HerNews.gr
Beauty

Καλλυντικά: Ένας μίνι οδηγός ανακύκλωσης

Φτάνεις στην τελευταία σταγόνα του αγαπημένου σου ορού βιταμίνης C ή μόλις τελείωσες το ρουζ σου. Μετά άραγε τι θα ακολουθήσει; Εσύ πετά τις συσκευασίες από τα καλλυντικά σου  στα σκουπίδια ή σε κάδο ανακύκλωσης;

Μια έκθεση του 2022 από την Greenpeace διαπίστωσε ότι μόνο το 5% των πλαστικών απορριμμάτων που παράγονται από τα νοικοκυριά των ΗΠΑ ανακυκλώνεται στην πραγματικότητα. Η ανακύκλωση πλαστικών έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο το 2014 στο 9,5% και έκτοτε βρίσκεται σε πτώση. Ωστόσο, οι συσκευασίες από γυαλί, μέταλλο και χαρτί έχουν πολύ καλύτερη τύχη. Περίπου το 31% των γυάλινων συσκευασιών ανακυκλώνεται. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται στο 35% για τις συσκευασίες από αλουμίνιο και στο 68%  για τις συσκευασίες από χαρτί.

Παρακάτω, περιγράφουμε λεπτομερώς πώς να φροντίζεις όσο καλύτερα μπορείς τα άδεια δοχεία από τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς.

Η λύση είναι διττή. Αγόρασε προϊόντα με επαναχρησιμοποιήσιμη συσκευασία ή γυάλινη, μεταλλική ή χάρτινη συσκευασία. Αλλά όταν δεν μπορείς, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να διασφαλίσεις τις καλύτερες πιθανότητες για ανακύκλωση.

Μάθε τι μπορείς να ανακυκλώσεις στο σπίτι

Πρώτα, κάνε μια γρήγορη αναζήτηση στο Google για να προσδιορίσεις τους νόμους περί ανακύκλωσης στην πόλη σου. 

Κατά κανόνα, τα γυάλινα δοχεία, οι συσκευασίες από χαρτόνι και τα μεταλλικά δοχεία όπως η λακ για τα μαλλιά μπορούν συνήθως να πεταχτούν στην ανακύκλωση.

Επίσης, σε γενικές γραμμές, δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις την πλαστική ετικέτα ενός αντικειμένου πριν το πετάξεις στον κάδο ανακύκλωσης. 

Όταν δεν είσαι σίγουρη ότι τα δοχεία από τα καλλυντικά μπορούν να ανακυκλωθούν, καλύτερα να τα πετάς στα σκουπίδια.  

Χρησιμοποίησε πιο βιώσιμα καλλυντικά

Όσον αφορά τις γυάλινες και μεταλλικές συσκευασίες μπορούν να ανακυκλωθούν πιο εύκολα και πολλές φορές. Αντίθετα, το πλαστικό μπορεί να ανακυκλωθεί μόνο μερικές φορές πριν χαλάσει.

Ο καλύτερος τρόπος για να χειριστείς αυτές τις συσκευασίες, είναι να τις αποφεύγεις. Υπάρχουν διάφορα brands, τα οποία χρησιμοποιούν γυάλινες συσκευασίες για ορισμένα ή όλα τα προϊόντα τους. 

Η πιο βιώσιμη απόφαση είναι συνήθως να αποκτήσεις μόνο αυτό που χρειάζεσαι και τίποτα περισσότερο. Θα πρέπει όλοι να καταναλώνουμε καλλυντικά με προσοχή. Αλλά ό,τι κι αν έχεις, φρόντισε να το ανακυκλώσεις, όταν τελειώσει. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ενήλικη Ακμή: Που οφείλεται ;

Her News b

Κουρέματα για γυναίκες άνω των 50: 5 hairstyles που κολακεύουν και είναι τέλεια για το καλοκαίρι

HerNewskl

Αναίμακτη βλεφαροπλαστική με λέιζερ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Her News