HerNews.gr
Σχέσεις

Οι 5 γλώσσες της αγάπης!

Τι σε κάνει να νιώθεις ότι λαμβάνεις αγάπη;  Μια αγκαλιά που είναι λίγο μεγαλύτερη από το συνηθισμένο; Ένα δώρο που δεν περίμενες; Ή όταν ο σύντροφός σου φέρνει μια μικρή λιχουδιά, ακόμα κι αν έχεις πει ότι δεν ήθελες τίποτα; 

Όταν δύο άνθρωποι εκφράζουν συνεχώς την αγάπη τους ο ένας για τον άλλον με τρόπο που ο άλλος δεν μπορεί να καταλάβει, όλη αυτή η αγάπη μπορεί να χαθεί στη μετάφραση. Είναι σαν να μιλάνε μια γλώσσα που ο σύντροφός τους δεν ξέρει πραγματικά. Δεν έχει σημασία πόσα πιάτα πλένεις για τον σύντροφό σου, όταν το μόνο που θέλει είναι ένα φιλί.

Ο καθένας εκφράζει την αγάπη διαφορετικά, και ο καθένας την λαμβάνει διαφορετικά επίσης. Οι πέντε γλώσσες της αγάπης κατηγοριοποιούν τους τρόπους που εκφράζουμε και λαμβάνουμε την αγάπη σε πέντε καθαρές ενότητες.

Χρησιμοποιούνται από συμβούλους σχέσεων για πάνω από τρεις δεκαετίες και μπορούν να βοηθήσουν τα ζευγάρια να μάθουν περισσότερα το ένα για το άλλο και να ενισχύσουν την σχέση τους.

Δεν ισχύουν μόνο για τις ρομαντικές σχέσεις, ο καθένας εκφράζει την αγάπη, τη φροντίδα, τον σεβασμό και τη στοργή διαφορετικά σε όλους στη ζωή του. 

Λέξεις επιβεβαίωσης

Αν νιώθεις την αγάπη περισσότερο όταν ακούς τις λέξεις «σ’ αγαπώ» ή άλλη λεκτική ενθάρρυνση, η ερωτική σου γλώσσα μπορεί να είναι τα λόγια επιβεβαίωσης. Δηλαδή σου αρέσει να ακούς ωραία πράγματα.

Αυτός είναι επίσης ένας εξαιρετικός πλατωνικός τρόπος έκφρασης αγάπης. Οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν ένα απλό κομπλιμέντο. Εάν ο σύντροφό σου ζητάει τη λεκτική στοργή, προσπάθησε να του κάνεις τακτικά κομπλιμέντα ή ευχαριστήστε τον για κάτι που έκανε. 

Ποιοτικός χρόνος

Κάποιος που λαμβάνει αγάπη και στοργή πιο αποτελεσματικά μέσω του ποιοτικού χρόνου εκτιμά τον χρόνο που περνάει με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Έτσι νιώθει ισχυρότερη σύνδεση. Η αμέριστη προσοχή είναι το κλειδί εδώ.

Φυσικό άγγιγμα

Μερικοί άνθρωποι είναι πολύ ευαίσθητοι και άλλοι είναι το αντίθετο. Ένα άτομο που εκφράζεται με αυτή τη γλώσσα της αγάπης θα εκτιμάει τις αγκαλιές, τα χάδια και τη σωματική επαφή. Το σεξ είναι πιθανότατα σημαντικό μέρος της σχέσης για αυτούς τους ανθρώπους.

Πράξεις 

Οι πράξει μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια εάν βιώνεις καλύτερα την αγάπη μέσα από αυτές. Μερικές πράξεις αγάπης μπορεί να είναι ακόμη και κάτι απλό. Για παράδειγμα όταν κάποια γυναίκα βλέπει ότι ο άντρας της πλένει τα πιάτα χωρίς να του το ζητήσει. Κάθε είδους εύνοια χωρίς προτροπή και άνευ όρων είναι μια πράξη αγάπης.

Δώρα

Τα δώρα μπορεί να είναι σημαντικά για κάποιον, όχι επειδή είναι υλιστής και θέλει να αποκτήσει ακριβά πράγματα, αλλά επειδή ένα δώρο είναι φυσική απόδειξη ότι κάποιος τον σκέφτηκε. Δεν πρόκειται για την τιμή του δώρου εδώ, αλλά για τη σκέψη. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σχέσεις: Τα λάθη που κάνεις όταν καυγαδίζεις με τον σύντροφό σου

Her News

3 λόγοι για να φιλάς πιο συχνά

Her News

Οι τοξικοί άνθρωποι έχουν μικρές φυσιολογικές στιγμές που σε ξεγελούν

HerNewskl