HerNews.gr
Αφιερώματα

Η πολυτάραχη ζωή της Τίνα Τέρνερ – Ενδοοικογενειακή κακοποίηση, καταχρήσεις και ο θάνατος των δυο γιών της

Η Τίνα Τέρνερ έφυγε από τη ζωή στις 24 Μαΐου 2023, σε ηλικία 83 ετών μετά από άγνωστη μακρά ασθένεια όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της μέσω των social media.

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο της Τίνα Τέρνερ», ανέφερε η δήλωση — η οποία συνόδευε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της εμβληματικής τραγουδίστριας. «Με τη μουσική της και το απεριόριστο πάθος της για τη ζωή, μάγεψε εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο και ενέπνευσε τα αστέρια του αύριο.

«Σήμερα αποχαιρετούμε μια αγαπημένη φίλη που μας αφήνει το μεγαλύτερο έργο της: τη μουσική της. Όλη η εγκάρδια συμπόνια μας είναι στην οικογένειά της».

Η Τίνα Τέρνερ, επιβίωνε από τον σύζυγό της, Γερμανό παραγωγό Έρβιν Μπαχ , και τους γιους της, Μάικλ και Άικ Τέρνερ Τζούνιορ, τους οποίους υιοθέτησε κατά τον πρώτο της γάμο με τον Άικ Τέρνερ.

Μετά την είδηση, διασημότητες και θαυμαστές σε όλο τον κόσμο μπήκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να θρηνήσουν την απώλειά της . Είχε κερδίσει τις καρδιές πολλών ως η βασίλισσα του Rock ‘n’ Roll. Ωστόσο, η ζωή της εκτός σκηνής κάθε άλλο παρά λαμπερή ήταν.

Εδώ είναι κάθε εμπόδιο που έπρεπε να νικήσει η Τίνα σε όλη της τη ζωή:

Ενδοοικογενειακή βία

Η Τίνα γεννημένη ως Anna Mae Bullock, έγινε γνωστή στα 20 της μετά από συναυλία με τον Άικ Τέρνερ και το συγκρότημα του Kings of Rhythm. Ο Άικ και η Τίνα παντρεύτηκαν στο Μεξικό το 1962, δύο χρόνια αφότου καλωσόρισαν τον πρώτο τους γιο, τον Ρόνι.

Ενώ ο γάμος τους έδειχνε φαινομενικά υπέροχος, η τραγουδίστρια αντιμετώπισε χρόνια σωματικής κακοποίησης στα χέρια του συζύγου της.

Μίλησε ανοιχτά για την κακοποίηση και την απιστία που υπέστη σε μια συνέντευξη του 2018 στους Sunday Times.

«Υπήρχε βία, γιατί φοβόταν ότι θα τον άφηνα», μοιράστηκε. «Οι άλλες γυναίκες, επειδή δεν τον αγαπούσα έτσι… οι άλλες γυναίκες δεν ήταν τόσο κακές, αλλά ήταν η συνεχής, συνεχής κακομεταχείριση».

Η σωματική κακοποίηση ήταν επίσης καλά τεκμηριωμένη στη βιογραφική ταινία “What’s Love Got to Do with It”, στην οποία η Angela Bassett και ο Laurence Fishburne έπαιξαν την Τίνα και τον Άικ, αντίστοιχα.

 «Άρχισα να χάνω τις ελπίδες μου. Τελικά το 1968 ήμουν βυθισμένη σε τέτοια απελπισία και κατάθλιψη, που δεν μπορούσα να σκεφτώ καθαρά. Η κακοποίηση του Άικ και οι απιστίες του με είχαν παραλύσει, ήμουν πια ανίκανη να αισθανθώ οτιδήποτε για μένα ή την οικογένειά μου, ανίκανη να νιώσω ζωντανή. Το μοναδικό πράγμα που μπορούσα να νιώσω ήταν ότι είχα φθάσει στο τέλος. Ένα βράδυ, λίγο πριν βγω στη σκηνή, προσπάθησα να αυτοκτονήσω παίρνοντας 50 υπνωτικά χάπια. Οι άνθρωποι στα παρασκήνια παρατήρησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά με εμένα και με πήγαν στο νοσοκομείο, γεγονός που μού έσωσε τη ζωή», αποκάλυψε κάποτε.

Η Τίνα ξέφυγε από την κακοποιητική σχέση όταν χώρισε τον Άικ το 1978.

Προβλήματα υγείας

Εκτός από την ταραχώδη σχέση της, η Τίνα αντιμετώπισε πολλά θέματα υγείας όλα αυτά τα χρόνια, όπως PTSD (διαταραχή μετατραυματικού στρες), νεφρική ανεπάρκεια, υψηλή αρτηριακή πίεση και καρκίνο του εντέρου. Υπέστη επίσης εγκεφαλικό τον Οκτώβριο του 2013, το οποίο εξήγησε στα απομνημονεύματά της το 2018, ” My Love Story. “

«Ξύπνησα ξαφνικά και σε πανικό», έγραψε. «Ένας κεραυνός χτύπησε το κεφάλι και το δεξί μου πόδι – τουλάχιστον έτσι ένιωθα – και είχα μια αστεία αίσθηση στο στόμα μου που με δυσκόλευε να φωνάξω τον Έρβιν για βοήθεια. Υποψιαζόμουν ότι δεν ήταν καλό, αλλά ήταν χειρότερο από όσο φανταζόμουν ποτέ, έπαθα εγκεφαλικό».

Αφού παρέμεινε στο νοσοκομείο για 10 ημέρες, η Τίνα ανέκτησε την ικανότητά της να περπατά, σημειώνοντας ότι «τίποτα σχετικά με τη διαδικασία αποκατάστασης δεν ήταν εύκολο».

Η απώλεια του μεγαλύτερου γιου της από αυτοκτονία

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το 2018, ο μεγαλύτερος γιος της Τίνα, ο Ρέιμοντ Κρεγκ — τον οποίο μοιραζόταν με τον Ρέιμοντ Χιλ, αυτοκτόνησε στο Λος Άντζελες. Αφού η τραγουδίστρια σκόρπισε τις στάχτες του στις ακτές της Καλιφόρνια, είπε: “Η πιο θλιβερή στιγμή μου ως μητέρα. Ήταν 59 όταν πέθανε τόσο τραγικά, αλλά θα είναι πάντα το μωρό μου”.

Ένα χρόνο μετά το θάνατο του Ρέιμοντ, η Τίνα μίλησε για την «τρομερή» ζωή της.

«Απλώς συνέχισα», είπε στους New York Times . «Απλώς συνεχίζεις και ελπίζεις ότι κάτι θα έρθει».

Θάνατος του μικρότερου γιου από καρκίνο

Το 2022, η Τίνα υπέστη άλλη μια καταστροφική απώλεια μετά τον θάνατο του γιου της Ρόνι λόγω επιπλοκών από καρκίνο του παχέος εντέρου.

Η Τίνα θρήνησε τον θάνατο του γιου της στο Instagram εκείνη την εποχή, γράφοντας: «Ρόνι, έφυγες από τον κόσμο πολύ νωρίς. Με λύπη κλείνω τα μάτια μου και σε σκέφτομαι, αγαπημένε μου γιε».

\

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ζωή, οι σπουδές η σχέση με την οικογένεια & η ενασχόληση με την πολιτική

HerNews ka

Ημέρα Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ: Τι γιορτάζουν την 4η Ιουλίου

Her News b

Παγκόσμια ημέρα του άνδρα: Λέμε χρόνια πολλά σε εκείνους που το αξίζουν!

HerNews ka