HerNews.gr
Health

Πώς τα φυτά βελτιώνουν την ψυχική υγεία;

Γνωρίζατε ότι τα φυτά παρέχουν ψυχικά οφέλη; Τα φυτά είναι οι μόνοι ευκαρυωτικοί οργανισμοί που μπορούν να παράγουν ενέργεια μέσω της φωτοσύνθεσης. Και επίσης παράγουν οξυγόνο!

Εκτός από αυτές τις απίστευτες ικανότητες, τα φυτά προσφέρουν σε εμάς τους ανθρώπους πολλά οφέλη.

Ένα από τα πλεονεκτήματά τους είναι ότι παρέχουν καλύτερη ποιότητα αέρα. Βοηθούν στην εσωτερική υγρασία. Πέρα όμως από αυτά τα φυσικά οφέλη των φυτών εσωτερικού χώρου, υπάρχουν και ψυχικά!

Λιγότερο στρες

Στην αρχή, μπορεί να φαίνεται περίεργο πώς ένα φυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες. Ωστόσο, πολυάριθμες μελέτες διαπίστωσαν ότι τα φυτά βοηθούν να αντιμετωπίσετε τους στρεσογόνους παράγοντες στη ζωή σας. Αν έχετε κάποιο φυτό στο σπίτι και το φροντίζετε ίσως να σας δημιουργείται η αίσθηση ότι βρίσκεστε κάπου έξω στη φύση. Τα φυτά μπορούν να λειτουργήσουν ως πηγή ηρεμίας και χαλάρωσης.

Σας κάνουν πιο ευτυχισμένες

Ακόμα κι αν δεν είστε λάτρης των φυτών, είναι γνωστό ότι προάγουν την ευτυχία. Το περπάτημα σε πάρκα ή κήπους μπορεί να παράγει ντοπαμίνη και ενδορφίνες, αλλά το να φέρετε μερικά λουλούδια στο σπίτι, μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου

Το πλούσιο πράσινο και τα ζωντανά λουλούδια μπορούν να προσθέσουν γοητεία και άνεση στο υπνοδωμάτιο σας. Αλλά οι ικανότητες των φυτών να αυξάνουν το οξυγόνο μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προώθηση του ξεκούραστου ύπνου. Απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα, μετατρέποντάς το σε οξυγόνο. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, η έκθεση σε υψηλά επίπεδα οξυγόνου τη νύχτα μπορεί να προάγει βαθύτερο, πιο αναζωογονητικό ύπνο. Επομένως δεν είναι περίεργο που πολλοί επιστήμονες και γιατροί συνιστούν να προσθέσετε φυτά εσωτερικού χώρου στην κρεβατοκάμαρά σας.

Τα φυτά παρέχουν πολλά οφέλη στη ψυχική μας υγεία. Και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε εμείς, είναι να τα βάλουμε κοντά στο φως του ήλιου και να τα ποτίζουμε, για να διατηρηθούν υγιείς. Επιπλέον, μας βοηθά να παραμείνουμε παρακινημένοι για να τα δούμε να ανθίζουν.

Τα φυτά  κάνουν τον χώρο και το περιβάλλον μας φιλόξενο και αισθητικά ευχάριστο.  Ένα καθαρό δωμάτιο με λουλούδια δημιουργεί ένα μέρος για να είστε παραγωγικοί. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Φυσικές θεραπείες για τα τσιμπήματα εντόμων

Her News

Ξηροφθαλμία: Γιατί εμφανίζεται περισσότερο τον χειμώνα;

Her News b

Οι επιπτώσεις του στρες στο σώμα μας

Her News