HerNews.gr
DECORNEWS

Πρέπει τελικά να αερίζουμε το πάπλωμα μας σε εξωτερικούς χώρους;

 Τώρα, οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι το να στρώνουμε το κρεβάτι μας πρώτα το πρωί έχει επιπτώσεις όσον αφορά την υγιεινή. Ενώ κάνουμε ντους και ντυνόμαστε, οι περισσότεροι από εμάς διπλώνουμε τα κλινοσκεπάσματα μας για να αφήσουμε το κρεβάτι μας να αναπνεύσει για λίγο, αλλά σπάνια αυτό επεκτείνεται στο να βγάλετε το πάπλωμά σας έξω για να αεριστεί.

Λοιπόν, αυτό ακριβώς κάνουν στη Σκανδιναβία στα μοντέρνα υπνοδωμάτιά τους , και αν υπάρχει μια περιοχή που ξέρει πώς να ζει καλά, είναι αυτή. Αυτό το στοιχείο της τελετουργίας καθαρισμού τους είναι βαθιά ριζωμένο στην κουλτούρα τους και η ιδέα έχει κεντρίσει τους χρήστες στο TikTok σε κάθε γωνιά του κόσμου. 

Γιατί οι Σκανδιναβοί αερίζουν το πάπλωμα τους έξω;

Το TikTok μας έχει διδάξει πολλά μέχρι στιγμής, αλλά είναι ασφαλές να πούμε ότι κανείς δεν είδε την αποκάλυψη ότι οι Σκανδιναβοί πολίτες αερίζουν το πάπλωμά τους σε εξωτερικούς χώρους. Πολλοί χρήστες έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο για να εξηγήσουν γιατί αυτή η ρουτίνα είναι μέρος της καθημερινής ζωής και να κηρύξουν τα πολλά οφέλη που έχει, και τώρα αναρωτιόμαστε αν πρέπει να το κάνουμε κι εμείς.  

Η πρακτική του αερισμού του παπλώματος έξω, ιδιαίτερα στις Σκανδιναβικές χώρες, έχει τις ρίζες της σε μια πολιτιστική παράδοση και πίστη στα οφέλη του καθαρού αέρα και του ηλιακού φωτός. 

@sejsejlija Do you sleep with one or two? #svalbard #longyearbyen #dayinmylife #cabinlife ♬ Little Things – Adrian Berenguer

Εν ολίγοις, η ιδέα έχει να κάνει με την αξιοποίηση των δυνάμεων του καθαρού αέρα και του ηλιακού φωτός για την καταπολέμηση της υγρασίας, των οσμών και των βακτηρίων που μπορούν να συσσωρευτούν στο κρεβάτι σας ενώ κοιμάστε.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα μας απελευθερώνει υγρασία, η οποία μπορεί να συσσωρευτεί στα κλινοσκεπάσματα. Ο αερισμός του βοηθά να στεγνώσει το στρώμα και να αποτρέψει την ανάπτυξη μούχλας.

Για πόσο χρόνο πρέπει να αφήσουμε τα παπλώματα μας να αερίζονται έξω;

Η διάρκεια του αερισμού του παπλώματος έξω μπορεί να ποικίλλει, αλλά συνήθως μερικές ώρες είναι αρκετές. Στόχευσε σε δύο έως τέσσερις ώρες έκθεσης στο φως του ήλιου και στον καθαρό αέρα και προσάρμοσε τη διάρκεια με βάση το τοπικό κλίμα, τις καιρικές συνθήκες και το πάχος του κρεβατιού. Χρησιμοποιήστε την κρίση σας για να προσδιορίσετε πότε τα κλινοσκεπάσματα έχουν αεριστεί επαρκώς πριν τα επαναφέρετε μέσα. 

Δεν είναι τόσο απλό να το κάνετε εάν πρέπει να φύγετε από το σπίτι πριν από τις 8 π.μ. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα μπορούσατε πάντα να αερίζετε το πάπλωμά σας το βράδυ, ή να αξιοποιείτε στο έπακρο τα Σαββατοκύριακα ή τα ρεπό σας βάζοντας τα κλινοσκεπάσματα σας έξω για πιο μεγάλο χρονικό διάστημα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

6 αλλαγές της «μιας ώρας» για να ανανεώσετε το σαλόνι σας

HerNews ka

Χρυσή αισθητική: Πολυτέλεια στη διακόσμηση του σπιτιού με καμβάδες από τη Vipart

HerNews ka

Τα νέα σχέδια της Vipart ντύνουν με artistic διάθεση τον τοίχο μας

Her News