HerNews.gr
Fitness

Bιταμίνες: Ποιες εξαφανίζουν για πάντα την κυτταρίτιδα;

κυτταρίτιδα

Για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα, η άσκηση είναι απαραίτητη, αλλά επίσης είναι σημαντικό να έχουμε γεύματα εμπλουτισμένα με βιταμίνες που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα.

Bιταμίνες: Ποιες εξαφανίζουν για πάντα την κυτταρίτιδα;

Οι βιταμίνες και οι άλλες θρεπτικές ουσίες είναι εξίσου σημαντικές με την άσκηση και τις κρέμες αδυνατίσματος για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Για να την καταπολεμήσετε, θα πρέπει να αποφεύγετε λιπαρές τροφές, τροφές πλούσιες σε αλάτι, σάκχαρα και λιπαρά. Προτιμήστε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα και φρέσκα λαχανικά, καθώς βοηθούν στην αποβολή τοξινών και άλλων ανεπιθύμητων στοιχείων.

Bιταμίνες: Ποιες εξαφανίζουν για πάντα την κυτταρίτιδα;

Αποφύγετε το αλκοόλ και το κάπνισμα, καθώς παράγουν επιπλέον τοξίνες στον οργανισμό και το δέρμα. Παρακάτω είναι οι θαυματουργές βιταμίνες κατά της κυτταρίτιδας και πώς μπορείτε να τις ενσωματώσετε στη διατροφή σας:

  • Βιταμίνη Α: Πηγές που προτείνουμε είναι το αβγό, τα θαλασσινά και το ημιαπαχο γάλα. 
  • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β: Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β συμβάλλουν στη μετατροπή των θερμίδων σε ενέργεια και είναι συστατικό κάποιων ενζύμων που βοηθούν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης του δέρματος. Καλές πηγές περιλαμβάνουν κοτόπουλο, κόκκινο κρέας, ψάρι, μπανάνα, δημητριακά ολικής αλέσεως, μαγιά και αβγό.
  • Βιταμίνη C: Η βιταμίνη C βοηθά στη διατήρηση του κολλαγόνου, της βασικής ουσίας που διατηρεί τη νεότητα του δέρματος. Καλές πηγές περιλαμβάνουν εσπεριδοειδή, φράουλες, ντομάτες και φασόλια.
  • Βιταμίνη Ε: Η βιταμίνη Ε είναι αντιοξειδωτική και επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων. Καλές πηγές περιλαμβ
  • Σίδηρος: Ο σίδηρος είναι σημαντικός για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος, καθώς συμβάλλει στη μεταφορά οξυγόνου προς τα κύτταρα του δέρματος. Καλές πηγές σιδήρου περιλαμβάνουν κόκκινο κρέας, οστρακοειδή, φασόλια, σπανάκι και αρακά.
  • Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν αντιφλεγμονώδη ιδιότητες και βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Καλές πηγές περιλαμβάνουν λιναρόσπορο, σολωμό, σαρδέλα και καρύδια.
  • Νερό: Η ενυδάτωση είναι κρίσιμη για την υγεία του δέρματος. Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού καθημερινά βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό.

     

    Bιταμίνες: Ποιες εξαφανίζουν για πάντα την κυτταρίτιδα;

    Επιπλέον, πρέπει να αποφεύγετε την υπερβολική κατανάλωση σάκχαρων και επεξεργασμένων τροφών, καθώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του δέρματος. Η υπερβολική κατανάλωση σάκχαρων μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές στο δέρμα και να επιδεινώσει προβλήματα όπως η ακμή και οι ρυτίδες.

     Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αυτές οι τροφές μας γεμίζουν ενέργεια!

Her News

Μην φρικάρεις όταν ανεβαίνεις στην ζυγαριά

Her News b

Πότε είναι η κατάλληλη ώρα για να κάνεις προπόνηση και γιατί;

HerNews ka