HerNews.gr
BRIDE NEWS

5 εύκολα βήματα για να δημιουργήσετε τον προϋπολογισμό του γάμου σας

Το να υπολογίσετε τον προϋπολογισμό του γάμου σας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο γάμος σας είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη εκδήλωση που έχετε διοργανώσει ποτέ — και η πιο ακριβή.

Για να κάνετε έναν προϋπολογισμό, θα πρέπει να υπολογίσετε τις αποταμιεύσεις σας, να διατηρήσετε ένα λεπτομερές υπολογιστικό φύλλο ώστε να μην υπερβείτε τη διαδικασία προγραμματισμού, να προετοιμαστείτε για απροσδόκητα έξοδα, καθώς και να κάνετε σημαντικές περικοπές εάν υπερβείτε τον συνολικό προϋπολογισμό σας.

Είναι σκληρή δουλειά το ξέρουμε, αλλά το να αφιερώσετε χρόνο και ενέργεια τώρα διασφαλίζει ότι θα ζήσετε ευτυχισμένοι για πάντα (ωρίς χρέη ).

Δείτε πώς ακριβώς να ορίσετε έναν προϋπολογισμό γάμου, τον οποίο μπορείτε να τηρήσετε.

Βήμα 1: Υπολογίστε τα χρήματα σας

Το πόσα πρέπει να ξοδέψετε για το γάμο είναι ανάλογο με τρεις πηγές χρημάτων:

1. Εσείς και οι ατομικές αποταμιεύσεις του αρραβωνιαστικού σας:

 Αυτό δεν είναι τόσο απλό. Στην καλύετρη περίπτωση, εσείς και ο σύντροφός σας έχετε τρεις μήνες δαπανών διαβίωσης ο καθένας σε περίπτωση απώλειας εργασίας). Αφαιρέστε αυτό το ποσό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης από το συνολικό υπόλοιπό σας στην τράπεζα και αυτό είναι το ποσό που θα μπορούσατε να βάλετε για το κόστος του γάμου.

2. Το ποσό που μπορείτε να αφαιρέσετε από το τρέχον εισόδημά σας: 

Αφού πραγματοποιήσετε πληρωμές για υπάρχουσες οφειλές , όπως δάνεια και λογαριασμοί, βάλτε στην άκρη έως και το 10% των κερδών σας κάθε μήνα. «Δημιουργήστε άμεσες καταθέσεις σε ξεχωριστό λογαριασμό για τα έξοδα γάμου, ώστε να μην αποταμιεύονται μόνο τα υπολείμματα», λέει η Erin Lowry , ειδικός στα οικονομικά και συγγραφέας του « Broke Millennial: Stop Scraping By and Get Your Financial Life Together ».

3. Οποιεσδήποτε συνεισφορές από γονείς ή αγαπημένα πρόσωπα:

«Ποτέ μην υποθέτετε ότι οι γονείς σας ή άλλα αγαπημένα σας πρόσωπα είναι πρόθυμοι και ικανοί να βοηθήσουν στην κάλυψη του κόστους ενός γάμου», λέει ο Lowry. «Αλλά σίγουρα δεν βλάπτει να ρωτάς».

Βήμα 2: Παρακολουθήστε τις δαπάνες σας

Δημιουργήστε ένα υπολογιστικό φύλλο με τρεις στήλες εξόδων: ΕκτιμώμενοΤροποποιημένο και Πραγματικό . Τα ποσά στην περιοχή Εκτιμώμενα θα προέρχονται από την έρευνα κόστους στην περιοχή σας, οι προτάσεις από τους προμηθευτές που θα επιλέξετε θα μεταφερθούν στο Τροποποιημένο και το τελικό ποσό που θα τους πληρώσετε θα μεταφερθεί στο Πραγματικό.

Ξεκινήστε με τον χώρο που θα γίνει ο γάμος, γιατί είναι σημαντικός παράγοντας για τον καθορισμό του αριθμού των καλεσμένων. Όταν οι προμηθευτές σας δίνουν εκτιμήσεις, επαληθεύστε εάν περιλαμβάνεται το ΦΠΑ. Πολλοί χώροι απαιτούν από εσάς να αναθέσετε δικό σας διοργανωτή γάμου, άλλοι πάλι αναλαμβάνουν οι ίδιοι την οργάνωση.

Προσθέστε μια λίστα που ονομάζεται Extras, που αντιστοιχεί στο 15 % του συνολικού προϋπολογισμού σας για να καλύψετε πράγματα που πιθανότατα θα ξεχάσετε ή δεν θα προβλέπετε εκ των προτέρων. Ποτέ μην ξοδεύετε αυτά τα χρήματα, θα τα χρειαστείτε σε όλη τη διαδικασία σχεδιασμού, καθώς προκύπτουν έκτακτα έξοδα.

Βήμα 3: Προετοιμαστείτε για εκπλήξεις

Προτού υπογράψετε με τους προμηθευτές, διαβάστε τα ψιλά γράμματα, γιατί τα έξοδα που φαίνονται μικρά, θα μπορούσαν να αυξηθούν απότομα. 

Τα μεταφορικά

Να προσλάβετε ένα συγκρότημα ή φωτογράφο εκτός πόλης; Ίσως χρειαστεί να πληρώσετε για ενοικίαση βαν ή αεροπορικά εισιτήρια. Ελέγξτε ξανά τη συμφωνία σας μαζί του για να δείτε τι ακριβώς καλύπτεται.

