HerNews.gr
Αφιερώματα

Η Ελλάδα δημιούργησε τα πέντε από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου

Η αρχαία Ελλάδα , το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, ήταν υπεύθυνη για τη δημιουργία πέντε από τα επτά Θαύματα του αρχαίου κόσμου. Μαζί με τη Μεγάλη Πυραμίδα στη Γκίζα και τους Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας, κατατάσσονται ως τα πιο εκπληκτικά επιτεύγματα που έχουν δημιουργηθεί ποτέ στην αρχαιότητα – και ειλικρινά, εξακολουθούν να στέκονται σήμερα ως τα υπέρτατα μνημεία για το τι είναι ικανά τα ανθρώπινα όντα.

Τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου περιλαμβάνουν τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, τους Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας (η ύπαρξη της οποίας εξακολουθεί να αμφισβητείται), ο Ναός της Αρτέμιδος, το Άγαλμα του Δία στην Ολυμπία, το Μαυσωλείο στην Αλικαρνασσό, τον Κολοσσό της Ρόδου, και ο Φάρος της Αλεξάνδρειας.

Τα Επτά Θαύματα του Κόσμου, που μερικές φορές αποκαλούνται και τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, είναι μια λίστα με τα πιο αξιόλογα κτίρια και μνημεία της κλασικής αρχαιότητας όπως περιγράφονται από διάφορους συγγραφείς σε οδηγούς ή ποιήματα που ήταν δημοφιλή στους αρχαίους Έλληνες τουρίστες.

Αν και ο κατάλογος, στη σημερινή του μορφή, δεν συμφωνήθηκε στο σύνολό του μέχρι την Αναγέννηση, οι πρώτοι τέτοιοι κατάλογοι των Επτά Θαυμάτων χρονολογούνται από τον 2ο έως τον 1ο αιώνα π.Χ.

Η αρχική λίστα ενέπνευσε αναρίθμητες εκδόσεις ανά τους αιώνες. Από τα αρχικά επτά θαύματα, μόνο ένα – η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, το αρχαιότερο από όλα τα αρχαία θαύματα – παραμένει σχετικά άθικτο.

Δυστυχώς, ο Κολοσσός της Ρόδου, ο Φάρος της Αλεξάνδρειας, το Μαυσωλείο στην Αλικαρνασσό, ο Ναός της Αρτέμιδος και το Άγαλμα του Δία, όλα τα θαύματα που δημιούργησαν οι Έλληνες- έχουν καταστραφεί όλα, από πολέμους, πλημμύρες, σεισμούς ή καταστροφές του ίδιου του χρόνου.

Παραδόξως, η τοποθεσία και η τελική μοίρα των Κρεμαστών Κήπων της Βαβυλώνας είναι άγνωστα, και ορισμένοι συνεχίζουν να εικάζουν για το αν στην πραγματικότητα υπήρχαν καθόλου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σαν σήμερα το 1982 καταργήθηκαν οι ποδιές στα σχολεία

HerNews ka

31 Αυγούστου: 26 χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα – Το τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα

HerNews ka

Κλεοπάτρα: Η Ελληνίδα Βασίλισσα της Αρχαίας Αιγύπτου

HerNews ka