HerNews.gr
Ελλάδα

Ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα: Καταγγέλθηκαν 3.100 περιστατικά μέσα στο 2023

Σοκάρουν οι αριθμοί για την ενδοοικογενιακή βία στην Ελλάδα, καθώς περισσότερες από 3.000 γυναίκες έπεσαν θύματα κακοποίησης το 2023 και το κατήγγειλαν.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή τη νέα άγρια δολοφονία της 39χρονης στη Χαλκιδική, η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ πως 3.100 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες το 2023.

«Έχουμε 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε όλη τη χώρα, τα οποία οι γυναίκες πλέον τα γνωρίζουν» ανέφερε η κ. Δημογλίδου τονίζοντας ότι μια καταγγελία μπορεί να γίνει σε ένα απλό αστυνομικό τμήμα, όπου και εκεί υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν αυτά τα περιστατικά.

Μιλώντας για το σημαντικό αυτό θεσμό, η εκπρόσωπος της αστυνομίας εξήγησε ότι το 70% του προσωπικού στα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας αποτελείται από γυναίκες καθώς στην πλειονότητά τους τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας είναι γυναίκες.

«Μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2023 η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίστηκε πάνω από 3.100 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες», ανέφερε σχετικά.

Η ίδια αναφέρθηκε στο panic button (κουμπί πανικού), ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο το οποίο όπως είπε γνωρίζουν πλέον οι γυναίκες. «Ζητούν να λάβουν τον κωδικό και να κατεβάσουν αυτή την εφαρμογή, να την έχουν στη διάθεσή τους και να τη χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε στιγμή βρίσκονται σε κίνδυνο» σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σάλος από κακοποίση γαϊδουριού στο Κορωπί: Ο ιδιοκτήτης το έδεσε σε δέντρο – Σκληρές εικόνες

HerNews ka

Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ: Βραβεύει τον Ανδρέα Αλικανιώτη που διέσωσε συνεπιβάτες του στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών

HerNews ka

Καύσωνας: Ανυπόφορη η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας – Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας

HerNews ka