HerNews.gr
Ελλάδα

Βουλιαγμένη: Άνοιξε η καινούρια Μαρίνα με πλοίαρχο του πρώτου σκάφους που ελλιμενίστηκε τον Γιώργο Βάλλη

Ελλιμενίστηκε το πρώτο σκάφος στην καινούργια Μαρίνα Βουλιαγμένης το Σάββατο 20/5 , με το κόστος για μια θέση εκεί να φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ για 30 χρόνια. Μάλιστα, ήδη το πρώτο σκάφος έκανε την είσοδό του στον χώρο.

Τι προβλέπει η συμφωνία με οργανισμό από το Μονακό

Στις αρχές Μαΐου, η Αστήρ Μαρίνα Βουλιαγμένης Α.Ε. (Astir Marina), ανακοίνωσε την υπογραφή τριετούς συνεργασίας με την Société Monégasque Internationale Portuaire (SMIP).

Στο πλαίσιο της ανάπλασης της ιστορικής μαρίνας στον Αστέρα Βουλιαγμένης, η διοίκηση προχώρησε στη σημαντική συνέργεια με τον κύριο διαχειριστή των λιμένων του πριγκιπάτου του Μονακό, Ports de Monaco, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, διασφαλίζοντας κορυφαίου επιπέδου λειτουργία και παρεχόμενες υπηρεσίες. Η Société Monégasque Internationale Portuaire (SMIP) ή Ports de Monaco, πάντως, ανέλαβε την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και καλών πρακτικών για τη βελτιστοποίηση του συνόλου των λειτουργιών της μαρίνας.

Όλα όσα αναφέρει ο Κανονισμός Λειτουργίας

Το Υπουργείο Τουρισμού ενέκρινε, πριν από μερικές ημέρες, και τον Ειδικό Κανονισμό Λειτουργίας της μαρίνας του Αστέρα Βουλιαγμένης, των υφιστάμενων, νομίμως αδειοδοτημένων χώρων και εγκαταστάσεων χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης.

Έτσι, προβλέπεται δυνατότητα ελλιμενισμού και χρήσης των εγκαταστάσεων της μαρίνας έχουν αποκλειστικά τα πλοία αναψυχής επαγγελματικά ή ιδιωτικά, συμπεριλαμβανομένων των ιστιοφόρων και των μηχανοκίνητων σκαφών αναψυχής, τα μικρά σκάφη, καθώς και τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια, των οποίων το μήκος κυμαίνεται από 4 έως 70+ μέτρα και το βύθισμα τους δεν υπερβαίνει τα μέτρα, που εκάστοτε καθορίζονται με απόφαση του φορέας διαχείρισης, ανά προβλήτα και μόνο κατόπιν σχετικής έγκρισης από το Φορέα Διαχείρισης.

Επίσης δικαίωμα ελλιμενισμού έχουν και τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής με άδεια μεταφοράς άνω των 12 επιβατών κατόπιν σχετικής έγκρισης του Φορέα Διαχείρισης.

Κατά τον χρόνο δημοσίευσης η μαρίνα διαθέτει χώρο για ελλιμενισμό και πρόσδεση 27 σκαφών σε ανάλογες θέσεις στις προβλήτες και κρηπιδώματα. Η Γενική Διεύθυνση του Τουριστικού Λιμένα Βουλιαγμένης διατηρεί το δικαίωμα αυξομείωσης του αριθμού των ελλιμενιζόμενων σκαφών με ανάλογη ανακατανομή των θέσεων αυτών και αναδιάταξη ανά κατηγορία, προκειμένου να καλύψει τις εκάστοτε ανάγκες ελλιμενισμού των σκαφών.

Στους κοινόχρηστους χώρους των χερσαίων εγκαταστάσεων και στη θαλάσσια ζώνη της μαρίνας δύνανται να αναπτύσσονται διάφορες δραστηριότητες (εμπορικές, τουριστικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πάσης φύσεως, καταστήματα παροχής υπηρεσιών, πρατήρια υγρών καυσίμων κλπ.) είτε από τον Φορέα Διαχείρισης της μαρίνας είτε από τρίτους στους οποίους ο Φορέας Διαχείρισης δύναται να παραχωρεί, με ή χωρίς αντάλλαγμα, χώρους για την άσκηση των δραστηριοτήτων τους, στο πλαίσιο των κείμενων διατάξεων.

