HerNews.gr
Health

Θέλεις λεπτή μέση; 5 Τροφές που χρειάζεσαι

Αν θέλεις να αποκτήσεις μια λεπτή μέση τότε η διατροφή είναι το Α και το Ω! Χρειάζεται να ακολουθήσεις ένα υγιεινό, γεμάτο με θρεπτικά συστατικά διατροφικό πλάνο, χωρίς αυστηρές “fast” δίαιτες. Επίσης να θυμάσαι ότι η ήπια γυμναστική, όπως το περπάτημα και το τρέξιμο είναι σημαντικά να υπάρχουν στην καθημερινότητά σου. Αν όμως βαριέσαι μόνη σου κι έχεις σκυλάκι τότε μπορείς να πηγαίνεις μεγαλύτερες βόλτες μαζί του και θα κάνεις καλό και στους δύο!

Παρακάτω σου έχουμε πέντε τροφές που χρειάζεσαι για να αποκτήσεις μια πιο λεπτή μέση και σίγουρα θα δεις διαφορά!

1. Φρούτα

Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, διαιτητικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Οι διαιτητικές ίνες βελτιώνουν την πέψη, αυξάνουν την ποικιλία των καλών μικροβίων του εντέρου. Επίσης δίνουν boost, στον μεταβολισμό σου που είναι βασικό αν θέλεις να αρχίζεις να καις λίπος από την κοιλιά σου.

Τα εσπεριδοειδή όπως το πορτοκάλι, το λεμόνι, το ακτινίδιο, το μανταρίνι και τα φρέσκα λάιμ είναι καλές πηγές αντιοξειδωτικών και έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Άλλα φρούτα που καίνε λίπος είναι τα μήλα, τα καρπούζια, τα σταφύλια και οι φράουλες. Ωστόσο, φρόντισε να μην το παρακάνεις σε φρούτα. Παρόλο που περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα, περιέχουν επίσης ζάχαρη.

2. Όσπρια

Τα όσπρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά. Η άπαχη πρωτεΐνη που υπάρχει στα όσπρια βοηθά στην οικοδόμηση άπαχης μυϊκής μάζας, επιταχύνει τον μεταβολισμό και βελτιώνει τη συνολική λειτουργία του σώματος. Μπορείς μέσα στην εβδομάδα να τρως φακές, ρεβίθια, φάβα μαγειρεύοντας τα υγιεινά στο φούρνο ή στην κατσαρόλα και προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο και μπαχαρικά.

3. Ψάρια

Τα ψάρια είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεϊνών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων  Οι πρωτεΐνες βοηθούν στην οικοδόμηση των μυών και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τη φλεγμονή στο σώμα. Επίσης αυξάνουν τον μεταβολικό ρυθμό. Όσο χαμηλότερη είναι η φλεγμονή, τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες αύξησης βάρους που προκαλείται από το άγχος και τη φλεγμονή.

4. Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα κρατούν το στομάχι σου γεμάτο για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της περιεκτικότητάς τους σε υγιή λιπαρά και πρωτεΐνες. Είναι καλές πηγές θρεπτικών συστατικών για τους χορτοφάγους για να κάψουν λίπος. Είναι επίσης πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που αυξάνουν την ενέργεια και το μεταβολισμό.

5. Σπανάκι και άλλα πράσινα λαχανικά

Τα λαχανικά όπως το σπανάκι, το καρότο και το μπρόκολο είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και διαιτητικές ίνες. Αυτά τα λαχανικά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του λίπους της κοιλιάς αυξάνοντας τον κορεσμό, μειώνοντας τη φλεγμονή και βοηθώντας την πέψη.

Τελικά πόσο καλό είναι το νερό με κουρκουμά;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Teatime: Γιατί πρέπει να εντάξεις το μαύρο τσάι στην καθημερινότητά σου

Her News b

Γιατί το μασάζ είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια!

Her News

ΕΟΔΥ: Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τον στρεπτόκοκκο

Her News