HerNews.gr
DECORNEWS

Tips για να οργανώσετε τα ρούχα στη ντουλάπα σας

Είναι κοινό μυστικό ότι η οργάνωση της ντουλάπας ανήκει στις δουλειές που όλες λίγο ή πολύ βαριόμαστε να κάνουμε. Όμως δύο τουλάχιστον φορές τον χρόνο, χειμώνα και καλοκαίρι, πρέπει να τακτοποιήσουμε τα ρούχα μας. Ανεβάζουμε τα χειμερινά και κατεβάζουμε τα καλοκαιρινά, και το αντίθετο! 

Αφού λοιπόν ήρθε η ώρα για ακόμη μια φορά να το κάνουμε αυτό, μήπως να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να έχουμε την πιο τέλεια, καθαρή και οργανωμένη ντουλάπα;

Αδειάστε την ντουλάπα σας

Αφαιρέστε όλα τα ρούχα και τα αξεσουάρ από την ντουλάπα σας! Έτσι, θα έχετε διαθέσιμο όλο τον χώρο και θα ξεκινήσετε από το μηδέν. Εάν έχετε συνηθίσει να χώνετε ρούχα στην ντουλάπα σας, αυτό θα είναι περίεργο. Όταν βγάλετε τα πάντα πιθανώς να βρείτε κάποια πράγματα χωμένα στην πίσω γωνία που έχετε ξεχάσει. Ο ευκολότερος τρόπος για να οργανώσετε τα ρούχα σας είναι να αφαιρέσετε τα πάντα από την ντουλάπα, ακόμη και τις κρεμάστρες!

Καθαρίστε κάθε γωνία

Χρειάζεστε έναν καθαρό χώρο για να σχεδιάσετε και να οραματιστείτε πώς θα αναδιοργανώσετε την ντουλάπα σας. Αρχικά, ξεσκονίστε τα ράφια και την υπόλοιπη ντουλάπα. Στη συνέχεια, σκουπίστε καλά τα ράφια, τα συρτάρια και τις κρεμάστρες με ένα καλό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις. Μην παραλείψετε κανένα σημείο που θα μπορούσε να μαζέψει βρωμιά και σκόνη.

Ταξινόμηση των ρούχων και των αξεσουάρ

Αυτό που συμβαίνει συχνά με τις ντουλάπες είναι ότι εμείς οι γυναίκες βάζουμε πολλά πράγματα με αποτέλεσμα στη συνέχεια να τα ξεχνάμε. Ειδικά εσώρουχα και μαγιό μπορούν εύκολα να χωθούν κάτω από άλλα ρούχα. Ο καλύτερος τρόπος για να έχετε μια καθαρή και οργανωμένη ντουλάπα είναι να ταξινομήσετε τα παπούτσια, τα πανωφόρια, τις ζώνες, τα βραδινά ρούχα και όλα όσα έχετε.

Τώρα ήρθε η μεγάλη στιγμή της απόφασης, τι θα κρατήσετε και τι θα πετάξετε ή ακόμη καλύτερα τι θα δώσετε. Εδώ μπορείτε να σκεφτείτε πόσο καιρό έχετε να φορέσετε ένα συγκεκριμένο ρούχο, πόσο ευκολοφόρετο είναι ένα φόρεμα ή αν σας κάνει ακόμη ένα τζιν παντελόνι.

Εάν δυσκολεύεστε να αποφασίσετε, δημιουργήστε μια στοίβα από ρούχα τα οποία θα τα ξαναδείτε σε έναν, τρεις ή έξι μήνες. Εάν τα ξεχάσετε ή δεν σκεφτείτε ποτέ να τα φορέσετε μία φορά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να τα δωρίσετε ή να τα πετάξετε με σιγουριά!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πλύσιμο των νέων ρούχων

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βότανα: Θεραπευτικές ιδιότητες ή διακόσμηση;

Her News

Σκούπα stick vs ηλεκτρική σκούπα: Ποια η διαφορά;

HerNews ka

Ναυτική Διακόσμηση: Νησιώτικο στυλ στο εξοχικό

Her News