HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Ο Ανδρέας Αντάρης μιλά στο HerNews για τη συνεργασία με την Κατερίνα Καινούργιου, τη Λίτσα Πατέρα & τη μεγάλη του αγάπη, την αστρολογία

Ο Ανδρέας Αντάρης είναι σίγουρα από τα πιο νέα και πιο υποσχόμενα πρόσωπα στον κόσμο της Αστρολογίας. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στην εκπομπή “Super Κατερίνα” στον Alpha, όπου και έχει αναλάβει την καθημερινή στήλη των ζωδίων.
Επικοινωνιακός, χαρισματικός και με πολλή όρεξη για την αστρολογία, καθώς αγαπά πολύ αυτό που κάνει και το αποδεικνύει συνεχώς, από την άμεση επαφή που έχει με τον κόσμο.

Ο Ανδρέας Αντάρης μιλά στο HerNews και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Αλεξανδρίδου

Πως σου γεννήθηκε η αγάπη για την αστρολογία και αποφάσισες να την κάνεις επάγγελμα;

Είναι μια πολύ μεγάλη διαδρομή. Η διαδρομή ξεκινάει συνήθως για όλους όσοι είναι στον χώρο της μεταφυσικής από μια κατάσταση που έχεις πάρα πολλά ερωτηματικά. Συγκεκριμένα για εμένα έφυγε κόσμος από τη ζωή μέσα από την οικογένειά μου, οπότε ξεκίνησα να αναρωτιέμαι “Που πάει η ψυχή μετά;” κ.ο.κ.

Και έτσι ήμουν τυχερός γιατί είχα μια οικογένεια που με άφηνε να σκαλίζω όλα αυτά τα μεταφυσικά και να τα ψάχνω και ξεκίνησα να διαβάζω μόνος μου από μικρούλης. Το πρώτο δώρο γενεθλίων που ζήτησα από τη μητέρα μου, ήταν στα 11 μου, βιβλίο αστρολογίας.

Ήσουν από τα παιδιά που έπαιρνες περιοδικά και διάβαζες αστρολογία;

Πάντα είχα ένα ενδιαφέρον να δω πως με πολύ λίγες λέξεις μπορείς να περιγράψεις μια τάση, γιατί στην πρόβλεψη που θα δεις στην τηλεόραση ή στο περιοδικό είναι μια πολύ γενική τάση. Η αλήθεια είναι ότι την εφηβεία την πέρασα διαβάζοντας.

Δηλαδή από εκείνο το σημείο -από τα 11 και μετά- την πέρασα με το να διαβάζω βιβλία αστρολογίας όλο και πιο δύσκολα, με την έννοια ότι δεν είναι “το ζωδιάκι μου το ζωδιάκι σου”, οι όψεις των πλανητών, οι θέσεις των πλανητών και πως να κάνεις προβλέψεις, που αυτό θέλει πολλή μελέτη για να γίνει.

Σε τι διαφέρει η αστρολογία που ξέρει ο κόσμος, από την αστρολογία μέσω της ματιάς ενός αστρολόγου;

Τη στιγμή που γεννιέται ένας άνθρωπος, τα ουράνια σώματα έχουν μια συγκεκριμένη διάταξη, που είναι μοναδική για τον κάθε έναν μας και για όσους γεννιούνται την ίδια χρονική στιγμή.

Το μόνο κοινό που έχουν όλοι οι Δίδυμοι μεταξύ τους για παράδειγμα, είναι ότι ο Ήλιος βλέπει τη γη μέσα από αυτό το κομμάτι του ουρανίου στερεώματος που αντιστοιχεί στο ζώδιο των Διδύμων.

Αυτό περίπου, είναι το 10% του αστρολογικού μας χάρτη, σε αντιστοιχία φανταστείτε το, σαν την καρδιά στο ανθρώπινο σώμα που είναι το πιο σημαντικό όργανο, αλλά η καρδιά δεν μας λέει πως λειτουργούν οι πνεύμονες, πως λειτουργεί το συκώτι.

