HerNews.gr
Ελλάδα

Αυτοί θα είναι Yπουργοί στις 26 Ιουνίου – Ποιοι μένουν εκτός

Να ανακατέψει την τράπουλα θα επιχειρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης «χτίζοντας» το επόμενο υπουργικό συμβούλιο με πολλές εκπλήξεις. Θα δώσει υπουργεία σε περισσότερες γυναίκες, νέα πρόσωπα ενώ εκτός θα μείνουν κορυφαίοι υπουργοί.

Το 2019 μόλις 5 γυναίκες ανέλαβαν σημαντικά χαρτοφυλάκια, ανάμεσά τους μάλιστα και εξωκοινοβουλευτικές.

Κεραμέως, Ζαχαράκη, Μενδώνη, Αραμπατζή και Μιχαηλίδου ανέλαβαν να τρέξουν υπουργεία και υφυπουργεία. Στον πρώτο ανασχηματισμό που έγινε προστέθηκαν 3 γυναίκες, Ζέττα Μακρή, Μαρία Συρεγγέλα και Σοφία Βουλτέψη. Η ποσόστωση ωστόσο παρέμενε χαμηλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κάθε ευκαιρία δίνει το στίγμα του επόμενου υπουργικού συμβουλίου, κρατώντας όμως κλειστά τα χαρτιά του. Σε σημερινή συνέντευξη επανέλαβε πως θα υπάρχουν περισσότερες γυναίκες σε υπουργικούς θώκους, ενώ προανήγγειλε ευρύ «rotation».

Το σενάριο με τις περισσότερες πιθανότητες

Εδώ και καιρό πάντως έχει ξεκινήσει η αναζήτηση των στελεχών αλλά και των τεχνοκρατών που θα πλαισιώνουν το υπουργικό σχήμα. Πέρα από τις γυναίκες σε κομβικές θέσεις, στην επόμενη κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ενισχύσει το βορειοελλαδίτικο στοιχείο.

 Mακεδονία και Θράκη άλλωστε είναι οι περιοχές που προσπαθεί να ενισχύσει σε αυτή την τελευταία προεκλογική στροφή ανεβάζοντας επάνω για περιοδείες πρωτοκλασάτους βουλευτές.

 Ένα από τα ονόματα που ακούγονται όλο και περισσότερο είναι αυτό του Δημήτρη Βαρτζόπουλου, από τη Β’ Θεσσαλονίκης και φίλα προσκείμενου στον Αντώνη Σαμαρά που μάλιστα έκανε την έκπληξη και κατέλαβε την πρώτη θέση στην περιφέρεια του, ενώ αναζητούνται και κατάλληλα πρόσωπα από την Ά’ Θεσσαλονίκης, μέ καποιους από τον στενό πυρήνα να έχουν ρίξει και το όνομα της Έλενας Ράπτη στο τραπέζι για κάποια θέση υφυπουργού.

Κανείς δεν είναι δεδομένος στην επόμενη κυβέρνηση

«Η πιθανότητα συνέχισης σε ένα Υπουργείο είναι περιορισμένη. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να αναλάβει ένα άλλο Υπουργείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του προ ημερών στον Alpha. Έστειλε παράλληλα μήνυμα και σε εκείνους που έραβαν κοστούμια.

Όπως ακούγεται πρωτοκλασάτοι υπουργοί θα μείνουν εκτός. Ο Μάκης Βορίδης, πρώην υπουργός Εσωτερικών και δεύτερος στην Ανατολική Αττική, ο πρώην Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, που έχασε την πρωτιά στην Α’ Αθήνας από τον Κυριάκο Πιερρακάκη, αλλά και οι Θάνος Πλεύρης και Τάκης Θεοδωρικάκος φάινεται πως δεν υπουργοποιούνται.

Oι μετακινήσεις

Το σχήμα πάντως μέχρι στιγμής και με δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνηθίζει να κάνει αλλαγές τις τελευταίας στιγμής φαίνεται πως είναι ως εξής: O Κωστής Χατζηδάκης μετά τις ηλεκτρικές καρέκλες του υπουργείου Περιβάλλοντος και του υπουργείου Εργασίας φαίνεται να μετακινείται στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναβαθμίζεται και αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης. Ο Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται να πηγαίνει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Νίκος Δένδιας μετακινείται από το υπουργείο εξωτερικών θέση που φαίνεται να αναλαμβάνει κάποιος διπλωμάτης που έχει θητεύσει στην Τουρκία και κατευθύνεται προς το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Άρωμα γυναίκας θα έχει το υπουργείο Άμυνας με την Νίκη Κεραμέως να αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού. Από την οικονομία και τις επενδύσεις ο Χρίστος Δήμας μετακινείται στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η Σοφία Ζαχαράκη πρώην υφυπουργός Τουρισμού και υφυπουργός Παιδείας ακούγεται για το Υπουργείο Έργασίας. Ενώ η Ειρήνη Αγαπηδάκη, επικεφαλής του Επικρατείας της ΝΔ και γνώστης των θεμάτων της υγείας , φαίνεται να αλλάζει όροφο στην Αριστοτέλους και να πιάνει το υπουργικό Γραφείο.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης θα είναι ένα από τα εξωκοινοβουλευτικά στελέχη που θα μπουν στην κυβέρνηση.

Όπως φαίνεται πηγαίνει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με υφυπουργό τη βουλευτή πλέον του Νοτίου Τομέα Ιωάννα Γκελεστάθη.

Εκτός κυβέρνησης φαίνεται ότι μένει ο Κώστας Καραμανλής παρά την πρωτιά τελικά στον νομό Σερρών και το μέχρι πρότινος υπουργείο του ,Υποδομών και Μεταφορών, αναλαμβάνει ο Χρήστος Σταϊκούρας. Θέση υφυπουργού θα έχει πάλι γυναίκα, η Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Ο Κώστας Σκρέκας μετά τη θητεία του στο Ενέργειας φαίνεται πως μετακινείται προς το Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης αναβαθμίζεται στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Πολλά έχουν ακουστεί για την επόμενη ημέρα και τον Γιώργο Γεραπετρίτη, αν μένει ή φεύγει. Ένας από τους πιο κρίσιμους κρίκους στην αλυσίδα του Μαξίμου φαίνεται ότι μετακινείται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Από την υπηρεσιακή κυβέρνηση … στο υπουργικό της κυβέρνησης της ΝΔ

Τα διαπιστευτήριά της στον τουρισμό έχει δώσει εδώ και χρόνια η Ιωάννα Δρέττα, υπηρεσιακή υπουργός που φαίνεται να διατηρεί το χαρτοφυλάκιο και μετά τις εκλογές.

Οι ακλόνητοι

Λίνα Μενδώνη, Νότης Μηταράκης και Χρήστος Στυλιανίδης παραμένουν σταθεροί στα υπουργεία τους, ενώ ο Κυριάκος Πιερρακάκης παραμένει και πιθανόν αναβαθμίζεται με διεύρυνση αρμοδιοτήτων του υπουργείου Ψηφιακής διακυβέρνησης.

Πηγή: exit-poll.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ηράκλειο – Επίθεση με καυστικό υγρό: «Ζούσε μία κόλαση» – Άφαντη η 38χρονη, κινδυνεύει να χάσει το μάτι του ο 36χρονος

Her News

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Καταθέτουν οι ηθοποιοί Τζούλη Σούμα & Ανδρομάχη Δαυλού

Her News b

Νίκος Παπαθανάσης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για «καλάθι της Σαρακοστής»

Her News