HerNews.gr
Τηλεοπτικά νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ζητώ εντολή για ισχυρή κυβέρνηση»

Ικανοποιημένος με το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου δήλωσε στο MEGA ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε το δικό του μήνυμα στον ελληνικό λαό, τονίζοντας πως η ευθύνη για την επόμενη ημέρα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

«Πιστεύω πως από την πρώτη στιγμή που μάθαμε το εκλογικό αποτέλεσμα, το μήνυμα που ήθελα κι εγώ ο ίδιος να στείλω, είναι ένα μήνυμα ότι πρέπει να εργαζόμαστε ακόμα πιο σκληρά για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που έδειξε ο ελληνικός λαός. Το αποτέλεσμα αυτό είναι ένα αποτέλεσμα πρωτόγνωρο στα χρόνια της μεταπολίτευσης και μας γεμίζει με μεγαλύτερη ευθύνη για την επόμενη ημέρα».

«Ξέρω ότι ένα που δεν δέχεται η ελληνική κοινωνία είναι συμπεριφορές που κινούνται έξω από το πλαίσιο του πως οι πολίτες αντιλαμβάνονται τους πολιτικούς. Τους εργάτες, δηλαδή, που να σκύβουν πάνω από τα προβλήματα και να αντιμετωπίζουν κάθε ζήτημα με την ειλικρίνεια και την αποτελεσματικότητα που απαιτείται», είπε για τις κατηγορίες κατά της ΝΔ περί αλαζονείας.

Ιδιαίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η σκληρή εργασία της ΝΔ της περασμένης τετραετίας επιβραβεύτηκε από τους πολίτες.

«Το επιτελικό κράτος, που πολύ χλευάστηκε από τους αντιπάλους μας, απέδειξε την ανθεκτικότητά του. Έθετε δημόσια ξεκάθαρους στόχους για υπουργούς και υπουργεία και απαιτούσε πάλι δημόσια λογοδοσία για αυτά που προσδιορίζουμε ότι θέλουμε να πετύχουμε, ώστε να κάνουμε αξιολόγηση».

«Θα είχαμε αυτοδύναμη κυβέρνηση εάν δεν ήταν η απλή αναλογική»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως οι πολίτες εμπιστεύονται τη ΝΔ για να κάνει τις ζωές τους καλύτερες, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στον λαό να επιβεβαιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα στις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

«Οι πολίτες μας έδωσαν ισχυρή εντολή στις κάλπες. Εάν δεν υπήρχε ο σκόπελος της απλής αναλογικής σήμερα θα είχαμε αυτοδύναμη κυβέρνηση».

«Δεν κρύβω αυτά που θέλω να κάνω. Εάν οι πολίτες πιστεύουν ότι θέλουν να μας εμπιστευτούν και να τα κάνω πράξη, ζητώ ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι ο λαός δεν θα επιθυμούσε οριακή κυβέρνηση, τονίζοντας πως «το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης δεν προσμετράται. Η κάλπη είναι πάλι άδεια και οι πολίτες θα πρέπει να μας εμπιστευτούν».

«Οι νέοι δεν είναι καύσιμη ύλη στη μυλόπετρα του λαϊκισμού»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε στο MEGA γιατί η ΝΔ έλαβε υψηλά ποσοστά από τους νέους ψηφοφόρους. Όπως είπε ο ίδιος, οι νέοι έδειξαν εμπιστοσύνη στο κόμμα γιατί ασχολήθηκε με ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία.

«Οι νέοι δεν είναι καύσιμη ύλη στη μυλόπετρα του λαϊκισμού. Κάποιοι τους έβλεπαν έτσι, ως εργαλείο για αντίσταση και γι’ αυτό δεν εξεπλάγην προσωπικά όταν είδα ότι τα πήγαμε καλά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα σχέδια που έχουν δρομολογηθεί πάνω στα ζητήματα παιδείας, μεταξύ αυτών το νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στα πανεπιστήμια να κινηθούν έξω από το ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου του υπουργείου Παιδείας, ενώ τόνισε πως «το όραμα να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε κέντρο εκπαίδευσης με περιφερειακό βεληνεκές αρχίζει και γίνεται πράξη».

«Ακούμε τις ίδιες σαχλαμάρες από την αντιπολίτευση»

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως η Κουμουνδούρου παρουσιάζει μία διαστρεβλωμένη εικόνα της χώρας.

