HerNews.gr
Ψυχολογία

Ευγνωμοσύνη: Πώς βελτιώνει τη διάθεσή μας;

Πολλές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η ευγνωμοσύνη συσχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την προσωπική ευημερία. Το ημερολόγιο ευγνωμοσύνης δεν είναι μια νέα έννοια, αλλά υπάρχει λόγος που η Όπρα, ο Δαλάι Λάμα και κάθε επαγγελματίας ψυχικής υγείας το επαινούν! Λειτουργεί για να σας βοηθήσει να επιτύχετε μια πιο ευτυχισμένη, καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη ζωή. 

Για μερικούς ανθρώπους, το άνοιγμα σε μια κενή σελίδα και η εξομολόγηση στο χαρτί είναι κάτι φυσικό. Για άλλους, το στυλό και ο εγκέφαλος απλά δεν συγχρονίζονται. Ωστόσο, όταν πρόκειται για την πρακτική του ημερολογίου ευγνωμοσύνης, οι «κανόνες» είναι μάλλον απλοί.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να γράψετε για κάτι που σας έκανε να χαμογελάσετε. Ή γράψτε τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες με το που ξυπνάτε το πρωί. Εδώ θα βρείτε πάντως ισχυρούς λόγους για να ξεκινήσετε κι εσείς το δικό σας ημερολόγιο για την ευγνωμοσύνη.

Ενισχύστε την ευτυχία σας

Μια καθημερινή δόση αγάπης για τον εαυτό σας βοηθάει πολύ στη βελτίωση της ψυχικής σας κατάστασης. Το να έχετε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης σας δίνει κάτι να τονώσετε τον εαυτό σας, ειδικά εκείνες τις μέρες που η ζωή είναι δύσκολη ή που τίποτα δεν πάει όπως σας αρέσει.

Αλλάξτε την προοπτική σας

Μια απλή σημείωση για κάτι για το οποίο νιώθετε ευγνωμοσύνη, μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε άμεσα την οπτική σας για την ημέρα. Μπορείτε εύκολα να μεταβείτε από το να λέτε ότι είχατε μια τρομερή μέρα στο να συνειδητοποιήσετε ότι η ημέρα σας είχε κάποιες σπουδαίες πτυχές. Κι όλα αυτά απλά κοιτάζοντας πίσω στις θετικές δηλώσεις που γράψατε.

Ξαναζήστε ευτυχισμένες στιγμές

Όταν βυθιζόμαστε σε χαρούμενες σκέψεις, μια περασμένη ρομαντική στιγμή ή ένα συναρπαστικό γεγονός, δημιουργούνται συναισθήματα σαν να συμβαίνει κάτι ξανά. Αυτή η μικρή ώθηση της ευτυχίας μπορεί να βοηθήσει πολύ στην επαναφορά της διάθεσής σας και να βρείτε πάλι τη χαρά στη ζωή σας.

3 Τρόποι για να έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ενθάρρυνση: 2 απλοί τρόποι για να ενθαρρύνεις τους ανθρώπους γύρω σου

Her News b

Πώς να παραδεχτείς ότι δεν είσαι καλά;

Her News

Τα βασικά ψυχοσωματικά συμπτώματα του στρες

Her News