HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Αποχή από το σεξ: Επηρεάζει τελικά την υγεία;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η σεξουαλική σας ζωή μπορεί να έχει βαλτώσει. Ίσως βιώνετε έναν χωρισμό ή εσείς και ο σύντροφός σας να περνάτε μια δύσκολη περίοδο. Ή ίσως είναι μόνο η ζωή, τα παιδιά ή η δουλειά που σας εμποδίζουν.

Μερικές μέρες μπορεί να μετατραπούν σε εβδομάδες ή μήνες, και πριν το καταλάβετε, δεν έχετε κάνει σεξ τόσο καιρό που αρχίζετε να το χάνετε κάπως.

Όλοι περνάμε από περιόδους ξηρασίας ανά διαστήματα.

Κι ενώ δεν είναι διασκεδαστικά και μπορεί ακόμη και να μην μας αρέσει αυτό, αποδεικνύεται ότι μπορεί να επηρεάζεται η σωματική και ψυχική μας υγεία.

Εδώ είναι 5 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σας όταν δεν κάνετε σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

1. Αρρωσταίνετε πιο συχνά

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα εξασθενεί όταν δεν κάνουμε σεξ σε τακτική βάση. Θέλετε να αποφύγετε το κρυολόγημα και τη γρίπη; Κάντε περισσότερο σεξ! Ακούγεται σαν μια πρόταση win-win, αν μας ρωτάτε.

2. Τα επίπεδα του άγχους σας αυξάνονται

Μπορεί να αγχωθείτε περισσότερο επειδή υπάρχει μια μείωση στην απελευθέρωση ορμονών που σχετίζονται με το σεξ. Έρευνες δείχνουν ακόμη ότι όταν περνάτε από ένα σεξουαλικό διάλειμμα, μπορεί να δυσκολεύεστε να διατηρήσετε την αρτηριακή σας πίεση και να αντιμετωπίσετε καταστάσεις που προκαλούν άγχος.

3. Χάνετε την επιθυμία να κάνετε σεξ

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν σταματήσετε να κάνετε σεξ είναι ότι σταματάτε να το λαχταράτε τόσο πολύ. Η αποχή από το σεξ μειώνει την λίμπιντο.

4. Επηρεάζεται η σχέση με τον σύντροφό σας

Εάν είστε σε σχέση, μπορεί να αρχίσετε να νιώθετε ανασφάλεια για αυτό που έχετε με τον σύντροφό σας. Αν μάλιστα είναι εκείνος που αποφεύγει την ερωτική συνεύρεση, ίσως αρχίσετε να κοιτάτε αλλού.

5. Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Μπορεί να αισθάνεστε λιγότερο ελκυστικές και να γίνετε πιο καταθλιπτικές. Πιστεύεται ότι το σπέρμα έχει πολλά οφέλη για την υγεία , συμπεριλαμβανομένων των αντικαταθλιπτικών ιδιοτήτων – και όχι, αυτό δεν είναι απλώς κάτι που έχουν φτιάξει οι άνδρες!

Τέλος, είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες που κάνουν συχνά σεξ με τον σύντροφό τους αναφέρουν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης.

Έρευνα απέδειξε πως όσοι φορούν κάλτσες στο σεξ έρχονται πιο συχνά σε οργασμό!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Όσα πρέπει να κάνετε πριν από το σεξ για να έχετε πιο συχνά οργασμό

Her News

Κεφάλαιο Προκαταρκτικά: Όταν κάνουν την διαφορά στο κρεβάτι

Her News b

Γυναικείος οργασμός: Σε ποια ηλικία έχεις τον καλύτερο

Her News b