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν κατάλαβαν τίποτα από ότι έγινε την περασμένη Κυριακή. Εξακολουθούν και παρουσιάζουν την εικόνα μίας Ελλάδας που δεν υπάρχει, μία κατεστραμμένη μαύρη χώρα και την εικόνα μίας ΝΔ που υπάρχει μόνο στο φαντασιακό τους. Ένας κίνδυνος που υπάρχει σε αυτή την προεκλογική περίοδο είναι ότι θα πρέπει πάλι να αντιμετωπίσουμε μία σωρεία fake news από την αντιπολίτευση. Ακούμε τις ίδιες σαχλαμάρες από την αντιπολίτευση».

«Εάν πιστεύουν κάποιοι ότι μπορούν, κάνοντας τα ίδια πράγματα που τους οδήγησαν το 20%, να έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα, κάποιος είχε πει ότι είναι ο ορισμός της παράνοιας», σχολίασε.

«Ο Ανδρουλάκης κοπιάρει τον Τσίπρα»

Από τα πυρά του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ξέφυγε και το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης, τον οποίο αποκάλεσε κόπια του Αλέξη Τσίπρα.

«Το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ είναι δικό του θέμα. Βλέπω στο ΠΑΣΟΚ ένα λόγο που μοιάζει πολύ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλές φορές ο Νίκος Ανδρουλάκης – εάν δεν τον άκουγα και διάβαζα μόνο αυτά που έλεγε – θα πίστευα ότι κοπιάρει τον Αλέξη Τσίπρα.

Ιδιαίτερα, τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κινητοποιήσει συναισθήματα που έρχονται από παλιές δεκαετίες, με έναν τελείως ρηχό πολιτικό λόγο.

«Εάν κάτι ηττήθηκε στην κάλπη ήταν η τοξικότητα και η χυδαιότητα. Από την άλλη πιστεύω ότι ηττήθηκε και η ρηχότητα και η κενότητα. Δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό πίσω από τον λόγο του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και δυσκολεύονται να παρέχουν οποιοδήποτε στοιχείο για την κοστολόγηση του προγράμματός του».

«Δεν έκοψα εγώ γέφυρες με τον Νίκο Ανδρουλάκη»

Αναφερόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη είπε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνος που έκοψε πρώτος κάθε γέφυρα επικοινωνίας.

«Δεν έκοψα εγώ γέφυρες με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Από την πρώτη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να επικοινωνήσει μαζί μου και με τη ΝΔ. Είχε στάση που υπηρέτησε, είπε ότι δεν με ήθελε πρωθυπουργό».

«Αντιστρέφω τη δήλωση του κου Ανδρουλάκη και λέω στους πολίτες: θέλουμε ή δεν θέλουμε σταθερή κυβέρνηση; Στις κάλπες – εάν δεν θέλουμε να μπλέξουμε σε περιπέτειες – μία κυβερνητική πρόταση υπάρχει σήμερα κι αυτή είναι η αυτοδύναμη ΝΔ», είπε.

Σχετικά με ποιον πολιτικό αρχηγό θα ήθελε να δει στην αντιπολίτευση τόνισε πως θα σεβαστεί την κρίση του ελληνικού λαού.

Προτεραιότητα η υγεία για την επόμενη τετραετία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως δεν υπήρξαν ικανοποιητικές αλλαγές την περασμένη τετραετία στον τομέα της υγείας, τονίζοντας πως προτεραιότητα για την επόμενη ημέρα αποτελεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όπως είπε ο ίδιος, η πανδημία δεν επέτρεψε εν μέσω κρίσης τη δρομολόγηση αλλαγών, ενώ σχολιάζοντας τις εικόνες με τα ράντσα στους διαδρόμους των νοσοκομείων είπε πως πολύ σύντομα τέτοιες εικόνες θα εκλείψουν και θα προχωρήσει σε διόρθωση των υποδομών.

«Οραματιζόμαστε ένα καινούργιο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θα ξαναφτιάξουμε τα ΤΕΠ, θα ξαναφτιάξουμε Κέντρα Υγείας από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Θα δώσουμε έμφαση σε προγράμματα πρόληψης και θα ενισχύσουμε τον θεσμό του προσωπικού γιατρού», δήλωσε.