Οπότε η γενική πρόβλεψη είναι περίπου σαν την πρόβλεψη του καιρού “σε ποια περιοχή θα βρέξει ή θα κάνει λιακάδα”. Μπορεί όμως κάποιους να μη τους επηρεάζει. Το πόσο θα σε επηρεάσει το βλέπεις σε μια προσωπική ανάλυση του αστρολογικού σου χάρτη.

Πες μας μερικά πράγματα για τις σπουδές σου σε σχέση με την αστρολογία.

Δεν είχα σκεφτεί ότι θα το έκανα επάγγελμα και θα ζούσα από αυτό. Τα όνειρα μου ήταν να γίνω αρχιτέκτονας. Απλά ήθελα να εμβαθύνω όσο περισσότερο γινόταν, οπότε ξεκινώντας να διαβάζω από το δημοτικό -στο γυμνάσιο εμβάθυνα ακόμα περισσότερο-, θυμάμαι ότι ως χαρτζιλίκι έκανα χάρτες σε φίλους της μητέρας μου και στο σχολείο.

Στο λύκειο παράλληλα με τα μαθήματα, συνέχισα να διαβάζω πολύ πιο εξειδικευμένα βιβλία και κάποια στιγμή στη φοιτητική μου ζωή, άρχισε η κ.Πατέρα να κάνει τα σεμινάρια τα οποία ήταν βέβαια για αρκετά πιο αρχάριο επίπεδο αλλά ήθελα να γνωρίσω από κοντά έναν άνθρωπο που αγαπούσα, που έβλεπα στην τηλεόραση, που διάβαζα μανιωδώς το περιοδικό της.

Έτσι ο δρόμος με έφερε στο να θέλω να τελειώσω και εγώ την ίδια σχολή που είχε τελειώσει και εκείνη που είναι η “Mayo School of Astrology” στο Λονδίνο, μια από τις καλύτερες στον κόσμο. Είμαι Master Diploma από τη σχολή αυτή.

Οπότε για να πραγματοποιήσεις το όνειρο σου αποφάσισες να πας στο Λονδίνο;

Ευτυχώς η τεχνολογία μας ενώνει και πια δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε εκεί. Όταν έκανα εγώ τα μαθήματα σου έστελναν την ύλη και παρέδιδες 24 εργασίες, όλα στα Αγγλικά, στα οποία έπρεπε να αναπτύξεις ένα θέμα, τους έστελνες πίσω την ύλη και σε βαθμολογούσαν. Στο βασικό πτυχίο έχω βαθμό 97,1%. Η διευθύντρια της σχολής, η Wendy Stacey, για κάποιες εργασίες που είχα κάνει μου είχε γράψει “Ανδρέα οι εργασίες σου ήταν παράδειγμα προς μίμηση”. 

Το δικό σου role model ήταν και είναι η Λίτσα Πατέρα;

Η Λίτσα -γιατί έχουμε δουλέψει μαζί και την αγαπώ και έχουμε μια ανθρώπινη σχέση- για εμένα ήταν έμπνευση με την έννοια ότι μου αρέσει ότι ξέρει πως αυτό είναι το μονοπάτι της και αυτό θέλει να κάνει και το ίδιο νιώθω και εγώ.

Την εκτιμώ και την αγαπώ πολύ.  Νιώθω ότι ανήκουμε κάπως στο ίδιο μονοπάτι. Όμως, για να είμαι ειλικρινής, πρότυπο μου πλέον, είναι ο Ανδρέας που θα είμαι σε δέκα χρόνια.

Υπάρχει κάποια άποψη του κόσμου για την αστρολογία που σε ενοχλεί;

Με χαροποιεί το γεγονός ότι ο κόσμος έχει έναν υγιή σκεπτικισμό γιατί δυστυχώς, στον χώρο μας υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι επαγγελματίες και κρύβονται πίσω από “το ζωδιάκι μου το ζωδιάκι σου” και λένε ανοησίες.

