HerNews.gr
Fitness

Pilates: Η καλύτερη γυμναστική για το σώμα σου

Το pilates έχει να κάνει με τις αργές, ελεγχόμενες κινήσεις και πραγματικά αν το κάνεις με συνέπεια θα δεις μεγάλη αλλαγή στο σώμα σου,  στη φυσική σου κατάσταση και γενικά στην υγεία σου.

Προσωπικά θα σου πρότεινα οπωσδήποτε να δοκιμάσεις pilates reformer, αφού πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία, όπου με τη καθοδήγηση του γυμναστή, μέσα σε λίγη ώρα γυμνάζεις όλο το σώμα!

Υπάρχουν ασκήσεις για τους κοιλιακούς, τα χέρια, τα πόδια, την πλάτη, τους γλουτούς και όλα αυτά πάνω σε ένα ειδικό κρεβάτι, όπου δεν βαριέσαι στιγμή, όπως μπορεί να συμβεί στο κλασσικό γυμναστήριο με τα όργανα.

Ειδικά αν δεν έχεις ξανακάνει ποτέ κάποιο workout, ξεκίνα pilates και πραγματικά θα αγαπήσεις τη γυμναστική. Βέβαια είναι καλό να μην πηγαίνεις αρχικά κάθε μέρα, αλλά με δύο ή τρεις προπονήσεις την εβδομάδα θα δεις αλλαγές στο σώμα σου, στην αντοχή σου και φυσικά στην διάθεσή σου.

Τη διαφορά θα την αισθανθείς από την πρώτη μέρα, και πίστεψέ με δεν είναι καθόλου ψέμα, αυτό που λένε είπε ο Joseph Pilates:«Στα δέκα μαθήματα θα νιώσεις καλύτερα, στα είκοσι θα φαίνεσαι καλύτερα και στα τριάντα θα έχεις ένα καινούργιο σώμα».

Διάβασε παρακάτω για μερικά μόνο υπέροχα οφέλη που προσφέρει το pilates.

Σου δίνει έναν σταθερό πυρήνα

Οι περισσότερες κινήσεις στο pilates απαιτούν από εσένα να διατηρήσεις τη σωστή ευθυγράμμιση. Χρειάζεται σταθερότητα, για να μη χάσεις την ισορροπία σου. Αυτό ουσιαστικά σε βοηθάει να ενεργοποιήσεις τον πυρήνα σου και τη μέση σου. Στην πραγματικότητα, μετά από μόλις 12 εβδομάδες ρουτίνας pilates, η πλειονότητα των ανθρώπων έδειξε βελτιωμένη δύναμη του πυρήνα σε μια νέα βρετανική μελέτη.

Σε κάνει πιο ευέλικτη

Η προπόνηση έχει να κάνει με την ενδυνάμωση και τις διατάσεις. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sports Medicine and Physical Fitness έχει δείξει ότι μετά από μόνο οκτώ εβδομάδες pilates, θα δεις μεγάλη διαφορά σε ό,τι αφορά την ευελιξία σου.

Βελτιώνει τη στάση του σώματος

Ένα μεγάλο επίκεντρο της προπόνησης είναι η διατήρηση της καλής ευθυγράμμισης και ισορροπίας, καθώς προχωράς αργά σε όλες τις ασκήσεις. Πρέπει να διατηρείς όρθια την πλάτη και έξω το στήθος. Δεν πρέπει βέβαια να αφαιρείσαι και να  σκύβεις. Όλα αυτά σε βοηθάνε να κάθεσαι σωστά. Η δυνατή πλάτη, οι γλουτιαίοι και οι κοιλιακοί δεν θα φαίνονται απλά καλά! Είναι το κλειδί για την τέλεια στάση του σώματος.

Μπορεί να απαλύνει τους πόνους σου

Το pilates βοηθάει στην ανακούφιση του χρόνιου πόνου στην πλάτη, στη μέση αλλά και στον αυχένα.  Μια τακτική ρουτίνα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικών τραυματισμών, βελτιώνοντας την ευελιξία και την κινητικότητά σου.

Γυμναστική: Τι κάνουμε όταν ο χρόνος δεν είναι αρκετός

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πράγματα που αναζητάς (σχεδόν πάντα) μόλις μπαίνει η άνοιξη

Her News

Ζάχαρη: Πως την περιορίζω από την καθημερινότητά μου;

Her News b

Φρούτα: Γιατί δεν πρέπει να τα τρώμε βράδυ;

Her News b