Η ακρίβεια και η διαχείριση των funds

«Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνική κοινωνίας. Η αλήθεια είναι ότι  είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξα με βάση τα στοιχεία του πληθωρισμού, όμως δεν έχουμε αντιμετωπίσει ακόμα το πρόβλημα», παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέλυσε ποιο είναι το σχέδιο της κόμματός του για την ακρίβεια.

«Το αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με τρεις τρόπους. Ο πρώτος είναι με έκτακτη στήριξη στο έκτακτο πρόβλημα, δεν είναι η λύση τα επιδόματα, είναι μία προσωρινή ανακούφιση. Ο δεύτερος τρόπος είναι καλύτερος έλεγχος της αγοράς και περισσότερος ανταγωνισμός. Αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι καλύτεροι μισθοί σε μόνιμη βάση».

Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την σημασία της επενδυτικής βαθμίδας.

«Η επενδυτική βαθμίδα δεν είναι ένας όρος που αφορά τους οικονομολόγους, αποτελεί μία ανάσα που θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού».

Ενώ για τα funds σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει πάνω από 50 δις διμερείς ρυθμίσεις. Έχουμε τον εξωδικαστικό μηχανισμό, έχουμε πιέσει τις τράπεζες να κάνουν δεκτές τις αποφάσεις του αλγόριθμου».

Και τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ότι οι πλειστηριασμοί που γίνονται αφορούν βίλες και εμπορικά οικόπεδα που έχουν να κάνουν με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Κατόπιν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε ενέργειες  που έχουν γίνει για να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των οικογενειών, όπως είναι  ότι υπάρχουν έτοιμα προγράμματα για στέγαση μονογονεϊκών οικογενειών, αλλά και η επέκταση του ολοήμερου σχολείου και το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς».

Για τη βία των ανηλίκων

Αναφορικά με τα ζητήματα που σχετίζονται με τη βία των ανηλίκων, υποστήριξε ότι «γνωρίζω πολύ καλά πόσο ευαίσθητα είναι τα ζητήματα μπούλιγνγκ».

Μίλησε μάλιστα για την ανάγκη να υπάρχουν περισσότεροι ψυχολόγοι στα σχολεία.

Εκλογές στην Τουρκία και η ελληνοτουρκική διαφορά

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για το εκλογικό αποτέλεσμα της Τουρκίας.

«Θα καλέσω σήμερα τον Ερντογάν να τον συγχαρώ και επίσημα . Θα εκφράσω την ευχή μου η βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις να έχει μία συνέχεια. Εφόσον ο ελληνικός λαός με εμπιστευτεί και πάλι, εγώ θα επιδιώξω μία συνάντηση με τον Ερντογάν».

Αναφορικά με την ελληνοτουρκική διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε: «Έχουμε μία βασική διαφορά κι αυτή είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, δηλαδή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το… TikTok

Στην αυλαία της ζωντανής συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ανθή Βούλγαρη και στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο μίλησε για την επιλογή του να χρησιμοποιεί την εφαρμογή του TikTok στην προεκλογική του καμπάνια.

«Αξιοποιώ το εργαλείο αυτό για δύο λόγους, ο πρώτος είναι για να  περνώ μηνύματα πολιτικής και ο δεύτερος είναι για να δείχνουμε ποιοι πραγματικά είμαστε».

Μάλιστα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τους τηλεθεατές για δεύτερο γύρο εμφανίσεων του στην εφαρμογή του Τik Tok με την έναρξη αυτής της προεκλογικής περιόδου.

Καταλήγοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα το περάσει με τον γιο του στο Άγιο Όρος και σχολίασε ότι η δήλωση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου είναι αυτονόητη και θα πρέπει να την λάβουν όλοι σοβαρά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ευρυδίκη Παπαδοπούλου: «Ο Σπύρος Μαρτίκας πρώτα την έπεφτε σε εμένα και μετά πήγε στη Βρισηίδα»

HerNews ka

Το «Φως στο Τούνελ» απόψε, με την Αγγελική Νικολούλη στρέφει την έρευνά του σε διπλό θρίλερ

Her News

Βίκυ Κάβουρα: «Είμαι ζηλιάρα, αλλά όχι κατίνα»

Her News b