Οπότε προτιμώ ο κόσμος να έχει σκεπτικισμό και να έρθει σιγά-σιγά προς τον χώρο της αληθινής αστρολογίας και τότε ψάχνοντας να αλλάξει γνώμη. Δεν με πειράζει αυτή η γνώμη όχι και πλέον συνήθως όταν θα βρεθώ σε παρέες που θα τύχω σε κάποιον δύσπιστο/η, μου λένε “πείσε με για την αστρολογία”, τους λέω δεν υπάρχει κάτι για να σε πείσω, είναι σαν να μου ζητάς να σε πείσω για τη βαρύτητα. 

Σε βλέπουμε καθημερινά μέσα από την εκπομπή “Super Κατερίνα”, πως έγινε η πρόταση και πως είναι η συνεργασία σου με την Κατερίνα Καινούργιου;

Γνωριζόμασταν ήδη με τον Γιώργο Μιχαηλίδη τον δημοσιογράφο από την εκπομπή της Κατερίνας Καραβάτου το “Τι λες τώρα”, που μου είχαν κάνει πρόταση να κάνω κάποιες εμφανίσεις και να τους κάνω αστρολογικές προβλέψεις την περσινή σεζόν.

Ο Γιώργος μετακινήθηκε στον Alpha και στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και από εκεί με τον Θέμη Μάλλη μου έκαναν πρόταση να είμαι στην ομάδα και δέχθηκα με πάρα πάρα πολλή χαρά.

Στα νούμερα της τηλεθέασης είμαστε συνεχώς πρώτοι και νιώθω πολύ ευλογημένος που είμαι σε αυτή την ομάδα και εδώ θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε αυτή την Κατερίνα, τη συνονόματη σου, που πραγματικά μόνο αν συνεργαστείς μαζί της μπορείς να καταλάβεις πόσο επαγγελματίας είναι. Συνεχώς με ρωτάνε οι φίλοι μου πως είναι η Κατερίνα Καινούργιου και τους λέω ότι είναι πάρα πολύ όμορφη, τα μάτια της είναι πανέμορφα.

Είναι εντελώς αληθινή, ό,τι θα σου πει θα είναι επειδή εκείνη την ώρα το ένιωσε και αυτό είναι πάρα πολύ σπάνιο στην τηλεόραση και για αυτό ο κόσμος δεν ξεκολλάει και θέλει να την βλέπει. Είναι φανταστικό παιδί και θέλω και από αυτή τη συνέντευξη να της πω ότι την αγαπάω, ότι την εκτιμώ και ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Θα μας πεις εάν θα ανανεώσεις το συμβόλαιο σου για την επόμενη χρονιά και αν θα το ήθελες;

Η τηλεόραση με ζήτησε, οπότε ζώντας αυτή την εμπειρία μου άρεσε πάρα πολύ. Για την ώρα θα κρατήσω τα χαρτιά μου κλειστά ως σωστός Σκορπιός, όμως θα πω ότι έρχονται ωραία πράγματα.

Η τηλεόραση μου αρέσει γιατί είναι πολύ πιο άμεση, ανεβάζω βιντεάκια και στο TikTok και στο Instagram όπου εκεί μου δίνεται περισσότερος χρόνος, γιατί η αλήθεια είναι πως ο τηλεοπτικός χρόνος είναι είναι πιο περιορισμένος ενώ στο TikTok έχω περισσότερη ελευθερία χρόνου και θεματολογίας.

Πόσο σε βοήθησε στην αναγνωρισιμότητα & στην προβολή σου η εμφάνιση σου στην εκπομπή “Super Κατερίνα” ;

Πάρα πολύ. Με βοήθησε κυρίως γιατί πίσω από αυτό που μπορεί να δει ένας άνθρωπος από την τηλεόραση του, έχει πάρα πολλή δουλειά οπότε με βοήθησε να αναπτύξω και αυτό το κομμάτι του επαγγελματισμού μου στο κομμάτι της συνεργασίας, γιατί κανονικά ένας αστρολόγος δουλεύει μόνος του, ενώ τώρα είσαι μέλος μιας ομάδας και μαθαίνεις να συνεργάζεσαι πιο καλά. Έχει πλάκα να βγαίνω έξω και να μου λένε “εσύ δεν είσαι ο αστρολόγος της Καινούργιου;” είναι πολύ όμορφη εμπειρία.

