HerNews.gr
Beauty

Συχνά λάθη στο μακιγιάζ που σε μεγαλώνουν

Μερικές από εμάς συχνά αγνοούμε τα λάθη στο μακιγιάζ που κάνουμε καθημερινά. Το να βρεις τις αποχρώσεις και τα κατάλληλα προϊόντα, που ταιριάζουν στο πρόσωπό σου μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση.

Μπορεί να χρειαστούν χρόνια για κάποιες να φτιάξουν σωστά το μακιγιάζ τους.

Και αφού βρεις τα σωστά προϊόντα, μπορεί να δυσκολεύεσαι ακόμα να δημιουργήσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μην ανησυχείς όμως! Είμαστε εδώ για να εξηγήσουμε τα πάντα για το μακιγιάζ και να σε βοηθήσουμε.

Στη λίστα με τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι το υπερβολικό μακιγιάζ, οι λάθος επιλογές στα προϊόντα για τον δικό σου τύπο δέρματος και η μη προετοιμασία του προσώπου σου για το μακιγιάζ.

Όλα αυτά μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα ένα μακιγιάζ που θα σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερη, ενώ μπορείς με τη σωστή ρουτίνα ομορφιάς να αποφύγεις  κάτι τέτοιο!

Δεν έχεις ενυδατώσει το πρόσωπό σου

Η ενυδάτωση του προσώπου είναι το πρώτο και το πιο απαραίτητο ίσως βήμα σε μια beauty routine ανεξαρτήτως αν βαφτείς μια μέρα ή όχι. Παραλείποντας να κρατήσεις την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη, θα φαίνεσαι πιο κουρασμένη μετά με το μακιγιάζ.

Η εφαρμογή των προϊόντων σε ξηρό δέρμα είναι λάθος και μπορεί να κάνει το πρόσωπο να φαίνεται θαμπό, γερασμένο και κουρασμένο. Επομένως, βεβαιώσου ότι το πρόσωπό σου είναι σωστά ενυδατωμένο πριν κάνεις μακιγιάζ.

Βέβαια θα πρέπει να φροντίζεις εξίσου και την περιοχή γύρω από τα μάτια σου, για να μην σχηματιστούν γραμμές αργότερα με το κονσίλερ. Μπορείς να ενισχύσεις την ενυδάτωση με τους κατάλληλους ορούς, τα primers, φυσικά την κρέμα προσώπου και την κρέμα ματιών.

Χρησιμοποιείς λάθος concealer και τονίζεις περισσότερο τις ρυτίδες

Είναι καλό να διαλέξεις ένα concealer που θα φωτίσει το βλέμμα σου και που απλώνετε καλά, χωρίς να «τρέχει». Το ιδανικό θα είναι 1 με 2 τόνους πιο ανοιχτό από την απόχρωση του δέρματος σου. Μπορείς βέβαια να κάνεις μίξη με ένα πιο σκούρο, για να πετύχεις ένα ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Λάθος επιλογή στο foundation

Ένα από τα κλασσικά λάθη στο μακιγιάζ είναι όταν διαλέγεις μια πολύ ανοιχτή απόχρωση foundation, πιστεύοντας ότι θα σου δώσει λάμψη στο μακιγιάζ και θα φωτίσει το πρόσωπό σου. Αντίθετα αυτό που πετυχαίνεις είναι να έχεις μια πιο χλωμή επιδερμίδα που σε γερνάει.

Όσο λοιπόν μεγαλώνεις καλύτερα να διαλέγεις πιο θερμές αποχρώσεις από την επιδερμίδα σου. Επίσης απέφυγε τα βαριά και κρεμώδη make up, τα οποία επιβαρύνουν πολύ το δέρμα σου.

Δεν προσέχεις τα φρύδια σου

Τα φρύδια πλαισιώνουν τα όμορφα μάτια σου που είναι, όπως λένε, τα παράθυρα της ψυχής. Τα καλοσχηματισμένα φρύδια μπορούν να αναδείξουν το βλέμμα σου. Όμως τα πολύ πυκνά ή πολύ λεπτά φρύδια φαίνονται απεριποίητα.

Μια καλή ιδέα είναι να επισκεφτείς έναν επαγγελματία και να λάβεις τις κατάλληλες συμβουλές για το πώς πρέπει να διαμορφωθούν τα φρύδια σου, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου.

Επίσης, με τα χρόνια, είναι φυσιολογικό τα φρύδια να λεπταίνουν και μετά εσύ αρχίζεις να τα γεμίζεις. Ωστόσο, το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι ένα αφύσικο αποτέλεσμα. Ένα μολύβι φρυδιών λειτουργεί καλύτερα για να σου δώσει αυτή τη φυσική εμφάνιση, που θέλεις, αλλά πρέπει να αποφύγεις τις σκληρές γραμμές.

Ο καλύτερος τρόπος για να πλένετε τα σφουγγάρια του μακιγιάζ σας, σύμφωνα με τους Makeup Artists

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μαύρα στίγματα: Tρόποι για να απαλλαγείτε από την υπερμελάγχρωση

Her News

Alfaparf Milano: Η τεχνική του Reverse Washing για λεπτά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά!

HerNewskl

Asley Park: To πιο luxurious χτένισμα στο Emily in Paris

HerNewskl