HerNews.gr
Health

Υγεία: Ενισχύστε τον μεταβολισμό σας

Ο «μεταβολισμός» είναι μια λέξη που λέγεται στις απογοητευμένες συζητήσεις μας με τις φίλες. Η αδυναμία μας να απολαύσουμε τη σοκολάτα χωρίς να παχύνουμε; Μεταβολισμός. Αυτά τα επτά κιλά που απλά δεν θα φύγουν; Μεταβολισμός. Η γενική μας κούραση; Μεταβολισμός. Ξέρετε όμως ποιος είναι ο μεταβολισμός και τι κάνει;

Ο μεταβολισμός περιγράφει όλες τις χημικές διεργασίες που συμβαίνουν συνεχώς μέσα στο σώμα για να σας κρατήσουν ζωντανές και τα όργανά σας να λειτουργούν κανονικά.

Πώς λοιπόν θα ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας;

Φάτε ένα καλό πρωινό

Κάντε το πρωινό σας πλούσιο προσθέτοντας τις τροφές που ανεβάζουν τον μεταβολισμό σας. Μπορείτε να φάτε αυγά. Είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και σας δίνουν ενέργεια. Επίσης μια καλή ιδέα για πρωινό είναι γιαούρτι με φρούτα. 

Πάρτε τις βιταμίνες σας

Ένας υγιής μεταβολισμός ισοδυναμεί με ένα υγιές σώμα, αλλά το μεταβολικό σύνδρομο μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη και καρδιακές παθήσεις. Φυσικά, η άσκηση και η υγιεινή διατροφή θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό για να αποφευχθεί αυτό. Αλλά ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα έχει βρεθεί ότι υποστηρίζουν έναν υγιή μεταβολισμό.

Ενώ μπορούμε να τα λάβουμε από μια ποικίλη διατροφή, αξίζει να παίρνετε συμπλήρωμα, αν χρειάζεται. Οι βιταμίνες Α και Ε, μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου. Η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού σας.

Πιείτε πράσινο τσάι

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να πάρετε καφεΐνη και να παρέχετε στο σώμα σας την ενέργεια, για να επιταχύνει τον μεταβολισμό. Απολαύστε ένα φλιτζάνι α το πρωί και μετά πιείτε πράσινο τσάι ξανά το απόγευμα

Κοιμηθείτε περισσότερο

Ο μεταβολισμός δεν μειώνεται από την έλλειψη ύπνου. Αλλά αν δεν κοιμάστε αρκετά μπορεί να δημιουργηθεί μια ορμονική ανισορροπία. Αυτή οδηγεί σε απορρύθμιση των ορμονών που σχετίζονται με την πείνα και την όρεξη.

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να κάνει ένα άτομο να πεινάει περισσότερο όλη την ημέρα και να αισθάνεται λιγότερο ικανοποιημένο καθώς τρώει. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα. Όπως μπορείτε να δείτε, δεν είναι ότι η έλλειψη ύπνου μειώνει τον μεταβολισμό, αλλά καθιστά πολύ πιο δύσκολο να φάτε με τρόπο που θα σας βοηθήσει να έχετε ένα υγιές βάρος.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ντους: Πρωί ή βράδυ;

Her News b

Λεύκανση: Η Γεωργία Χωραφά μιλάει στο HerNews για τη διαδικασία που είναι δημοφιλής στο εξωτερικό

HerNewskl

Μπορεί το μηλόξυδο να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά;

Her News