Σε ενοχλεί να είσαι έξω με την παρέα σου και να έρθει κάποιος να σου ζητήσει αστρολογικές προβλέψεις;

Αντιλαμβάνομαι ότι κάνω ένα επάγγελμα το οποίο δεν είναι πολύ συνηθισμένο και δεν έχει συνηθίσει ο κόσμος ούτε να είσαι ένας άντρας νέος, που έχεις έναν εντελώς άλλο τρόπο ζωής και εικόνα από αυτό που μέχρι τώρα ο κόσμος έχει συνηθίσει για τους ή τις αστρολόγους.

Το έχω συνηθίσει ότι τους κάνει εντύπωση και σίγουρα θα έρθουν να με ρωτήσουν γιατί βλέπουν έναν νέο άνθρωπο που είναι συνομήλικος τους και είναι επαγγελματίας αστρολόγος. Με ενοχλεί η αγένεια, δε με ενοχλεί να έρθουν να με ρωτήσουν για τη δουλειά μου. Και εγώ αν δεν ήμουν αστρολόγος και συναντούσα κάποιον που ασχολείται με τη μεταφυσική θα ήθελα να ρωτήσω, οπότε τους καταλαβαίνω.

Κάνεις όμως και προσωπικές συνεδρίες, πες μας μερικά πράγματα για τη διαδικασία και που στοχεύεις

Η βάση, η ουσία, η καρδιά και η ψυχή της δουλειάς μου είναι οι συνεδρίες δεν είναι η τηλεόραση. Είναι αυτό που είπα στην αρχή το τι ξεχωρίζει την αληθινή αστρολογία με την πιο γενική, τηλεοπτική ή ιντερνετική πρόβλεψη.

Μέσα στις συνεδρίες που κάνουμε με ανθρώπους που έρχονται να με συμβουλευτούν, ο σκοπός μου είναι να τους δώσω το κλειδί τους στο χέρι.

Να καταλάβουν γιατί δεν πάει κάτι στη ζωή τους καλά όχι το πότε θα δει ο Δίδυμος άσπρη μέρα αλλά τι κάνεις λάθος, τι σε πυροδοτεί, γιατί μένεις σε μια κατάσταση, σε μια δουλειά που κάπως έχεις εγκλωβίσει τον εαυτό σου και φυσικά, στην πρόβλεψη βλέπουμε πότε έρχεται το καλό αλλά να ξεκαθαρίσω κάτι και σε όσους διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη…

Ο αστρολογικός χάρτης είναι σαν χάρτης που μας δείχνει μια κατεύθυνση όμως έχουμε ελεύθερη βούληση. Αν ο χάρτης, μας λέει ότι υπάρχει π.χ ένα μάθημα στον τομέα των σχέσεων που πρέπει να το περάσουμε, αν κάνουμε δουλειά με τον εαυτό μας αυτό το μάθημα θα είναι πιο ανώδυνο.

Μέσα σε μια συνεδρία βλέπουμε: τι υλικό έχουμε, ποια τραύματα πρέπει να λύσουμε, τι μονοπάτι έχει διαλέξει η ψυχή μας. Το δεύτερο μέρος είναι η πρόβλεψη σε όλους τους τομείς, και το τρίτο μέρος είναι για το επόμενο τρίμηνο μέρα προς μέρα τι να περιμένει. Δεν είναι μαντική ικανότητα, είναι μια γνώση που διδάσκεται, απλώς όσο πιο πολύ αγάπη και μεράκι έχεις για αυτό, αναπτύσσεται. 

Σου έχει τύχει να σε πάρουν τηλέφωνο για να σου πουν ότι βγήκε η πρόβλεψη που τους έκανες; Πως νιώθεις για αυτό;

Μου στέλνουν πάρα πολλά μηνύματα και έχω πολλή μεγάλη χαρά. Όχι γιατί αμφιβάλω αλλά είναι σαν να φυτεύεις έναν σπόρο, μέσα σου ξέρεις ότι θα ριζώσει και θα φυτρώσει ακόμα και αν το ξέρεις, όταν το δεις η καρδιά σου ανοίγει, χαίρεσαι. Νιώθω πολλή μεγάλη ευλογία. 

