HerNews.gr
Αφιερώματα

Νίκος Σεργιανόπουλος: Συμπληρώνονται 15 χρόνια από τη δολοφονία του ηθοποιού

Στις 4 Ιουνίου του 2023 συμπληρώνονται 15 χρόνια από τη δολοφονία του αγαπημένου ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου.

«Δυο Ξένοι», «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή», «Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη», είναι κάποιες από τις σειρές που πρωταγωνίστησε ο Νίκος Σεργιανόπουλος και τον έκαναν γνωστό σε ολόκληρη τη χώρα.

Αν και συνάντησε δυσκολίες μέχρι να καταξιωθεί, τόσο από την οικογένειά του που δε ήθελε να τον δει στο σανίδι, όσο και λόγω οικονομικών και άλλων προβλημάτων, κατάφερε γρήγορα να γίνει γνωστός και να καθιερωθεί ως ένας ζεν πρεμιέ της μικρής και μεγάλης οθόνης.

Η δολοφονία που συγκλόνισε

Στις 4 Ιουνίου 2008, ο Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε κατακρεουργημένος στο σαλόνι του σπιτιού του στο Παγκράτι, με 21 μαχαιριές στην καρδιά, τον λαιμό και τους πνεύμονες. 51 ημέρες μετά η Ασφάλεια εξιχνίασε την υπόθεση και συνέλαβε τον δράστη.

Το ειδεχθές και απίστευτης βιαιότητας έγκλημα διέπραξε ο 34χρονος -τότε- υπήκοος Γεωργίας, Ντέιβιντ Μουρτικνέλι.

Ενώπιον του δικαστηρίου, ο δολοφόνος δήλωσε μετανοημένος και ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Νίκο Σεργιανόπουλ και πως το θύμα τον απείλησε με μαχαίρι, προκειμένου να δεχθεί να του κάνει στοματικό έρωτα, γεγονός που τον έθιξε βαρύτατα. Το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο δεν πίστεψε τις δικαιολογίες του και του επέβαλλε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ειδικότερα, οι δικαστές τον έκριναν ένοχο με συντριπτική πλειοψηφία (6-1) για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση δεχόμενοι ότι την τέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απορρίπτοντας τα αιτήματα της υπεράσπισής του για αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου εντίμου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Με την απόφασή του το δικαστήριο καταδίκασε επιπλέον τον κατηγορούμενο σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για κλοπή, ενώ έπαυσε την ποινική δίωξη για τα αδικήματα της οπλοχρησίας και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Επίσης, το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα έδρας, που άνοιξε τον δρόμο για την επιβολή των ισοβίων στον κατηγορούμενο, καθώς στην αγόρευσή του είχε χαρακτηρίσει εσφαλμένη την ποινή της 20ετούς κάθειρξης που επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Είχε μάλιστα περιγράψει τον κατηγορούμενο ως «επικίνδυνη προσωπικότητα που έχει διαπράξει ένα στυγερό έγκλημα» και που συνειδητά «ήθελε να εξοντώσει με τον τρόπο που εξόντωσε το θύμα».

Σχεδόν 1.5 χρόνο μετά, έφυγε από τη ζωή και η μητέρα του ηθοποιού και ακολούθησε ο σύζυγος της αδερφής του Νίκου Σεργιανόπουλου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία: Σαν σήμερα εκδόθηκε το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο βιβλίο

HerNews ka

Αναστασία Ζαννή: Ποια είναι η σοπράνο που θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο;

Her News b

20 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας – Η συνεισφορά τους στην ανθρωπότητα

HerNews ka