HerNews.gr
Σχέσεις

Τα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας έχει τελειώσει

Ο δρόμος προς το «κι έζησαν αυτοί καλά» είναι πιο δύσκολος από όσο νομίζετε. Οι σπίθες που υπήρχαν στην αρχή της σχέσης μπορεί να ξεθωριάσουν κι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Ωστόσο, μπορείτε να παρατηρήσετε κάποια σημάδια ότι η σχέση σας έχει τελειώσει και οδηγείστε στον μονόδρομο του χωρισμού.

Ξαφνικά, μπορεί να ανακαλύψετε ότι η πηγή δύναμής σας είναι πλέον πηγή άγχους. Ο σύντροφός σας μπορεί να δυσκολεύεται να αποδεχτεί την αλλαγή καθώς χωρίζετε. 

Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτά τα σημάδια και μάθετε αν είναι καιρός να προχωρήσετε μακριά από μια τοξική πλέον σχέση.

1. Δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ σας

Το να μοιράζεστε τις σκέψεις σας με τον σύντροφό σας είναι το μυστικό για μια δυνατή σχέση. Συχνά ανατριχιάζουμε στη σκέψη ότι θα μας κρίνουν και προσπαθούμε να τα κρατήσουμε όλα μέσα μας. Μπορεί να νιώθετε ότι ο σύντροφός σας δεν καταλαβαίνει πλέον όσα προσπαθείτε να του πείτε. Τέτοιες περιστάσεις μπορεί να σας ωθήσουν να σταματήσετε να καταβάλλετε οποιαδήποτε προσπάθεια για να εκφραστείτε. Έτσι, η έλλειψη επικοινωνίας μπορεί να σκοτώσει αργά και σταδιακά ό,τι έχετε δημιουργήσει μαζί.

Η έλλειψη ενθουσιασμού και υποστήριξης από εσάς προς τον σύντροφό σας και καμία προθυμία πλέον για να βοηθήσετε ακόμα και με τα πιο μικρά πράγματα, επίσης υποδηλώνει το τέλος μεταξύ σας.

2. Και οι δύο θέλετε να δραπετεύσετε και να είστε αλλού

Μετά από μια κουραστική μέρα είναι φυσικό να ανυπομονείτε να δείτε τον σύντροφό σας και να χαλαρώσετε μαζί. Αν όμως εσείς προσπαθείτε να τον αποφύγετε και βρίσκετε διάφορες δικαιολογίες, μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτή τη σχέση.

Παρατηρήστε πόσο συχνά προτιμάτε να βγείτε με τους φίλους σας ή ακόμη και να κάτσετε περισσότερο στο γραφείο, αντί να γυρίσετε στο σπίτι σας και να δείτε τον σύντροφό σας.

3. Βρίσκετε ελαττώματα σε οτιδήποτε κάνει το άλλο σας μισό

Οι συνήθειές που κάποτε σας φαίνονταν αξιολάτρευτες όταν πρωτογνωριστήκατε τώρα φαίνονται ως τα χειρότερα ελαττώματα. Με την πάροδο του χρόνου, η αγάπη που είχατε ξεθωριάζει και σας αφήνει με την πραγματικότητα, η οποία θέλει πολλή ωριμότητα και υπομονή για να την αντιμετωπίσετε. Εκνευρίζεστε όταν βλέπετε τα παπούτσια του πεταμένα παντού και τον νεροχύτη γεμάτο με βρώμικα πιάτα. Αρχίζετε κάπου εκεί να αναρωτιέστε τι σας έκανε αρχικά να τον ερωτευτείτε.

4. Έλλειψη σωματικής επαφής

Η έλλειψη σωματικής επαφής είναι ένα από τα πιο ξεκάθαρα σημάδια ότι αυτή η σχέση τελειώνει, αφού χωρίς σεξ και γενικά ό,τι συνεπάγεται η σωματική επαφή, μάλλον είστε πιο πολύ φίλοι, παρά ερωτικοί σύντροφοι. Γιατί στο κάτω κάτω ένα καλό σεξ και μια δυνατή ερωτική χημεία μπορεί να κρατήσει μαζί ένα ζευγάρι και να βελτιώσει την επικοινωνία κι όσα άλλα χρειάζονται σε μια σχέση, αλλά το αντίθετο είναι μάλλον αδύνατον.

5. Η ψυχική σας υγεία επηρεάζεται

Αυτό που θα έπρεπε να ηρεμεί την καρδιά σας, τώρα σας αγχώνει. Το άγχος και η απογοήτευσή σας ωθούν στα πρόθυρα μιας συναισθηματικής κατάρρευσης και η συζήτηση με τον σύντροφό σας δεν φαίνεται να μπορεί να λύσει πλέον τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ σας.

6. Νιώθετε ότι όλα έχουν αλλάξει

Το άτομο με το οποίο είχατε έρθει τόσο κοντά, τώρα σας μοιάζει με έναν ξένο. Η συμβίωση μαζί του γίνεται όλο και πιο δύσκολη κάθε μέρα που περνάει. Αν και οι αλλαγές σε ένα άτομο είναι αναπόφευκτες, η προσαρμογή και η ζωή με αυτές τις αλλαγές μπορεί να είναι δύσκολη και να οδηγήσει στο τέλος μιας σχέσης.

Το θέμα είναι ότι μια σχέση πρέπει να φέρνει ευτυχία και όχι λύπη. Εάν αρχίσετε να αισθάνεστε πίεση από τον σύντροφό σας και βλέπετε να βλάπτεται ο αυτοσεβασμός σας, το πιθανότερο είναι ότι ο δεσμός έχει ήδη φτάσει στο τέλος του.

Ναι, μπορείτε να προσπαθήσετε να το διορθώσετε, αλλά αν όλα αποτύχουν κι αν εντοπίσετε σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας έχει τελειώσει, δεν υπάρχει ελπίδα. Και θα ήταν καλύτερο να μην τα δώσετε όλα συναισθηματικά για να σώσετε μια σχέση που δεν μπορεί να σωθεί. Αντίθετα, είναι καλύτερο να χωρίσετε τους δρόμους σας και να θεραπεύσετε τον εαυτό σας από όλο το άγχος που προκαλεί αυτή η σχέση.

Πώς να ξεπεράσετε τον πρώην σας με τον πιο παραγωγικό τρόπο;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Το σωστό timing..

Her News b

Πώς να ενισχύσετε την οικειότητα στη σχέση σας

Her News

Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί χωρίζουν στις καλοκαιρινές τους διακοπές!

HerNewskl