HerNews.gr
Καριέρα

Φιλίες στο γραφείο: Πώς θα σε βοηθήσουν;

Όταν έχουμε φιλίες στο γραφείο, μπορούν να κρατήσουν υπό έλεγχο τη λογική μας. Η εργασιακή πίεση και η πολιτική του γραφείου μπορεί μερικές φορές να είναι εμπόδια για την ευτυχία μας και τότε είναι που εμφανίζονται οι κολλητές της δουλειάς μας. 

Ποια είναι λοιπόν τα πλεονεκτήματα αν έχεις καταφέρει να κάνεις πραγματικές φίλες εκεί που δουλεύεις;

Συναισθηματική υποστήριξη

Η εργασία μπορεί να είναι αγχωτική και το να έχεις μια καλή φίλη στη δουλειά παρέχει συναισθηματική υποστήριξη. Μπορούν να είναι ένας ώμος για να στηριχτείς σε δύσκολες στιγμές. Μπορεί να σε ενθαρρύνει να συνεχίσεις, αν βρεθείς σε μια στιγμή που θες να τα παρατήσεις. Το να μοιράζεσαι απογοητεύσεις και επιτυχίες με μια έμπιστη συνάδελφο μπορεί να βελτιώσει την ψυχική σου ευεξία.

Αυξημένη εργασιακή ικανοποίηση

Η φιλία στη δουλειά μπορεί να ενισχύσει την εργασιακή σου ικανοποίηση. Το δέσιμο με τους συναδέλφους καλλιεργεί την αίσθηση του ανήκειν και κάνει τον χώρο εργασίας πιο ευχάριστο. Το να απολαμβάνεις την παρέα των φίλων σου στο γραφείο μπορεί να κάνει κάθε μέρα πιο γεμάτη, οδηγώντας σε μεγαλύτερη συνολική ικανοποίηση από τη δουλειά σου.

Ομαδική δουλειά

Οι φιλίες στο γραφείο μπορούν να βελτιώσουν τη συνεργασία και την ομαδική εργασία. Όταν υπάρχουν ισχυροί δεσμοί σε έναν χώρο, είναι πιο πιθανό να επικοινωνείτε αποτελεσματικά. Εμπιστεύεστε ο ένας τις ικανότητες του άλλου και συνεργάζεστε άψογα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη παραγωγικότητα και καλύτερα αποτελέσματα σε ομαδικά έργα.

Είναι σίγουρα σημαντικό το να έχεις αληθινές φίλες στη ζωή σου.

Ειδικά οι φιλίες στο γραφείο σου προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά. Αν δεν αντιμετωπίζεις τον ανταγωνισμό που υπάρχει δυστυχώς μεταξύ των γυναικών, τότε θα ζήσεις πολλές καλές στιγμές με τις κολλητές εντός και εκτός γραφείου. 

Πρόσεχε απλά όσες δεν ανήκουν στην δικιά σας “ομάδα”. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να εμπλακείτε σε κουτσομπολιά στο χώρο εργασίας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις, συγκρούσεις ή ακόμα και να βλάψει την επαγγελματική σας φήμη.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Επτά περίεργοι κανόνες εργασίας από όλο τον κόσμο

Her News

Tips για την επιστροφή στη δουλειά μετά το Σαββατοκύριακο

Her News

Τα 10 ταχύτερα αναπτυσσόμενα επαγγέλματα μέχρι το 2027

Her News