HerNews.gr
Σχέσεις

Αληθινές φίλες: Δες πώς θα τις αναγνωρίσεις

Όσο μεγαλώνεις σίγουρα θα έχεις διαπιστώσει ότι οι αληθινές φίλες είναι δύσκολο να υπάρξουν, αλλά όχι ακατόρθωτο. Οι υποχρεώσεις, η δουλειά και η οικογένεια μπορεί να μην σε αφήνουν να είσαι κάθε μέρα με την κολλητή σου, όπως στα 20 σου! Όμως δεν κρίνεται από αυτό μια αληθινή φιλία.

Επίσης το κλειδί, είναι να είσαι ευέλικτη και να επιτρέπεις στις φιλίες να είναι ακριβώς αυτό που προορίζονται να είναι. Μόνο τότε θα ξεχωρίσουν οι πραγματικά αληθινές φίλες!

Παρακάτω θα βρεις μερικά σημάδια που θα σε βοηθήσουν να ξεκαθαρίσεις τις φίλες από τις γνωστές. 

Μαζί περνάτε ποιοτικό χρόνο

Η ζωή τρέχει με γρήγορους ρυθμούς και μπορεί να είναι δύσκολο να περνάς ποιοτικό χρόνο με τις φίλες σου. Ωστόσο, είναι ένα σημαντικό δομικό στοιχείο για την εμβάθυνση κάθε σχέσης. Δεν χρειάζονται όλες οι σχέσεις υπερβολικό ποιοτικό χρόνο. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι κοινή αξία για να ευδοκιμήσει και να αναπτυχθεί μια φιλία. Εάν μόνο εσύ δίνεις προτεραιότητα στον ποιοτικό χρόνο, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι η φιλία είναι πιο επιφανειακή.

Οι φίλες σου ξέρουν πραγματικά ποια είσαι 

Όταν περιβάλλουμε τον εαυτό μας με ανθρώπους που αναδεικνύουν το καλύτερο από εμάς, είναι πιο πιθανό να δουν αυτό που πραγματικά είμαστε. Αυτό, φυσικά, βοηθά στη δημιουργία βαθύτερων σχέσεων και μας επιτρέπει να νιώθουμε πιο ασφαλείς.

Παρατήρησε λοιπόν τον εαυτό σου αν μένεις η ίδια μπροστά στις φίλες σου ή αλλάζεις για να είσαι αρεστή και αποδεκτή. Για να διαρκέσει μια φιλία πρέπει να σε αγαπούν για αυτό που πραγματικά είσαι. Αναζήτησε φίλες που είναι ενθουσιασμένες με τα όνειρα και τους στόχους σου. Που χαίρονται με τη χαρά σου. Αυτές οι μικρές πράξεις μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για αληθινές φίλες.

Αληθινή φιλία σημαίνει αξιοπιστία

Για να ανθίσουν οι φιλίες, είναι σημαντικό και τα δύο μέρη να δεσμευτούν στην αξιοπιστία, στην τήρηση των σχεδίων και στην επικοινωνία. Όταν αυτοί οι σημαντικοί ακρογωνιαίοι λίθοι δεν εκπληρώνονται, μπορεί να είναι μια κόκκινη σημαία ότι η φιλία δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει.

Σκέψου μια φίλη που ακυρώνει συχνά σχέδια, δυσκολεύεται να ανοιχτεί ή δεν έχει συνεπή επικοινωνία. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορεί να επενδύσει στη φιλία σας αυτή τη στιγμή. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Όταν ο γάμος… υποφέρει: Προβλήματα και αντιμετώπιση στις συζυγικές σχέσεις

Her News

Ζευγάρια: Γιατί τσακώνονται μεταξύ τους;

Her News b

Red Flags: Είναι τελικά απαγορευτικό αν κάποιος δεν έχει κάνει ψυχοθεραπεία;

HerNewskl