HerNews.gr
Σχέσεις

Social media: Η αρνητική επίδραση που έχουν στις σχέσεις

Τα  social media μας έχουν δώσει το προνόμιο να συναντάμε ανθρώπους, που σε άλλη περίπτωση δεν θα γνωρίζαμε, παραμένουμε εύκολα συνδεδεμένοι κι εξαλείφουμε τις αποστάσεις.

Όχι μόνο έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε την επικοινωνία, αλλά μας έχουν ανοίξει μια ποικιλία δυνατοτήτων. Έχει γίνει τόσο βολικό να δημιουργείς σχέσεις σε όλο τον κόσμο που ιδέες, όπως το να ερωτευτείς κάποιον που δεν έχεις γνωρίσει ποτέ, δεν φαίνονται πλέον τραβηγμένες φαντασιώσεις.

Αλλά αυτή η ευκολία έχει και ένα κόστος.

Αν και τα social media μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν τον δεσμό σας και να σας κρατήσουν συνδεδεμένες με τον σύντροφό σας, μπορεί επίσης να είναι ένας λόγος για να χωρίσετε.

Η εισαγωγή των social media στη σχέση σας μπορεί να αλλάξει τη δυναμική που μοιράζεστε με τον σύντροφό σας. Μπορεί να οδηγήσει σε ζήλια, μη ρεαλιστικές προσδοκίες, απιστία και απώλεια οικειότητας.

Συμπερασματικά, αν τα social media είναι καλά για μια σχέση ή όχι, αποφασίζεται από τον τρόπο που τα ενσωματώνετε στη σχέση σας.

Ας δούμε τώρα τα μειονεκτήματα των social media για τις σχέσεις.

Θέτουν περιττά πρότυπα

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να θέσουν περιττά πρότυπα για το σώμα, την ομορφιά, ακόμη και την αγάπη. Η κοινωνική δέσμευση των ζευγαριών περιλαμβάνει κοινές αναρτήσεις, μεγαλειώδεις χειρονομίες και ρομαντικές αποδράσεις.
Δημιουργούν με άλλα λόγια μια ψεύτικη, σαν τις ταινίες του Χόλιγουντ, εικόνα για τις σχέσεις και την αγάπη.

Αποτυγχάνουν επίσης να προβάλουν ότι οι σχέσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες και αγώνες που οι άνθρωποι δεν μοιράζονται ανοιχτά. Έτσι, οι εικονικές πλατφόρμες μπορούν να διαστρεβλώσουν την εικόνα των σχέσεων στο μυαλό σας.

Τα social media οδηγούν σε υπερβολική κοινή χρήση

Όλοι έχουμε πέσει θύματα της χαράς της υπερβολικής κοινής χρήσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ζευγάρια δεν αποτελούν εξαίρεση. Στα ζευγάρια αρέσει να ενημερώνουν τους ακολούθους τους για το πού βρίσκονται και την κατάσταση της σχέσης τους. Αυτή η κοινή χρήση όμως είναι ένας ανθυγιεινός τρόπος για να ενημερώσετε τον σύντροφό σας για τα συναισθήματά σας. Αντίθετα, το να κάνετε μια ανοιχτή συνομιλία από καρδιάς μπορεί να σας βοηθήσει!

Δεν αφήνουν περιθώρια για ποιοτικό χρόνο

Ο εθισμός στα social media έχει γίνει ένα θέμα που βράζει μεταξύ των ζευγαριών. Τα περισσότερα ζευγάρια τείνουν να δίνουν προτεραιότητα στην παρουσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έναντι της στιγμής.

Εξαιτίας αυτού, τα ζευγάρια δυσκολεύονται να αφιερώσουν χρόνο ο ένας στον άλλον. Μπορεί να ελαχιστοποιήσουν τη συζήτηση και να χάσουν τη δημιουργία πραγματικών αναμνήσεων.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Σχέση: 3 σημάδια που δείχνουν ότι σε κερατώνει

Her News b

Γιατί ξενέρωσες στη σχέση σου;

Her News

Ποια τα θετικά και τα αρνητικά των σχέσων μέσω social media;

HerNews ka