HerNews.gr
Health

Τα καλύτερα detox tips για αποτοξίνωση

To detox είναι μια διαδικασία με την οποία καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες. Αυτή η αποτοξίνωση γίνεται με φυσικό τρόπο συνέχεια από τον ίδιο μας τον οργανισμό, στο συκώτι και στο έντερο. 

Αλλά κάπου κάπου είναι καλό να ενισχύουμε αυτή τη φυσική διαδικασία για να λειτουργεί καλύτερα το ήπαρ και να νιώθουμε μεγαλύτερη ευεξία.

Ο στόχος λοιπόν ενός detox είναι να απομακρύνουμε τις τοξίνες από τον οργανισμό μας και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη ενέργεια.

Το detox βέβαια χρειάζεται προσοχή και δεν μπορεί να διαρκεί υπερβολικά. Ακόμη όμως και δύο μέρες είναι αρκετές για να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός μας και να αντιμετωπιστούν οι διάφορες φλεγμονές του σώματος.

Δύο κλειδιά στο detox είναι πάντα η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και η σωματική άσκηση.

Συνεχίστε να διαβάζετε για περισσότερα detox tips!

1. Ξεκινήστε τη μέρα σας με νερό & λεμόνι

Το νερό με λεμόνι αλκαλοποιεί το σώμα σας και υποστηρίζει τη διαδικασία αποτοξίνωσης του ήπατος. Προετοιμάζει το σύστημά σας για την πέψη και ενυδατώνει τον οργανισμό σας. Πίνετε άφθονο νερό όλη την ημέρα.

2. Καταναλώστε χόρτα το πρωί

Το να τρώτε χόρτα στο πρωινό σας γεύμα, σας δίνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Προσθέστε μερικά χόρτα στο πρωινό σας smoothie ή φάτε ένα αβοκάντο τοστ με πράσινη σαλάτα, όπως μαρούλι και σπανάκι.

3. Εστιάστε σε τροφές που βοηθούν στην πέψη και την αποτοξίνωση

Συμπεριλάβετε φρέσκα τρόφιμα όπως λάχανο, ωμό σκόρδο, γκρέιπφρουτ, αβοκάντο, παντζάρια, καρότα και αγκινάρες. Προσθέστε μπαχαρικά όπως κουρκουμά, κύμινο, καγιέν και κόλιανδρο.

4. Αποφύγετε τη γλουτένη, τα γαλακτοκομικά, τη ζάχαρη, τον καφέ, το αλκοόλ κι άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα

Μείνετε μακριά από τροφές που είναι δύσκολο να αφομοιωθούν από το σώμα. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα βλάπτουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Επίσης σαμποτάρουν τη διαδικασία του detox. Και τα συντηρητικά πρέπει να αποφεύγονται όσο το δυνατόν περισσότερο.

5. Φάτε ένα ελαφρύ δείπνο

Το δείπνο πρέπει να είναι το μικρότερο γεύμα της ημέρας. Προσπαθήστε να φάτε μέχρι τις 8 το βράδυ.

6. Φάτε φρούτα και λαχανικά 

Για την αποτοξίνωση είναι απαραίτητη μια διατροφή που είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και όσπρια. Η κατανάλωση τους βοηθάει το συκώτι σας στην αποτοξίνωση. Επίσης συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών, μέσω ενός υγιούς πεπτικού συστήματος.

Μαύρη σοκολάτα: Όλα τα οφέλη της υπερτροφής που προτείνουν οι διατροφολόγοι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αυτόματοι πωλητές στα φαρμακεία: Μια καινοτόμος λύση προς όφελος όλων μας

HerNewskl

Μεσημεριανός ύπνος: Κάνει καλό στη μνήμη

Her News b

Συνταγή για τα πιο υγιεινά μελομακάρονα

Her News