HerNews.gr
Παιδί

Τα πολύτιμα οφέλη που έχει το μητρικό γάλα

Το μητρικό γάλα είναι η καλύτερη πηγή διατροφής για τα περισσότερα βρέφη. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο για ορισμένες καταστάσεις υγείας τόσο για τα βρέφη, όσο και για τις μητέρες.

Οι περισσότερες μητέρες θέλουν να θηλάσουν, αλλά σταματούν νωρίς λόγω έλλειψης συνεχούς υποστήριξης. Ορισμένοι παράγοντες κάνουν τη διαφορά στο αν και πόσο καιρό θηλάζουν τα βρέφη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το γιατί ο θηλασμός είναι σημαντικός, συνεχίστε να διαβάζετε.

Η σημασία του θηλασμού

Το μητρικό γάλα προσφέρει απαράμιλλα οφέλη στην υγεία των μωρών και των μητέρων. Είναι το κλινικό χρυσό πρότυπο για τη σίτιση και τη διατροφή των βρεφών. Το μητρικό γάλα είναι μοναδικά προσαρμοσμένο για να καλύπτει τις ανάγκες υγείας ενός μωρού που μεγαλώνει. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να δημιουργήσουμε υποστηρικτικά και ασφαλή περιβάλλοντα για τις μητέρες που επιλέγουν να θηλάσουν.

Οφέλη για βρέφη

Η καλύτερη τροφή για το μωρό σας είναι το δικό σας γάλα. Είναι κατασκευασμένο από κάθε μητέρα για το δικό της μωρό. Το μητρικό γάλα έχει την τέλεια ποσότητα από πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, βιταμίνες και μέταλλα και είναι εύκολο να χωνευτεί.

Επίσης θηλάζοντας βοηθάτε το μωράκι σας να καταπολεμήσει διάφορες ασθένειες. Τα βρέφη που θηλάζουν έχουν μειωμένους κινδύνους για άσθμα, παχυσαρκία και σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου.

Μετά τη γέννα, το πρώτο γάλα που βγάζει το στήθος σας ονομάζεται πρωτόγαλα. Βοηθά να σταματήσουν τα επιβλαβή μικρόβια που μπορούν να αρρωστήσουν το μωρό σας. Αυτή η προστασία είναι ακόμη πιο σημαντική εάν το μωρό σας γεννηθεί πρόωρα.

Οφέλη για τη μαμά

Τις ημέρες μετά τον τοκετό, η ωκυτοκίνη που παράγεται στο σώμα σας κατά τη διάρκεια του θηλασμού βοηθά στην πρόληψη περαιτέρω απώλειας αίματος, επομένως είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρετε από αναιμία ανεπάρκειας σιδήρου.

Η ωκυτοκίνη έχει επίσης αντικαταθλιπτική δράση. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι μητέρες που είχαν υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης είχαν λιγότερα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης.

Όσο περισσότερο συνεχίζετε να θηλάζετε, τόσο περισσότερα οφέλη για την υγεία θα απολαμβάνετε. Ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2.

Μητρικό γάλα: Το απόλυτο φαγητό για ευκολία

Αν και μπορεί να είναι κουραστικό τις πρώτες εβδομάδες, όταν εσείς και το μωρό σας εξασκηθείτε στον θηλασμό, η ευκολία είναι ένα τεράστιο όφελος. Μπορείτε να ταΐζετε ανά πάσα στιγμή με ελάχιστη ταλαιπωρία και προσπάθεια. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα χαρακτηριστικά που έχει μια υπέροχη μαμά

Her News

Πώς να μεγαλώσετε αισιόδοξα παιδιά

Her News

Bullying: Τι να κάνω αν μάθω ότι το δικό μου παιδί ασκεί εκφοβισμό

HerNews ka