Η καθ’ οιονδήποτε τρόπο παραχώρηση χώρου σε τρίτους για τους προαναφερόμενους σκοπούς, γίνεται μετά από έγγραφη έγκριση του Φορέα Διαχείρισης, ενώ την ευθύνη διοργάνωσης έχει ο διοργανωτής.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Γιώργος Βάλλης, ήταν ο πλοίαρχος του πρώτου σκάφους που ελλιμενίστηκε στη νέα Μαρίνα της Βουλιαγμένης

Όσα δήλωσε ο Γιώργος Βάλλης στο HerNews::

“Με μεγάλη μου χαρά και μεγάλη μου τιμή εγκαινιάσαμε πρώτοι τη μαρίνα της Βουλιαγμένης. Είναι διπλή η χαρά μου, αρχικά ως πλοίαρχος του σκάφους που μπήκε πρώτο στην μαρίνα, κάναμε ποδαρικό και θεωρώ μπήκαμε με το δεξί. Δεύτερον ως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών, είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον τουρισμό μας, το ελληνικό yachting, τον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό.

Είναι μεγάλη ανάπτυξη, μεγάλη αναβάθμιση να έχουμε τέτοιες μαρίνες στην Ελλάδα, να φτάσουμε πιο κοντά στα standards της Ευρώπης. Είναι επίσης πολύ σημαντικό βήμα, οι άλλες μαρίνες που είναι πολύ πιεσμένες μέσα στην Αττική, να αποσυμπιεστούν, να έρθουν σκάφη ώστε να γίνει ευκολότερη η λειτουργία και η εξυπηρέτηση των πληρωμάτων, των πλοιάρχων και συναδέλφων.

Είμαστε εν όψει ενός πολύ ωραίου ξεκινήματος για το 2023 και για τον τουρισμό που περιμένουμε ώστε να ξεκινήσει η καλοκαιρινή season με νέες μαρίνες αναβαθμισμένες, εξελιγμένες και όλα να πηγαίνουν καλύτερα για την Ελλάδα μας και τον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω συγχαρητήρια και για την ενέργεια που έγινε στην μαρίνα της Βουλιαγμένης και την δουλειά που έχουν κάνει στον όμιλο του Αστέρα, στον διευθύνων σύμβουλο, στον διευθυντή της μαρίνας, στη λιμενική αρχή. Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες και τους φορείς που βοηθούν στο να βγει αυτό το αποτέλεσμα.

Ήθελα επίσης να ευχηθώ να έχουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και σε πολλά άλλα σημεία της Ελλάδας μας, να αξιοποιηθούν οι μαρίνες, να αξιοποιηθούν τα πανέμορφα μέρη της χώρας μας με σκοπό να γίνουμε ένα ευρωπαϊκό κράτος με τρομερές παροχές για τους ξένους πελάτες μας και με την ανάπτυξη του Ελληνικού να μπορέσει να προστεθεί και αυτή η μαρίνα γρήγορα στην δυναμική των μαρίνων που έχουμε στην Αττική και στην Ελλάδα και να έχουμε μια εικόνα που μας αξίζει όπως αυτήν της Ιταλίας, Γαλλίας και της Ισπανίας, ώστε να είμαστε ανάλογοι των παροχών που προσφέρουμε.

Εκτός από τη φυσική ομορφιά των νησιών και της θάλασσας, της μεσογειακής κουζίνας που διαθέτουμε και τον ήλιο μας, να έχουμε εξελιγμένες εγκαταστάσεις, σύγχρονες μαρίνες ώστε να μπορούν οι πελάτες μας να απολάβουν υψηλή εξυπηρέτηση και αναβαθμισμένες παροχές.

Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλα πολλά έργα τέτοιου βεληνεκούς και να αξιοποιήσουμε όλα τα όμορφα μέρη μας σε ένα τόσο σπουδαίο αποτέλεσμα.

Ευχόμαστε να πάει καλά ο τουρισμός, με τα προβλήματα που ακούμε πως υπάρχουν στην Αμερική με τις τράπεζες, τις πτωχεύσεις κάποιων τραπεζών και με τους Αμερικάνους πελάτες από τους οποίους εξαρτάται το ελληνικό yachting. Ευχόμαστε πολιτική σταθερότητα, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδους μας να έχουν δουλειά, ευημερία και να πηγαίνουν όλα πρίμα. Καλές θάλασσες, καλή season, να πάνε όλα κατ’ ευχή με υγεία ασφάλεια, ειρήνη, αγάπη και καλές δουλειές για όλους τους συναδέλφους μας”.

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η «Μήδεια» που έπαιζε το «δράμα» της για μήνες – Όσα έλεγε σε media και δημοσιογράφους

Her News

Παλαμάς Καρδίτσας: Έκκληση ηλικιωμένης που ζει στο μπαλκόνι της αδερφής της

HerNews ka

Συναγερμός για τον ακραίο καύσωνα: Οδηγίες προφύλαξης

Her News