HerNews.gr
Beauty

Ακμή το καλοκαίρι: Tips για να την αποφύγεις

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή όπου μπορεί να παρατηρήσετε σημάδια από ακμή. Η ρίζα του προβλήματός σας μπορεί να είναι η υγρασία και η ζέστη. Έτσι, το δέρμα μας είναι βέβαιο ότι θα ερεθίζεται και χρειάζεται περισσότερη φροντίδα.

Είναι λοιπόν σημαντικό όλο τον χρόνο να περιποιούμαστε το σώμα και την επιδερμίδα μας, αλλά ειδικά το καλοκαίρι και κατά τη διάρκεια των διακοπών, να μην παραμελούμε τον εαυτό μας.

Λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την ακμή;

Καθαρίστε το δέρμα σας

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, όταν ψάχνετε για ένα αποτελεσματικό καθαριστικό, προσπαθήστε να βρείτε προϊόντα που περιγράφονται ως «απαλά, ενυδατικά και ισορροπημένα με pH», αποφεύγοντας ταυτόχρονα σκληρά συστατικά. 

Αποφύγετε τα προϊόντα με βάση το λάδι

Το καλοκαίρι είναι σημαντικό να αποφύγετε το foundation ή τις ενυδατικές κρέμες με βάση το λάδι. Τα προϊόντα μακιγιάζ που είναι γενικά παχύρρευστα ή με βάση το λάδι μπορούν να φράξουν περαιτέρω τους πόρους σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν σπυράκια. Επιλέξτε μη φαγεσωρογόνες φόρμουλες.

Επίσης μην ξεχνάτε ποτέ την ενυδατική κρέμα σας. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη όταν έχει ζέστη!

Αποφύγετε το μακιγιάζ

Αν και το μακιγιάζ μπορεί να είναι μέρος της τακτικής ρουτίνας μας και είναι σίγουρα μια μορφή αυτοφροντίδας, τα προϊόντα μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα εμφάνισης ακμής. Ορισμένα συστατικά σε προϊόντα μακιγιάζ φράζουν τους πόρους, με αποτέλεσμα την περίσσεια βακτηρίων στο δέρμα σας. Χρησιμοποιήστε προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ. Αυτό το συστατικό μπορεί να αποτρέψει και να θεραπεύσει τους φραγμένους πόρους στο δέρμα σας.

Η ενυδάτωση είναι πάντα το κλειδί για υγιές και χαρούμενο δέρμα: Το να διατηρείτε τον εαυτό σας ενυδατωμένο για να έχετε υγιές δέρμα ΔΕΝ είναι μύθος! Το δέρμα σας αποτελείται από κύτταρα που χρειάζεται να τρέφονται και να ενυδατώνονται για να λειτουργούν σωστά. Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση περίπου 2 λίτρων καθαρού νερού την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ακμής.

Ξηροδερμία: Μυστικά για βελούδινα χέρια

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Olivia Rodrigo: Έκανε δύο τάσεις manicure σε μια – Αbstract εφέ και 3D νύχια μαζί!

HerNewskl

Jennifer Lopez: Υιοθέτησε το πιο minimal manicure του καλοκαιριου

HerNewskl

Minimal nails: Τα must-have σχέδια με nude βάση για τις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις

HerNewskl