HerNews.gr
Καριέρα

LinkedIn: Δημιουργήστε ένα ισχυρό προφίλ

Αν έχετε λογαριασμό στο LinkedIn είναι ευκαιρία να φτιάξετε ένα ισχυρό προφίλ που θα σας βοηθήσει να βρείτε εργασία, να κάνετε το επόμενο επαγγελματικό σας βήμα και να δώσετε ώθηση στην καριέρα σας!

Σίγουρα λοιπόν το LinkedIn είναι ένα εργαλείο που αξίζει να το εκμεταλλευτείτε, ώστε να τραβήξετε την προσοχή των κατάλληλων ανθρώπων.

Θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά το προφίλ σας στο LinkedIn για να δείτε πώς μπορείτε να το βελτιώσετε.

Είναι σημαντικό να επικεντρώνεστε στην ενημέρωση των στοιχείων που θα δίνουν στην παρουσία σας μια αναζωογονητικά νέα εμφάνιση.

Έχοντας αυτό κατά νου, εδώ είναι μερικά χρήσιμα hacks που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα ισχυρό προφίλ!

Eπιλέξτε μια νέα φωτογραφία εξωφύλλου 

Aυτό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι επαγγελματίες στο LinkedIn. Δεν εξατομικεύουν τη φωτογραφία εξωφύλλου στο προφίλ τους. Ενώ το LinkedIn παρέχει μια προεπιλεγμένη φωτογραφία, η τοποθέτηση της δικής σας επαγγελματικής φωτογραφίας στο φόντο, σας βοηθά να ξεχωρίζετε ανάμεσα στο πλήθος του LinkedIn. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το προφίλ σας.

Επιλέξτε μια φωτογραφία σχετική με τον κλάδο σας. Εάν είστε γραφίστρια, για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε μια εικόνα που σχεδιάσατε. Αν είστε συγγραφέας, αρκεί μια φωτογραφία με υπολογιστή ή φυσικά ένα βιβλίο σας.

Προσοχή στο LinkedIn about

Το LinkedIn about λειτουργεί ως μια σύντομη ενότητα πληροφοριών και μπορεί κυριολεκτικά να είναι ο λόγος που κάποιος θα ενδιαφερθεί για εσάς ή όχι. Εδώ έχετε την ευκαιρία να συστήσετε τον εαυτό σας με δικά σας λόγια και να δείξετε την προσωπικότητά σας. Μια σύνοψη του LinkedIn θα σας επιτρέψει να κάνετε μια αξιοσημείωτη πρώτη εντύπωση και να επισημάνετε τα επιτεύγματα και την εμπειρία σας με συνοπτικό τρόπο.

Επιβεβαιώστε τις δεξιότητές σας

Ακριβώς όπως η ενότητα δεξιοτήτων του βιογραφικού σας ενημερώνει τους υποψήφιους εργοδότες σε τι είστε ειδικευμένες και ικανές, έτσι και η ενότητα δεξιοτήτων του LinkedIn. Η παράβλεψη αυτής της ενότητας κάνει λιγότερο πιθανό να εμφανιστείτε στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το προφίλ σας είναι πραγματικά πλήρες. Για αυτό συμπληρώστε όσες περισσότερες ικανότητες κατέχετε. Αφού έχετε τη λίστα με τα skills που προτιμάτε, αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε εξέχουσα θέση ανάμεσα στα επαγγελματικά προφίλ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να πετύχεις τα όνειρά σου: Η τεχνική με τα 4 βήματα

Her News

Ένας καθηγητής του MIT παραθέτει 5 απλούς κανόνες για να πείθεις τους άλλους όταν μιλάς

Her News

Τρόποι για να ενισχύσετε την ηγετική σας συμπεριφορά

Her News