HerNews.gr
BRIDE NEWS

Νυφικό πέπλο: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πως θα το φορέσετε

Λένε ότι το πέπλο είναι αυτό που μετατρέπει μια γυναίκα με ένα όμορφο λευκό φόρεμα σε νύφη, και συμφωνούμε! Υπάρχει κάτι τόσο ρομαντικό στο ύφασμα και τη διαχρονική παράδοση, είτε πρόκειται για τούλινο, είτε δαντελένιο. Αλλά πότε ακριβώς θα βάλεις το πέπλο σου; Και θα φοράς το πέπλο σου στη δεξίωση; Μη φοβάσαι; Όλες οι απαντήσεις είναι εδώ!

Εάν αποφασίσετε να φορέσετε το νυφικό σας πέπλο , εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου, σύμφωνα με τους ειδικούς γάμου:

Πότε να φορέσετε το πέπλο σας

Αν και μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να φορέσετε το πέπλο σας μόλις φορέσετε το νυφικό σας, σκεφτείτε πρώτα την απόσταση. Εάν η εκκλησία είναι σε κοντινή απόσταση με τα πόδια, ζητήστε από τον κομμωτή σας να φορέσει το πέπλο σας λίγο πριν φύγετε από το σπίτι, έτσι ώστε να παραμείνει στη θέση του.

Πρόκειται να μπείτε στο αυτοκίνητο για να φτάσετε στην εκκλησία; Μπορείτε αν θέλετε να φορέσετε το πέπλο σας στη διαδρομή, ώστε να μην κινδυνεύετε να το τσαλακώσετε ή να το τραβήξετε έξω καθώς μπαίνετε στο όχημα (κάτι που θα χαλάσει και το χτένισμά σας!).

Πότε να βγάλετε το Νυφικό πέπλο σας

Το πότε θα βγάλετε το νυφικό πέπλο σας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Μερικές νύφες, ειδικά εκείνες που φορούν μακρύτερα πέπλα, επιλέγουν να βγάλουν τα πέπλα τους μετά την τελετή και μόλις τελειώσουν οι φωτογραφίες, ώστε να έχουν λίγο περισσότερη ευκολία στην κίνηση κατά τη διάρκεια της δεξίωσης. Άλλές νύφες πάλι αλλάζουν το μακρύτερο πέπλο με ένα πιο κοντό, ώστε να διατηρήσουν τη νυφική ​​τους εμφάνιση χωρίς να διακινδυνεύσουν να πατήσουν το πέπλο τους ενώ χορεύουν.

Πώς να κρατήσετε το Νυφικό πέπλο στη θέση του

Ενώ η χτένα που είναι στηριγμένη σε ένα πέπλο μπορεί να είναι αρκετά ασφαλής, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να φύγει απο το κεφάλι σας το πέπλο στη μέση του γάμου!

Αντίθετα, αφού το πέπλο σας τοποθετηθεί σωστά, πιάστε μερικές φουρκέτες ή τσιμπιδάκια μαλλιών που να ταιριάζουν στο χρώμα των μαλλιών σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι καλά κρυμμένες κάτω από τα μαλλιά σας. Μία ή δύο φουρκέτες και στις δύο πλευρές (σταυρωτές για επιπλέον κράτημα!) θα το συγκρατήσουν στη θέση του.

Ποιος πρέπει να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το Νυφικό πέπλο σας

Αν και ο κομμωτής σας θα ήταν το καλύτερο άτομο για να αφαιρέσει το πέπλο σας μετά την τελετή, μπορεί να μην είναι δυνατό να του ζητήσετε να μείνει για μια ή δύο ώρες αφού τελειώσει το χτένισμα του γάμου σας (και μπορεί να σας κοστίσει επιπλέον!).

Ζητήστε λοιπόν από τον διοργανωτή του γάμου σας να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το πέπλο σας, ή αφήστε τον κομμωτή σας να διδάξει στη μαμά ή την κουμπάρα σας τον καλύτερο τρόπο για να αφαιρέσετε το πέπλο σας.

Αν τελικά θέλετε να βγάλετε το Νυφικό πέπλο μόνη σας

Μόλις αφαιρέσετε τις φουρκέτες που κρατούν το νυφικό πέπλο στη θέση του, τοποθετήστε το ένα χέρι κάτω από το πέπλο σας και πάνω από τη χτένα, κρατώντας τα μαλλιά σας στη θέση τους. Στη συνέχεια, με το άλλο χέρι, θα πρέπει να αρχίσετε να τραβάτε απαλά τη χτένα του πέπλου προς τα πάνω. Μόλις απελευθερωθεί λίγο, με το χέρι σας πιέστε ελαφρά το χτένισμά σας.

θα πρέπει να τραβήξετε απαλά τη χτένα από τα μαλλιά και μακριά από το κεφάλι σας, έτσι ώστε όταν οι άκρες των δοντιών της χτένας είναι τραβηγμένη προς τα έξω, η χτένα βρίσκεται σε γωνία 90 μοιρών στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας.

Aψίδα γάμου: Συμβουλές για να επιλέξετε τα ωραιότερα λουλούδια

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να πετύχετε το τέλειο μαύρισμα για τον γάμο σας

HerNews ka

Στέφανα γάμου: Ο συμβολισμός τους και τι να διαλέξεις για τον γάμο σου

Her News

Γάμος και Βάφτιση μαζί – Τι νυφικό να διαλέξω;

Her News