην Αθήνα – Έκτακτο ΚΥΣΕΑ στις 12:00

HerNews ka

Eurovision 2023: Ποια είναι τα 3 τραγούδια που περνούν στην τελική φάση για την Ελλάδα

HerNews ka