HerNews.gr
Ψυχολογία

Τρόποι για να είστε πιο ευτυχισμένες με τον εαυτό σας!

Το να είστε ευτυχισμένες με τον εαυτό σας, προϋποθέτει ότι θα έχετε δουλέψει πολύ την αυτοεκτίμηση σας. Επίσης, ας είμαστε ειλικρινείς, η ευτυχία δεν είναι μια μόνιμη κατάσταση, αλλά δεν πρέπει ποτέ να το βάζετε κάτω και να χάνετε την όμορφη σχέση με τον εαυτό σας!

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι μερικά από τα πράγματα που πιστεύουμε ότι μπορεί να μας κάνουν ευτυχισμένες στην πραγματικότητα δεν θα το κάνουν μακροπρόθεσμα. Οι περισσότερες από εμάς χρειαζόμαστε ένα βασικό επίπεδο οικονομικής ασφάλειας και σταθερότητας για να είμαστε ευτυχισμένες. Αλλά πέρα ​​από αυτό, το να κερδίζουμε περισσότερα χρήματα δεν προσθέτει απαραίτητα στην ευτυχία μας.

Πράγματα όπως αυξήσεις, προαγωγές, νέα σπίτια ή άλλα νέα περιουσιακά στοιχεία είναι καλά για λίγες μόνο φευγαλέες στιγμές, αλλά δεν έχουν μακροπρόθεσμα οφέλη.

Τι χρειαζόμαστε λοιπόν για την ευτυχία;

Η οικογένεια, η φιλία, οι κοινωνικές σχέσεις, οι νέες εμπειρίες, η ευγνωμοσύνη και η συμπόνια μπορεί να είναι μερικοί παράγοντες. Η πραγματική ευτυχία δεν είναι προορισμός, αλλά είναι ένα ταξίδι. Βιώνουμε την ευτυχία εδώ και τώρα από τις επιλογές που κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή.

Έχοντας αυτό κατά νου, έχουμε μια λίστα με πράγματα που μπορούμε να κάνουμε τώρα για να είμαστε ευτυχισμένες με τον εαυτό μας! Γιατί αν αγαπάμε εμάς, θα μας αγαπήσουν κι οι άλλοι…

Αγκαλιάστε τις εμπειρίες

Επιδιώξτε νέες εμπειρίες, αντί για νέα πράγματα. Κάντε κράτηση για διακοπές, κάντε διασκεδαστικές βόλτες στο πάρκο, αγοράστε εισιτήρια για συναυλίες ή μοναδικές παραστάσεις. Μπορείτε να επιλέξετε να εξερευνήσετε την πόλη μόνες σας ή να προσκαλέσετε τους φίλους σας να πάνε σε μια απροσδόκητη περιπέτεια. Πηγαίνετε σε ένα νέο μέρος ή κάντε κάτι νέο.

Διαλογισμός

Όχι μόνο ο διαλογισμός είναι χρήσιμος στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να μείνετε προσγειωμένε. Ο διαλογισμός για μόλις 10 λεπτά την ημέρα μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα πόνου. Το YouTube έχει πολλούς δωρεάν διαλογισμούς για να ακολουθήσετε.

Καλλιεργήστε ένα ενεργό δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης

Όλοι τα πηγαίνουμε καλύτερα όταν έχουμε μια κοινότητα με την οποία νιώθουμε συνδεδεμένες. Ό,τι κι αν γίνει, αφιερώστε χρόνο για να περάσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας γιατί αυτοί θα είναι οι άνθρωποι που θα βρίσκονται πάντα δίπλα σας. Μπορείτε να προγραμματίσετε ένα οδικό ταξίδι σε μια νέα πόλη ή να πάτε με τους γονείς σας για μεσημεριανό γεύμα την Κυριακή.

Βοηθήστε τους άλλους

Όταν νοιαζόμαστε για τους άλλους, καταλήγουμε να γινόμαστε πιο ευτυχισμένες στη ζωή μας. Υπάρχει η πεποίθηση ότι το πολύ άγχος και πιθανώς η κατάθλιψη μπορεί να προέλθει από το να είναι κάποιος υπερβολικά απασχολημένος με τον εαυτό του και τις ανάγκες του.

Ο εθελοντισμός και η βοήθεια άλλων ανθρώπων είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους εστίασης έξω από τον εαυτό σας. Επιπλέον, η πράξη του να βοηθάμε τους άλλους μπορεί επίσης να μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα με τον εαυτό μας. Ειδικά όταν δεν περιμένουμε κάτι για αντάλλαγμα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σύνδρομο του ξεχασμένου μωρού: Κι όμως, γίνεται να ξεχάσεις το παιδί στο αυτοκίνητο!

HerNews ka

Αποβολή: Πώς να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου

Her News

Δυσλειτουργική οικογένεια: Τα 6 χαρακτηριστικά που επηρεάζουν τη ζωή σου

Her News