Τα ποτά του γάμου

Τα επώνυμα ποτά και οινοπνευματώδη ποτά μπορούν να προσθέσουν 3.500 δολάρια σε έναν γάμο 200 ατόμων, λέει ο Calder Clark , κορυφαίος διοργανωτής γάμων στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας.

Βήμα 4: Χρεωθείτε αλλα… Υπεύθυνα

Ανεξάρτητα από το πόσο μπείτε στον πειρασμό να ενισχύσετε τις ταμειακές ροές σας με πιστωτικές κάρτες, μην υπερβάλλετε. «Ποτέ μην χρεωθείτετίποτα που δεν μπορείτε να εξοφλήσετε σε 30 ημέρες», λέει ο οικονομικός ειδικός Farnoosh Torabi , παρουσιαστής του podcast So Money

Επεξεργαστείτε τη λίστα προσκεκλημένων

Κάθε καλεσμένος κοστίζει πολύ περισσότερο από το γεύμα του, λαμβάνοντας υπόψη την πρόσκληση, τη μεταφορά, το κομμάτι της τούρτας. «Μην έχεις ποτέ μια λίστα Β και να είσαι αδίστακτος με τη λίστα Α», λέει ο Κλαρκ. Για μια μέση δεξίωση 135 ατόμων, η συρρίκνωση της λίστας των καλεσμένων κατά 15 άτομα σας εξοικονομεί περίπου 1.300 $.

Κάντε τον γάμο σας σε off season εποχή

Κάντε έναν χειμωνιάτικο γάμο. Επιλέξτε Παρασκευή ή Κυριακή. Ή γιορτάστε με μπουφέ αντί να διοργανώσετε ένα δείπνο τεσσάρων πιάτων, σε συνδυασμό με κρασί.

Χρόνος μέχρι το γάμο

Για να εξοικονομήσουν χρήματα για τον γάμο που θέλουν, το 57% των νυφών δήλωσαν πρόθυμες να παρατείνουν τον αρραβώνα τους. «Η διαπραγμάτευση είναι πολύ πιο δύσκολη όταν οι πωλητές γνωρίζουν ότι βρίσκεσαι σε δύσκολη θέση», λέει ο Torabi.

Διοργανώστε την τελετή και τη δεξίωση στον ίδιο χώρο.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εξοικονομήσει έως και 4.000 $ στη μεταφορά για το γαμήλιο πάρτι και τους καλεσμένους. Πολλά κτήματα για παράδειγμα, έχουν στον εξωτερικό χώρο εκκλησία για να τελεστεί το μυστήριο.

Ξεχάστε τα live με τραγουδιστές

Τα μεγάλα ονόματα μπορούν να χρεώσουν έως και 20.000 ευρώ, ενώ ένας DJ θα κοστίσει μερικές χιλιάδες δολάρια.

Παραγγείλετε μόνοι σας όλα τα δικά σας χάρτινα είδη

Αυτό σημαίνει να παραγγείλετε ή να δημιουργήσετε τα δικά σας προσκλητήρια γάμου. Αργότερα, θα παραγγείλετε κάρτες θέσεων και αριθμούς τραπεζιών.

Η τεχνολογία έχει καταστήσει εύκολο να κάνετε πολλά από αυτά τα πράγματα μόνοι σας στο σπίτι. Οι μελλοντικοί νεόνυμφοι επιλέγουν το κατάλληλο χαρτί (οι περισσότερες διαδικτυακές εταιρείες θα στέλνουν δωρεάν δείγματα) και τα εκτυπώνουν στον δικό τους εκτυπωτή, μετά τα συναρμολογούν, τα γεμίζουν και τα ταχυδρομούν.  Ακόμα κι αν επιλέξετε να παραγγείλετε έντυπα υλικά μέσω χαρτοπωλείου, φροντίστε να το κάνετε μόνοι σας.

Πείτε όχι στις έξτρα παροχές

Μια άλλη βασική στρατηγική για τον προϋπολογισμό ενός γάμου είναι να πείτε όχι σε έξτρα παροχές. Πάρτε ό,τι συνοδεύει τη συσκευασία ή τη φθηνότερη επιλογή που μπορείτε.. Τα ζευγάρια μερικές φορές προσθέτουν κυριολεκτικά χιλιάδες δολάρια στους προϋπολογισμούς τους επειδή δεν τους αρέσει το σχέδιο των τραπεζομάντιλων άσπρο σε άσπρο, για παράδειγμα. Ή δεν τους αρέσουν οι καρέκλες που προβλέπονται το τραπέζι του γάμου.

Χρησιμοποιήστε λιγότερους προμηθευτές.

Εάν ο DJ σας προσφέρει επίσης υπηρεσίες φωτισμού για τον χώρο σας ή τούρτα σας προσφέρει επίσης μπομπονιέρες γάμου, σκεφτείτε να προσλάβετε τον πωλητήπου θα σας να παρέχει περισσότερες από μία υπηρεσίες για τη μεγάλη μέρα. Θα λαμβάνετε πάντα καλύτερη τιμή εάν παίρνετε περισσότερα από έναν προμηθευτή.

Η ώρα η καλή!

Νυφικό πέπλο: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πως θα το φορέσετε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Νυφικά: Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα!

Her News

Wedding Brunch: Η πιο πρωτότυπη ιδέα για να ευχαριστήσετε τους ιδιαίτερους καλεσμένους σας

Her News b

Αξιολάτρευτοι τρόποι για να ντύσετε τον σκύλο σας για τον γάμο σας

HerNews ka