HerNews.gr
Health

Τα οφέλη από το μασάζ ποδιών στον οργανισμό μας

Το μασάζ ποδιών μπορεί να σας προσφέρει τεράστια ανακούφιση στο τέλος της ημέρας, ειδικά αν ήσασταν συνέχεια στο τρέξιμο. Τα πόδια μας κρατούν όρθιε όλη μέρα. Όσο περισσότερο περπατάμε, τόσο περισσότερο οι γάμπες μας θα αντλούν το αίμα μας προς τα πάνω.

Αντίθετα, όσο περισσότερο καθόμαστε, αυτή η άντληση θα εξασθενεί. Αυτό επηρεάζει επίσης τις φλέβες μας και την κυκλοφορία στα πόδια μας. Επομένως, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εάν μένουμε όρθιες όλη την ώρα, κάποια από τα αιμοφόρα αγγεία μας μπορεί να καταστραφούν.

Ακολουθεί μια ματιά σε μερικά οφέλη που έχει το μασάζ ποδιών!

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Η καθιστική ζωή μειώνει σημαντικά τη ροή του αίματος και την κυκλοφορία στα πόδια μας. Ένα απλό μασάζ ποδιών διατηρεί την κίνηση στους μύες και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Προλαμβάνει τραυματισμούς

Το μασάζ ποδιών είναι από μόνο του μια εξαιρετική δραστηριότητα καθώς βοηθά στην πρόληψη τραυματισμών. Αυξάνει την κινητικότητά μας, τεντώνει τους μυϊκούς ιστούς και βελτιώνει την παροχή αίματος. Η χαλάρωση των μυών μειώνει σημαντικά την πιθανότητα να συμβεί τραυματισμός κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

Μειώνει το άγχος

Ένα μασάζ ποδιών μειώνει το στρες, μειώνει την ένταση και βοηθά στον έλεγχο του άγχους. Ένα χαλαρωτικό μασάζ μπορεί να μειώσει τον καρδιακό σας ρυθμό, να χαλαρώσει τους τεντωμένους μύες και να απελευθερώσει ενδορφίνες. Όλα αυτά ηρεμούν τα νεύρα και σας βοηθούν να χαλαρώσετε!

Μυϊκή αποκατάσταση

Για όσες αγαπούν την άσκηση, ο πόνος μετά από μια σκληρή προπόνηση μπορεί να είναι αρκετός για να σας κάνει να μην θέλετε να ασκηθείτε ξανά. Ένα μασάζ στα πόδια μπορεί να βοηθήσει στον πόνο μετά την γυμναστική. Έτσι, θα ξεκουραστείτε πιο γρήγορα.

Βοηθάει με την περίοδο

Οι εναλλαγές της διάθεσης, η ένταση, οι ημικρανίες και οι πονοκέφαλοι μπορούν ουσιαστικά να εμποδίσουν τις καθημερινές δραστηριότητες, όταν έχετε περίοδο. Ωστόσο ένα μασάζ ποδιών μπορεί να βοηθήσει με αυτά τα συμπτώματα.

Αϋπνία

Η έλλειψη ύπνου είναι ένα πολύπλοκο πρόβλημα. Μερικές αιτίες είναι η καφεΐνη, το άγχος και η κατάθλιψη. Που και πού απλά δεν έχουμε ξεκάθαρη ιδέα για τη βασική αιτία πίσω από την αϋπνία. Το μασάζ ποδιών μπορεί να μειώσει τους βαθμούς του στρες και έτσι να σας βοηθήσει να ξεκουραστείτε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βότανα για κοινά προβλήματα υγείας

Her News

Παντζάρι: Ένας θησαυρός υγείας στην κουζίνα μας

HerNews ka

Ντομάτα: Σημαντικά οφέλη που προσφέρει στην υγεία

Her News