HerNews.gr
Health

Μικρές αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε καλύτερα!

Η προετοιμασία για έναν καλό βραδινό ύπνο πρέπει να ξεκινά από το λεπτό που ξυπνάτε. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι πρέπει να σηκωνόμαστε την ίδια ώρα καθημερινά, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

Μόλις σηκωθείτε, αφήστε το φως της ημέρας: Το έντονο φως βοηθά τους ανθρώπους να ξυπνήσουν πιο γρήγορα. Είναι ίσως ο ισχυρότερος οδηγός του κιρκάδιου ρυθμού μας. Γι’ αυτό θα θέλετε επίσης περσίδες συσκότισης ή σκεφτείτε προσεκτικά τις ιδέες για κουρτίνες του υπνοδωματίου σας , για να αποφύγετε την έκθεση στο φως τη λάθος ώρα της ημέρας. 

Στην πραγματικότητα, είναι μια καλή ευκαιρία να ξανασκεφτείτε το σχεδιασμό του υπνοδωματίου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχετε ένα απαλό συνδυασμό χρωμάτων. Τα δυνατά, απολαυστικά χρώματα μπορούν να λειτουργήσουν: Απλώς δεν το θέλετε πολύ τολμηρό – οι σιωπηλοί τόνοι είναι πιο ξεκούραστοι.

Οι γκρι αποχρώσεις στις κρεβατοκάμαρες τείνουν να είναι οι πιο ασφαλείς. Καλό θα ήταν επίσης να αποσυμπιέζετε την κρεβατοκάμαρα. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός γαλήνιου και ήρεμου χώρου. 

Κλινοσκεπάσματα

Τα κλινοσκεπάσματα, εν τω μεταξύ, θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από φυσικές ίνες, έτσι ώστε να απομακρύνουν τον ιδρώτα, αν και ούτε τα φτερά ούτε τα συνθετικά μαξιλάρια και τα παπλώματα φαίνεται να έχουν την άκρη – αυτό μπορεί να οφείλεται στην προσωπική προτίμηση – αν και θα χρειαστείτε ένα από τα καλύτερα στρώματα για να ξεκινήσετε σωστά τον ύπνο σας.

Η καλή υγιεινή του ύπνου απαιτεί μια ολιστική προσέγγιση κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα πρέπει να περιλαμβάνει τόσο σωματική όσο και πνευματική καταπόνηση. Η άσκηση προάγει τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα του ύπνου. Κουράζει το σώμα, ανακουφίζει από το στρες και κάνει καλό στην ψυχική υγεία. Ωστόσο, μην κάνετε έντονη άσκηση που ενισχύει την αδρεναλίνη μέσα σε δύο ώρες πριν τον ύπνο.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η καφεΐνη και το αλκοόλ θεωρούνται ευρέως ως οι μεγαλύτεροι σαμποτέρ στον ύπνο . Ο Δρ Χιου Σέλσικ, ο οποίος ίδρυσε το πρώτο κέντρο αϋπνίας του NHS, The Insomnia Clinic στο Royal London Hospital for Integrated Medicine, συνιστά την αποφυγή της καφεΐνης μετά τις 14:00 και του αλκοόλ τα βράδια ή και συνολικά, αν είναι δυνατόν.

Ο ύπνος των περισσότερων ανθρώπων θα είναι πιο κατακερματισμένος μετά το αλκοόλ, τείνει επίσης να μειώσει αυτόν τον βαθύ, επανορθωτικό ύπνο.

Πως μπορείτε να κοιμάστε καλύτερα το βράδυ;

 Η καλύτερη προσέγγιση, είναι να έχουμε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή με πολλά λαχανικά, μερικά φρούτα, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες βραδείας αποδέσμευσης, έτσι ώστε τα σάκχαρα στο αίμα να είναι σταθερά. Αποφύγετε τα μεγάλα, βαριά γεύματα μερικές ώρες πριν τον ύπνο, καθώς η παλινδρόμηση ή η δυσπεψία μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές ύπνου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τροφές που βοηθούν τη συγκέντρωση

Her News

Μύθοι και αλήθειες για το μαύρισμα – Πόσο επικίνδυνος είναι ο τελικά ο ήλιος

Her News

Vegan: Τα θετικά και τα αρνητικά για την υγεία

Her News