HerNews.gr
Ταξίδια

Λευκάδα: Μια αίσθηση Καραϊβικής στην Ελλάδα

 Η Λευκάδα βρίσκεται στο Ιόνιο πέλαγος και είναι ένα εκπληκτικό νησί, ακόμη και για τα ελληνικά δεδομένα. Συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με μια μικρή γέφυρα και είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο.

Με φιλόξενους ντόπιους και πολλές δραστηριότητες να προσφέρει, η Λευκάδα υπερηφανεύεται για το ότι διαθέτει ένα από τα πιο όμορφα φυσικά τοπία και μερικές από τις πιο γραφικές παραλίες της Ελλάδας.

Η Λευκάδα, ευρέως γνωστή ως η «Καραϊβική της Ελλάδας», είναι μια συνταγή για τις τέλειες καλοκαιρινές διακοπές στο Ιόνιο Πέλαγος, ένας τέλειος ονειρεμένος προορισμός για όσους αγαπούν τα εξωτικά νησιά.

Το νησί δικαιολογημένα φημίζεται για τις παραλίες του. Το να δείτε απλά τις φωτογραφίες των παραλιών του νησιού δεν θα αποκαλύψει την πραγματική τους ομορφιά, γιατί η πραγματικότητα ξεπερνά κατά πολύ κάθε προσδοκία.

Με τα μαγευτικά γαλαζοπράσινα νερά τους, που περιβάλλονται από ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον, οι παραλίες της Λευκάδας θα ξεπλύνουν το άγχος σας.

Ωστόσο, εκτός από τις παραλίες, η Λευκάδα ανταμείβει τους παραθεριστές με παραθαλάσσια χωριά, όπως ο Άγιος Νικήτας και το Νυδρί, καθώς και άλλα φυσικά χαρακτηριστικά, όπως οι Καταρράκτες Δημοσάρη και μια σειρά από συναρπαστικές δραστηριότητες για τους τολμηρούς.

Καταδύσεις, ιππασία, ιστιοσανίδα, αλεξίπτωτο πλαγιάς, πτήσεις με αεροπλάνα, ορεινή ποδηλασία, kite-surfing, ιστιοπλοΐα γύρω από τα γύρω νησάκια, δεν έχουν τέλος οι υπαίθριες δραστηριότητες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε στη Λευκάδα.

Μπορείτε να εξερευνήσετε το νησί μένοντας σε πολυτελή ή και παραδοσιακά ξενοδοχεία, ενώ φυσικά θα απολαύσετε νόστιμο φαγητό σε παραθαλάσσια εστιατόρια.

Η ζεστή και φιλόξενη πόλη θα σας προσκαλέσει να απολαύσετε τον πολιτισμό της περπατώντας στα σοκάκια της ακούγοντας δημοτικά τραγούδια που τραγουδούν ντόπιοι μουσικοί.

Must Sees στο ελληνικό νησί

Στη Λευκάδα, θα βρείτε δύο λιμνοθάλασσες, που ονομάζονται Διβάρι και Ιβάρια. Αρκετοί διαφορετικοί τύποι αποδημητικών πτηνών συχνάζουν σε αυτές τις λιμνοθάλασσες από το χειμώνα μέχρι την άνοιξη. Γύρω από τις λιμνοθάλασσες υπάρχει πυκνή βλάστηση, η οποία παρέχει το απαραίτητο καταφύγιο και ασφάλεια σε αυτά τα πουλιά.

Η Λευκάδα έχει επίσης ψηλά βουνά που είναι η πηγή πολλών καταρρακτών που διασχίζουν την ορεινή περιοχή και τελικά χύνονται στη θάλασσα. Ο Καταρράκτης Δημοσάρη είναι ένα τέτοιο μαγευτικό χαρακτηριστικό και μπορεί να βρεθεί ακριβώς στις παρυφές του Νυδρίου.

Το κάστρο της Αγίας Μαύρας χτίστηκε τον 14ο αιώνα. Αυτό το υπέροχο κάστρο έχει ανακαινιστεί εκτενώς και παραμένει πολύ καλά διατηρημένο μέχρι σήμερα. Οι παλιοί ηγεμόνες της Σικελίας το έχτισαν με πρωταρχικό στόχο την προστασία της παλιάς πόλης.

Εδώ βρίσκεται μια όμορφη εκκλησία αφιερωμένη στην Αγία Μαύρα, η οποία γίνεται το σκηνικό πολλής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, παρέχοντας πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού είναι το Πόρτο Κατσίκι. Απλά πρέπει να επισκεφτείτε μια από τις κύριες παραλίες του νησιού. Αυτή η μαγευτική παραλία προσφέρει ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά οπουδήποτε στο νησί της Λευκάδας.

Λευκοί βράχοι σχηματίζουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό ενώ παρουσιάζουν μια εντυπωσιακή αντιπαράθεση με τα γαλάζια νερά του Ιονίου. Η πλούσια φυτική ζωή ανθεί στη γύρω περιοχή, δημιουργώντας ένα μαγευτικό τοπίο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η βαλίτσα των διακοπών: Τι να πάρουμε μαζί μας για να έχουμε σύνολα για όλες τις ώρες στο νησί

HerNews ka

Σύρος: Η καθαρή ομορφιά και η πλούσια παράδοση του νησιού

HerNews ka

Ανεμόμυλοι της Μυκόνου: Η ιστορία πίσω από το εμβληματικό ορόσημο του νησιού των ανέμων

HerNews ka