HerNews.gr
Fitness

Πότε είναι η κατάλληλη ώρα για να κάνεις προπόνηση και γιατί;

Τι ώρα για προπόνηση ; Αυτό είναι το δίλημμα. Εάν πηγαίνετε στο γυμναστήριο , πιθανότατα το έχετε ήδη αναρωτηθεί περισσότερες από μία φορές. Κάθε γιατρός θα επιβεβαιώσει ότι κάθε στιγμή της ημέρας είναι κατάλληλη για κίνηση, μια καλή θεμελιώδης συνήθεια σε κάθε στάδιο της ζωής, δεδομένου ότι η σωματική δραστηριότητα συμβάλλει όχι μόνο στη διατήρηση της φόρμας , αλλά και στη βελτίωση της ψυχοσωματικής ευεξίας, συμβάλλοντας στη μείωση των συμπτωμάτων του άγχους , στρες και κατάθλιψης.

Γυμναστείτε το πρωί

Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από το Karolinska Institutet , ένα διάσημο σουηδικό ιατρικό πανεπιστήμιο, υποδηλώνει ότι το να αθλείστε το πρωί είναι ιδανικό όταν ο στόχος είναι να χάσετε βάρος. Η έρευνα, που διεξήχθη σε ποντίκια, δείχνει ότι τα ζώα που ασκούνταν στην ενεργό τους φάση μεταβολίζουν το λίπος πολύ πιο γρήγορα. 

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences και υποδηλώνουν ότι η άσκηση σωματικής δραστηριότητας σε διαφορετικές ώρες της ημέρας έχει επομένως συγκεκριμένο αντίκτυπο στο σώμα, ο οποίος, ας θυμηθούμε, ρυθμίζεται από τον κιρκάδιο ρυθμό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gisele Bündchen (@gisele)

Η απώλεια λίγων κιλών, ωστόσο, δεν είναι ο μόνος καλός λόγος για να αθληθείτε με την ανατολή του ηλίου. Η άθληση αμέσως μόλις ξυπνήσετε είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό της διάθεσης , για παράδειγμα, επειδή η άσκηση παράγει ενδορφίνες, σεροτονίνη και ντοπαμίνη, ουσίες που προκαλούν ευεξία και επίσης σας επιτρέπουν να διαχειρίζεστε καλύτερα το στρες.

Όσοι αθλούνται σε εξωτερικούς χώρους , λοιπόν, εκτίθενται στις ακτίνες του ήλιου αυξάνοντας την πρόσληψη βιταμίνης D , η οποία είναι απαραίτητη για να διατηρούνται σε καλή υγεία.

Προπόνηση το βράδυ

Το να πηγαίνουν στο γυμναστήριο στο τέλος της ημέρας είναι η προτιμώμενη επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν τέντωμα αφού περάσουν πολλές ώρες στο γραφείο τους ή μελετώντας βιβλία. Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει κανείς, η βραδινή άσκηση δεν παρεμβαίνει στον ύπνο και, αντίθετα, επιτρέπει στο σώμα να απελευθερώσει τη συσσωρευμένη ένταση και να προκαλέσει ένα αίσθημα χαλάρωσης.

 Υπό αυτή την έννοια, προτιμώνται οι προπονήσεις χαμηλής ή μεσαίας έντασης, αυτές που δεν εκτοξεύουν αδρεναλίνη, ας πούμε. Η τέλεια γιόγκα , το pilates και οι διατάσεις που προάγουν την επιμήκυνση των μυών , βελτιώνουν την ελαστικότητα και την ικανότητα κίνησης , επιτρέποντας ταυτόχρονα τη ρύθμιση της αναπνοής με μεγάλο όφελος στο αίσθημα άγχους και έντασης που μπορεί να εμφανιστεί στο τέλος μιας ημέρας στο γραφείο ή στο σχολείο.

Το σημαντικό είναι να κινηθείς

Η ώρα για προπόνηση εξαρτάται, πρώτα από όλα, από τις συνήθειές μας . Το σημαντικό είναι να το κάνεις, γιατί από αυτό εξαρτάται η υγεία του καθενός. Η τακτική σωματική άσκηση έχει ευεργετικά αποτελέσματα στον οργανισμό και αποτελεί σημαντικό μέσο πρόληψης και θεραπείας για πολλές παθολογίες. 

Ο ΠΟΥ συνιστά στους ενήλικες ηλικίας 18 έως 64 ετών να έχουν τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας δραστηριότητας ή 75 λεπτά έντονης δραστηριότητας την εβδομάδα . Ανάμεσα σε αυτά που συνιστώνται, όχι μόνο αληθινά αθλήματα , από το τρέξιμο μέχρι την άρση βαρών, αλλά και απλούστερες δραστηριότητες όπως το περπάτημα, οι δουλειές του σπιτιού, το παιχνίδι με τα παιδιά σας και ο χορός.

Εν ολίγοις, πέρα ​​από το χρονοδιάγραμμα, το σημαντικό είναι να διατηρήσει κανείς τον εαυτό του πάντα και σε κάθε περίπτωση ενεργό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Yoga: Ασκήσεις για τα μάτια που πρέπει να δοκιμάσετε στο σπίτι

Her News

Συχνά λάθη που κάνεις στα squats

Her News

15 Διατροφικές Αλήθειες που θα έπρεπε να είναι δεδομένες!

Her News