HerNews.gr
Health

Συμβουλές για απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τον τρόπο ζωής σας (κυρίως) όπως είναι, ενώ παράλληλα θέλετε να στοχεύσετε στην απώλεια βάρους, πιθανότατα αναρωτιέστε πώς να γίνει αυτό, χωρίς δίαιτα.

Τα καλά νέα είναι ότι πως αυτό είναι σίγουρα δυνατό και στην πραγματικότητα αποτελεί την πιο υγιεινή προσέγγιση για να κάνετε αλλαγές που διαρκούν.

Όταν θέλετε να χάσετε βάρος σίγουρα το μυαλό σας πηγαίνει στη δίαιτα και στο να προσλαμβάνετε λιγότερες θερμίδες. Ωστόσο, ακόμα κι αν καταφέρετε να τηρήσετε τη δίαιτα, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα χάσετε βάρος. Επίσης είναι πιθανόν να ξαναπάρετε πάλι τα κιλά που έχετε χάσει.

Το σώμα του καθενός είναι διαφορετικό και κάθε σώμα θα αντιδράσει διαφορετικά σε ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής. Εδώ έχουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, χωρίς να κάνετε δίαιτα.

Ισορροπημένη διατροφή

Οι διατροφικές αλλαγές είναι απαραίτητες εάν θέλετε να μάθετε πώς να χάσετε βάρος χωρίς δίαιτα.  Αν δεν είστε ευλογημένες με ένα απίστευτο μεταβολισμό που λειτουργεί με την ταχύτητα του φωτός, δεν μπορείτε να χάσετε βάρος χωρίς να κάνετε διατροφικές αλλαγές.

Αυτές οι αλλαγές, θα πρέπει να βασίζονται σε τρεις συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων. Προτιμήστε σύνθετους υδατάνθρακες, που είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, όπως λαχανικά και όσπρια. 

Η διατροφή σας πρέπει να έχει πρωτεΐνες, κατά προτίμηση άπαχες πηγές όπως όσπρια, τόφου και ψάρια.

Τα ακόρεστα λίπη, όπως οι ξηροί καρποί, τα λιπαρά ψάρια και το ελαιόλαδο,  παρέχουν τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και βοηθούν να παραμένουμε χορτάτοι για περισσότερο.

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως περιέχουν φυτικές ίνες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα νιώθετε για περισσότερη ώρα χορτάτες και δεν θα τσιμπολογάτε συνεχώς διάφορα σνακ. Οπότε οι φυτικές ίνες χρειάζονται περισσότερο χρόνο να αφομειωθούν κι αυτό σας βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Ενυδάτωση

Επίσης είναι χρήσιμο να διασφαλίσετε ότι έχετε αρκετή ενυδάτωση στη διατροφή σας όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος χωρίς δίαιτα. Έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση περισσότερου νερού μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των θερμίδων που καίτε ενώ ξεκουράζεστε.

Υγιεινά σνακ για αργά το βράδυ

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Τρομακτικές εικόνες δείχνουν πως θα εξελιχθούν οι άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι με την τεχνολογία

HerNews ka

Tαμπόν: Έχουν τελική ημερομηνία λήξης; Όλη η αλήθεια!

HerNewskl

Πως να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία

Her News