HerNews.gr
Beauty

Beauty tips: Πώς να μειώσετε τις ρυτίδες στον λαιμό

Ανεξάρτητα από την ηλικία, σε καμία γυναίκα δεν αρέσει η θέα των ρυτίδων στον λαιμό και στο πρόσωπό της. Οι ρυτίδες του λαιμού είναι λεπτές γραμμές που εμφανίζονται κατά μήκος του μπροστινού και του πίσω μέρους του λαιμού σας. 

Εδώ,  αναφέρουμε μερικές αιτίες για τις ρυτίδες στον λαιμό και τι μπορείτε να κάνετε για να τις μειώσετε.

Τι προκαλεί τις ρυτίδες στον λαιμό;

Καθώς το σώμα μεγαλώνει, το δέρμα τείνει να χάνει την ελαστικότητά του. Η ελαστικότητα του δέρματος αναφέρεται στην ικανότητά του να τεντώνεται και να επανέρχεται στην αρχική του θέση. Καθώς η ελαστικότητά του έχει χαθεί, το δέρμα σας μπορεί να δυσκολεύεται να διατηρήσει τη σφριγηλότητά του, με αποτέλεσμα έναν ζαρωμένο λαιμό.

Επιπλέον, η ικανότητα του δέρματος να παράγει φυσικά έλαια μειώνεται με την ηλικία. Αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται ξηρό και χαλαρό, οδηγώντας σε ρυτίδες.

 Οι επιβλαβείς ακτίνες UVA και UVB του ήλιου μπορούν να βλάψουν το δέρμα και να διασπάσουν τον συνδετικό ιστό. Αυτός ο συνδετικός ιστός αποτελείται από ίνες ελαστίνης και κολλαγόνο, χωρίς τα οποία το δέρμα μπορεί να χάσει την ελαστικότητά του και να σχηματίσει γραμμές στον λαιμό και ρυτίδες.

Πώς θα απαλλαγείτε από τις ρυτίδες;

Χρησιμοποιήστε προϊόντα πλούσια σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη αυτή είναι ένα κοινό συστατικό που χρησιμοποιείται σε προϊόντα κατά των ρυτίδων. Είναι ένα αντιοξειδωτικό που αδρανοποιεί τις ελεύθερες ρίζες και επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος.

Η καθημερινή χρήση ορών και προϊόντων περιποίησης πλούσιων σε βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στη μείωση ή την καθυστέρηση της εμφάνισης των ρυτίδων στον λαιμό.

Καταναλώστε επίσης τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, συμπεριλαμβανομένων των πορτοκαλιών και των λεμονιών.

Ο καπνός και η νικοτίνη στα τσιγάρα μπορούν να εμποδίσουν το κολλαγόνο του δέρματος και να επιταχύνουν το σχηματισμό ρυτίδων στον λαιμό. Ως εκ τούτου, η διακοπή του καπνίσματος βοηθά. Κάνει επίσης το δέρμα σας πιο υγιές και λαμπερό.

Η ενυδάτωση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη μείωση των ρυτίδων. Οι περισσότερες κρέμες προσώπου και λαιμού αποτελούνται από πολλά ενυδατικά συστατικά που ενυδατώνουν το δέρμα και ενισχύουν τα επίπεδα ελαστίνης και κολλαγόνου. 

Μπορείτε να επιλέξετε προϊόντα πλούσια σε υαλουρονικό οξύ, ένα συστατικό με ισχυρές ενυδατικές ιδιότητες. 

Επίσης μελέτες δείχνουν ότι η τακτική εφαρμογή αντηλιακού μπορεί να επιβραδύνει τα σημάδια γήρανσης. Το αντηλιακό όχι μόνο ενυδατώνει το δέρμα σας και ενισχύει την ελαστικότητά του, αλλά το προστατεύει επίσης από τις βλαβερές ακτίνες UV. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό τουλάχιστον 2 με 3 φορές την ημέρα και πριν φύγετε από το σπίτι.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κιμ Καρντάσιαν: Mε ποιον τρόπο υιοθέτησε τα αγαπημένα μας frame bands;

HerNewskl

Ένας χρήσιμος οδηγός για τη χρήση του Gua Sha

Her News

Conditioner: Αυτά είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στην εφαρμογή του!

HerNewskl