HerNews.gr
Ελλάδα

Σκορπιός: Το νησί που κάποτε άνηκε στον Αριστοτέλη Ωνάση γίνεται Ultra Luxury Resort

Ο Σκορπιός, το άλλοτε ιδιωτικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση στο Ιόνιο Πέλαγος ποτ τώρα ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, μετατρέπεται σε ένα υπερπολυτελές VIP θέρετρο.

Ο άλλοτε σχεδόν μυθικός παράδεισος και παιδική χαρά της παγκόσμιας ελίτ από τη δεκαετία του 1960 έως τη δεκαετία του 1980 είναι έτοιμος να εισέλθει σε μια νέα εποχή. Πρόσφατα η Mycenae, SA, η εταιρεία που έχει αναλάβει την ανάπτυξη του νησιού, ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση παράταση στις οικοδομικές άδειες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το λεγόμενο VIP Exclusive Club του Rybolovlev στον Σκορπιό θα διαθέτει ένα τεράστιο θέρετρο 60 υπνοδωματίων, ένα ελικοδρόμιο, ένα σπα και μαρίνα superyacht, στάβλους, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και ακόμη και ένα αμφιθέατρο.

Σχέδια της νορβηγικής εταιρείας αρχιτεκτονικής Snøhetta – της ίδιας εταιρείας που σχεδίασε τη νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης και τα κεντρικά γραφεία της εφημερίδας Le Monde στο Παρίσι, δείχνουν το υπερσύγχρονο θέρετρο ανάμεσα στα δέντρα στο γραφικό νησί του Ιονίου.

Το έργο περιγράφηκε ως θέρετρο «σε στυλ Τζέιμς Μποντ» από την The Art Newspaper – με αναφορές ότι ο Ριμπολόβλεφ θα μπορούσε να μεταφέρει τη συλλογή έργων τέχνης του εκεί.

Το θέρετρο, το οποίο θα χωριστεί σε εννέα οικοδομικά τετράγωνα, θα είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση σε VIP επισκέπτες σε εβδομαδιαία βάση με τιμή μεταξύ 950.000 και 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να επιτρέπονται περισσότεροι από 50 επισκέπτες στο νησί ανά πάσα στιγμή.

Παρόλο που το νησί του Ιονίου ανήκει πλέον στον  Ριμπολόβλεφ , οι Έλληνες εξακολουθούν να αποκαλούν τον Σκορπιό «το νησί του Ωνάση».

Ο Ριμπολόβλεφ είναι επίσης γνωστός για το χαρτοφυλάκιό του με ακριβά ακίνητα, συμπεριλαμβανομένων δύο σαλέ στο Γκστάαντ της Ελβετίας, για τα οποία πλήρωσε 130 εκατομμύρια δολάρια το ένα και μια έπαυλη στο Παλμ Μπιτς που ανήκε στο παρελθόν στον Ντόναλντ Τραμπ, την οποία εξαγόρασε για 95 εκατομμύρια δολάρια.

Ιστορία του Σκορπιού, του Ωνάση

Το ακανόνιστο νησάκι βρίσκεται δίπλα στη Λευκάδα στο Ιόνιο Πέλαγος. Εκτείνεται σε 205 στρέμματα και έχει δύο βασικούς άξονες περίπου 1.500 μέτρων και 1.000 μέτρων.

Είναι πυκνά δασωμένο από νότο προς βορρά και διαθέτει πάνω από 200 ποικιλίες δέντρων που εισήχθησαν στο άλλοτε σχεδόν άγονο νησί από τον ίδιο τον Αριστοτέλη Ωνάση. Έχει αμμώδεις παραλίες, με πιο αξιοσημείωτη την East Beach, η οποία δημιουργήθηκε από τον μεγιστάνα.

Για να επιτευχθεί αυτό, μεταφέρθηκε άμμος από το νησί της Σαλαμίνας για τον συγκεκριμένο σκοπό. Ο Ωνάσης έχτισε επίσης λιμενικές εγκαταστάσεις στον κόλπο στη βόρεια πλευρά για το τεράστιο γιοτ του.

Πολυάριθμοι καλεσμένοι υψηλού προφίλ έμειναν στο νησί την εποχή του Ωνάση. Πολιτειακά στελέχη, πολιτικοί, ηθοποιοί και καλλιτέχνες απόλαυσαν τη φιλοξενία του οικοδεσπότη και τη φυσική ομορφιά του Σκορπιού.

Ο Σκορπιός ήταν επίσης ο τόπος γάμου του Ωνάση με την πρώην Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Ζακλίν Κένεντι, στις 20 Οκτωβρίου 1968.

Το 1971, η Ζακλίν Κένεντι Ωνάση φωτογραφήθηκε γυμνή από έναν παπαράτσι ενώ ήταν ξαπλωμένη σε μια παραλία του Σκορπιού.

Με τον θάνατο του Ωνάση, το νησί πέρασε στην κόρη του, Χριστίνα, και στη συνέχεια με τη σειρά της στην κόρη της, Αθηνά Ωνάση Ρουσέλ, τη μοναδική επιζών κληρονόμο.

Ο Σκορπιός ήταν έργο αγάπης για τον Έλληνα μεγιστάνα. Ήταν επίσης μια φωλιά αγάπης για τον ίδιο και τις δύο μεγάλες αγάπες της ζωής του: τη Μαρία Κάλλας και τη Ζακλίν Κένεντι.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τραγωδία στην Άνω Γλυφάδα: Νεκρό βρέφος που έπεσε από τον τέταρτο όροφο

Her News b

Θεοφάνια: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Τι θα ισχύει σε Αθήνα και Πειραιά

HerNews ka

Φωτιά στη Ρόδο: Βρετανίδα τουρίστρια με δάκρυα στα μάτια – «Γλιτώσαμε από τον θάνατο χάρη σε έναν Έλληνα ήρωα»

HerNews ka