HerNews.gr
Health

Λαχτάρα για ζάχαρη: Τι προκαλεί την επιθυμία για γλυκό;

Έχεις έντονη επιθυμία για ζάχαρη και θέλεις απεγνωσμένα να φας ένα οποιοδήποτε γλυκό; Η λαχτάρα για ζάχαρη θα μπορούσε να είναι ένας δείκτης μιας σειράς ζητημάτων, από την έλλειψη θρεπτικών συστατικών μέχρι την ανησυχητική πτώση του σακχάρου στο αίμα. Αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι απλώς μια συνηθισμένη λαχτάρα για ένα ντόνατ.

 Εάν ανησυχείς για το πόσο συχνά λαχταράς γλυκά, άρχισε να παρακολουθείς πόσο συχνά εκδηλώνεται η λαχτάρα σου. Ας δούμε αρχικά όμως τι προκαλεί την επιθυμία για ζάχαρη και γλυκά.

Ανεπάρκεια μαγνησίου

Αν λαχταράς τη σοκολάτα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το σώμα σου έχει έλλειψη μαγνησίου, κάτι που είναι μια πολύ συνηθισμένη ανεπάρκεια στις μέρες μας. Υπάρχει και μια θετική πλευρά στη λαχτάρα για σοκολάτα.

Η μαύρη σοκολάτα είναι στην πραγματικότητα γεμάτη αντιοξειδωτικά που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σου. Επίσης μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα με έρευνα. Επέλεξε λοιπόν σοκολάτα με με περιεκτικότητα σε κακάο 70% ή μεγαλύτερη, για να ικανοποιήσεις την επιθυμία για ζάχαρη, χωρίς να υπονομεύσεις την υγεία σου.

Ανεπάρκεια άλλου θρεπτικού συστατικού ή βιταμινών

Αν λαχταράς φρούτα, τότε συγχαρητήρια! Αυτή είναι μια από τις καλύτερες επιθυμίες που πρέπει να έχεις. Το σώμα σου μπορεί να σου λέει ότι χρειάζεται επιπλέον βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Μια διακύμανση του σακχάρου στο αίμα

Αν λαχταράς γλυκά ξαφνικά, πιθανότατα θα αντιμετωπίζεις διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα. Όταν το σάκχαρό σου πέφτει, το σώμα σου μπορεί να προσπαθεί να σε κάνει να του δώσεις περισσότερα καύσιμα για να διατηρήσεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά.

Για να διατηρήσετε ισορροπημένο το σάκχαρό σου πρέπει να τρως μια υγιεινή ποσότητα πρωτεΐνης κάθε μέρα. Επίσης χρειάζεσαι πιθανόν περισσότερες φυτικές ίνες. Τροφές, όπως φασόλια και όσπρια, στη διατροφή σου, μαζί με σύνθετους υδατάνθρακες είναι εξίσου απαραίτητα. Αυτό θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι, χωρίς τις αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα.

Πώς να περιορίσεις τη λαχτάρα για ζάχαρη;

Πριν ικανοποιήσεις τις λιγούρες, πιες ένα ποτήρι νερό. Συχνά παρερμηνεύουμε το σήμα του σώματός μας για δίψα ως σήμα πείνας. Πίνοντας πρώτα νερό, μπορείς να δώσεις στο σώμα σου αυτό ακριβώς που θέλει.

Εάν εξακολουθείς να λαχταράς τη ζάχαρη, δοκίμασε να ενσωματώσεις περισσότερες πρωτεΐνες στη διατροφή σου μαζί με τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση και συμπληρώματα που διασφαλίζουν ότι λαμβάνεις την καθημερινή σου δόση βιταμινών.

Η λαχτάρα για φρούτα είναι μια χαρά και απλώς ένας δείκτης που το σώμα σου λαχταρά θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην το παρακάνεις. Αν θέλεις να φας πάρα πολλά φρούτα, δοκίμασε να συνδυάσεις μια μπανάνα ή ένα μήλο με γιαούρτι αμυγδάλου. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Το sleep-care είναι η νέα μορφή self-care

Her News

Μύθοι και αλήθειες για το μαύρισμα – Πόσο επικίνδυνος είναι ο τελικά ο ήλιος

Her News

Γιατί είναι σημαντική η μουσική για τους γιατρούς και τους ασθενείς στα χειρουργεία;

Her News