Για εσένα Ανδρέα τι είναι η αστρολογία;

Είναι ο δρόμος που με πάει στο ποιος είμαι, είναι ο δρόμος για να καταλάβω τον διπλανό μου, ο δρόμος για να υπηρετήσω τον διπλανό μου και μια μεγάλη αγκαλιά στην οποία πάντα επιστρέφω, σχεδόν μητρική.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια και πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε μερικά χρόνια από τώρα;

Ο πρώτος στόχος είναι να διατηρήσω τα καλά που ήδη έχω δημιουργήσει. Επειδή στις συνεδρίες συνήθως θα έρθει κάποιος σε εμένα με αφορμή τα επαγγελματικά και τα προσωπικά αλλά στο τέλος φεύγει με το κλειδί του στο χέρι, ο στόχος μου είναι να συνδεθώ με όσους δυνατό περισσότερους ανθρώπους γίνεται και να βάλω ένα λιθαράκι στο να γίνουν ευτυχισμένοι, οι ίδιοι να κάνουν τους εαυτούς τους ευτυχισμένους απλά με μια δική μου ώθηση.

Αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω όσο έχω δυνάμεις να το κάνω, ακόμα και στα βαθιά μου γεράματα ξέρω ότι αυτό θέλω να κάνω. Με διασκεδάζει επίσης και το τηλεοπτικό κομμάτι περνάω πολύ όμορφα όταν είμαι στην εκπομπή.

Θεωρείς ότι ως αστρολόγος, πρέπει να έχεις ένα συγκεκριμένο προφίλ και καλούπι απέναντι στον κόσμο για να σε πάρει στα σοβαρά, καθώς όπως είπες και εσύ είναι ένα παρεξηγημένο επάγγελμα;

Ξέρω ότι ο χώρος που κινούμαι είναι περισσότερο γυναίκες επαγγελματίες μιας άλλης ηλικίας γιατί εγώ είμαι σε άλλη ηλικιακή ομάδα, έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα να είναι άνω των 50-60 με ένα συγκεκριμένο στυλ.

Εγώ νιώθω ότι έχω να φέρω κάτι πιο φρέσκο και επίσης πολύ συνειδητά μπορεί να προβάλλω την καθημερινότητα μου με την έννοια του ότι μου αρέσει να φροντίζω το σώμα μου, μου αρέσει να γυμνάζομαι γιατί νιώθω ότι μπορεί να εμπνευστεί κάποιος άνθρωπος στο ότι δεν είναι ένας αστρολόγος αυτή η στερεοτυπική εικόνα που έχουμε συνηθίσει, αλλά μπορεί να είναι ένας φυσιολογικός, καθημερινός, βαρετός άνθρωπος. Σαφώς και επειδή ξέρω ότι μέσα από τα social media, οτιδήποτε μπορεί να παρεξηγηθεί, προσπαθώ να ανεβάζω αυτά που θεωρώ ότι θέλω να μοιραστώ.

Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα μας προϊδεάζει και για αυτό θέλω να σπάσω αυτό το στερεότυπο για το πως πρέπει να είναι ένας αστρολόγος. Είμαι λίγο πιο αντισυμβατικός σε αυτό.

Instagram: andreas_antaris

TikTok

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ετεοκλής Παύλου: «Ενώ ήμουν σε κώμα μπήκε στη μονάδα η μητέρα μου, ακούμπησε το χέρι μου & εγώ άρχισα να κλαίω»

HerNews ka

Μαρία Κορινθίου: «Είπαν ψέματα ότι πίνω φάρμακα για να χάσω κιλά»

Her News

Ντέπυ Γκολεμά: «Η Βίκυ Καγιά είναι πάρα πολύ υπερεκτιμημένη»

Her News b